Pyyhkäisy vasemmalle ja se on siinä, 2010-luvun deittailukulttuuri on raadollista peliä. Ei ihme, että niin moni sinkku turhautuu rakkauden etsintään viidakossa, jossa tarjontaa tuntuu olevan paljon, mutta se todellinