Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä *es?"

Postituslista

Keskustelupalsta

Chat

Kuvagalleria

Yleistä sivustosta


Vastaukset

Mikä *es?

Mikä on *es?

*es:n yleisiä periaatteita on kuvattu "Mikä *es?"-sivulla.

Miten osallistun tapahtumiin?

Katso yleiset osallistumisohjeet.

Miten tapahtumia järjestetään, mitkä ovat tapahtumien järjestämisperiaatteet?

Asiaa kuvataan yleisesti etusivun Tiedotteet-palkin viesteissä "*es:n visio, missio ja arvot" ja "*es-järkkärin pikaohje".

Postituslista

Mihin *es:n postituslistaa käytetään?

*es:n postituslistaa käytetään tapahtumista ilmoitteluun. Keskustelua postituslistalla ei käydä. Olemalla postituslistalla saat tiedot uusista tapahtumista mahdollisimman nopeasti. Jotkut tapahtumat täyttyvät alta aikayksikön.

Kuka tahansa *es:n postilistalla oleva yksityishenkilö voi ilmoittaa järjestämästään tapahtumasta postituslistan kautta. Mikäli olet yrityksen edustaja, ota yhteys osoitteeseen info@eurosinkut.net.

Miten pääsen pois postituslistalta?

Linkin Omat tiedot kautta. Kun kirjaudut sisään, alimpana on ruksi, jolla voit poistua postituslistalta.

Sähköpostiosoitteeni on muuttunut. Miten saan postituslistan viestit tulemaan edelleen?

Voit vaihtaa osoitteen linkin Omat tiedot kautta. Jos et muista salasanaasi ja vanha osoitteesi ei ole enää käytössäsi, voit laittaa viestiä ylläpidolle. Voit periaatteessa myös liittyä suoraan postituslistalle uudestaan. Toimimattomat osoitteet poistuvat postituslistalta automaattisesti.

Miten lähetän itse ilmoituksen tapahtumasta postituslistalle?

Järkkärisivujen kautta. Tarvitset tähän tunnukset, jotka voit pyytää järkkärisivun kirjautumissivulla näkyvästä sähköpostiosoitteesta, kunhan kerrot, mihin tarvitset tunnuksia.

Ketkä näkevät henkilötietoni postituslistalla?

Tietosi eivät ole julkisesti nähtävillä. Ikää ja asuinpaikkaa käytetään tilastointiin. Etusivun alalaidassa on linkit tilastoihin. Sen sijaan kun olet ilmoittautunut johonkin tapahtumaan sähköpostilla, tapahtuman järjestäjä saattaa lähettää viestejä osallistujille siten, että osallistujat näkevät toistensa sähköpostiosoitteet. Jos haluat välttää tärkeän sähköpostiosoitteesi näkymisen edes pienelle ryhmälle, kannattaa käyttää *es-toiminnassa eri sähköpostiosoitetta.

Mitä ovat harrastusryhmät?

Harrastusryhmä on ehkä turhan voimakas sana kuvaamaan asian merkitystä. Postituslistan harrastusryhmiä käytetään lähetettävien viestien aihepiirijakoon. Joidenkin viestien otsikossa näkyy harrastusryhmän nimi tai lyhenne, mikäli viestin lähettäjä on harrastusryhmävalinnan tehnyt. Nämä viestit menevät ainoastaan ihmisille, joilla on kyseinen harrastusryhmä ruksittuna omissa tiedoissaan.

Harrastusryhmän ruksi kannattaa yleensä ottaa pois ainoastaan, mikäli aihe ei missään nimessä kiinnosta, tai jos kokee, että harrastusryhmän kautta tulee liikaa viestejä. Usein järjestetään aloittelijoille tarkoitettuja tapahtumia, jotta voivat kiinnostaa kokematontakin. Valtaosa viesteistä menee postituslistalle ilman harrastusryhmärajausta.

Erosin aiemmin postituslistalta. Miten pääsen sinne takaisin?

Liity postituslistalle uudestaan aivan kuin tekisit niin ensimmäistä kertaa.


Keskustelupalsta

Haluan muuttaa keskustelupalstan tunnustani. Miten se onnistuu?

Tätä ei ole itse mahdollista tehdä. Lähetä viesti keskustelupalstan henkilökunnalle ja kerro uusi nimimerkkisi. Tarkista ensin, ettei toivomasi nimimerkki ole jo käytössä.

Miksi postituslistalle ja keskustelupalstalle pitää rekisteröityä erikseen?

Postituslista ja keskustelupalsta on toteutettu erilaisilla tekniikoilla. Lisäksi jotkut ihmiset haluavat olla pelkästään keskustelupalstalla.

Miksi lähettämäni yksityisviesti jumittaa lähtevien viestien kansiossa?

Tämä on aivan normaalia. Viesti näkyy lähtevien viestien kansiossa, kunnes vastaanottaja lukee sen. Käytännössä kansioilla on sellainen ero, että lähtevän viestin voi vielä perua, mutta luettua viestiä (joka näkyy lähetetyissä viesteissä) ei voi enää perua.


Chat

Miten vaihdan chatissa nimimerkkiä?

Klikkaa kirjoituskentän vasemmalla puolella olevaa nimimerkkiäsi, jolloin aukeaa uusi ikkuna, johon voi syöttää nimimerkin.

Toinen vaihtoehto on käyttää komentoa /nick. Esimerkiksi:
/nick Erkkiliisa
Kirjoita komento kauttaviiva mukaan lukien kirjoitusriville.

Miten chatista pääsee pois?

Chatissa ei ole varsinaista poistumisnappulaa. Voit sulkea chatin punaisesta ruksista Keskustelu-sanan vierestä ja surffata sitten selaimella muualle, tai mene suoraan muualle. Katoat chatista joka tapauksessa viimeistään reilun puolen minuutin päästä.

Miten aloitan yksityiskeskustelun tietyn henkilön kanssa chatissa?

Klikkaa oikeassa laidassa olevaa nimilistaa ja valitse aukeavasta valikosta kohta "Private Message". Tällöin chattiin ilmestyy henkilön nimen mukainen välilehti ylös. Voit vaihtaa yleisen keskustelun ja yksityiskeskustelun välillä välilehtiä klikkaamalla.

Miksi oma nimimerkkini näkyy muiden kirjoittamissa teksteissä vahvennettuna?

Chat vahventaa automaattisesti nimimerkkisi siten, että vain sinä näet sen vahvennettuna. Muiden chattaajien ei siis tarvitse erikseen vahventaa nimimerkkiäsi, vaikka chatissa on myös B-painike vahvennetun tekstin kirjoittamista varten.

Saanko varattua oman nimimerkkini vain omaan käyttööni chatissa?

Tämä ei tällä hetkellä onnistu. Kuka tahansa voi käyttää mitä tahansa vapaata nimimerkkiä. Hyvien tapojen mukaista toki on vaihtaa nimimerkkiä, jos käyttämäsi nimimerkki on jonkin aktiivisen pitkäaikaisemman chattaajan käyttämä.

Chatissa nimimerkit näkyvät eri väreillä. Miten vaihdan omaa väriäni?

Chat arpoo satunnaisesti käyttäjille värit. Värit ovat aina erilaiset ja lisäksi kukin käyttäjä näkee eri värit. Saatat nähdä itsesi punaisena, mutta toinen käyttäjä näkee sinut sinisenä ja kolmas vihreänä. Värit ovat olemassa vain siksi, että eri käyttäjien tekstit erottuvat toisistaan.

Chat hidastelee, kun siellä on paljon käyttäjiä. Voiko asialle tehdä mitään?

Chat on toteutettu javascript-tekniikalla, joka toimii joissakin selaimissa hitaasti. Jos käytät Internet Exploreria, kannattaa kokeilla vaihtoehtoista selainta, kuten Firefoxia tai Google Chromea. Näissä chat toimii nopeammin ja luotettavammin.

Miten voin perustaa oman "kaapin" usealle keskustelijalle?

Voit perustaa uuden kaapin/kanavan /join-komennolla, esim. kirjoittamalla /join kaapinnimi kirjoitusriville. Voit kutsua muita chattaajia kanavalle /invite-komennolla, esim. /invite jaanapetteri. Ihmiset voivat myös liittyä kanavalle samalla /join-komennolla, jolla kanava luotiin.

Voinko estää ei-haluttua henkilöä liittymästä luomalleni kanavalle?

Teknisesti liittymistä ei voi estää. Toisaalta kanavan nimeä ei näe mistään, joten kanavalle on vaikea löytää, jos ei joku paljasta sen nimeä.

Joku häiriköi chatissa, mitä asialle voi tehdä?

Chatissa on sheriffejä, jotka voivat potkia häirikön pihalle. Lista sheriffeistä löytyy keskustelupalstalta. Chatissa voi myös käyttää /ignore-komentoa, joka piilottaa henkilön kirjoitukset näkyvistäsi.


Kuvagalleria

Miten saan yhteyttä henkilöön, joka on lisännyt jonkin tapahtuman kuvia kuvagalleriaan?

Kuvien kohdalla näkyy kuvan lähettäjän nimimerkki kohdassa Omistaja. Tämä on ihan suoraan keskustelupalstan käyttäjätunnus, eli voit lähettää keskustelupalstan kautta yksityisviestin hänelle.

Miten lisään kuvia kuvagalleriaan?

Sari on tehnyt tästä mainion ohjeen.

Onko kuvien selailuun mitään kätevämpää tapaa?

Jos klikkaa yksittäistä kuva-albumia, niin vasempaan yläreunaan ilmestyy valinta "Katso diaesitys". Tällä menetelmällä on kätevä katsoa kuvia. Toiminto voi olla hidas käynnistymään, jos nettiyhteys ei ole kovin nopea ja kansiossa on paljon kuvia.

Miksi kysytään salasanaa, kun yritän katsoa kuvia?

Sivuilla on käytäntö, että päästäkseen katsomaan uusimpia kuvia pitää olla käynyt *es-tapahtumissa. Salasanoja voi kysyä tapahtumissa. Vuoden 2009 ja sitä vanhemmat kuvat näkyvät ilman salasanoja. Ne löytyvät kuvagallerian viimeisiltä sivuilta.


Yleistä sivustosta

Onko sivustolla käyttäjäprofiileja?

Ei varsinaisesti, mutta keskustelupalstan tunnukseen voi lisätä tietojaan. Omaa näkyvyyttäsi voit parantaa kirjoittelemalla keskustelupalstalle.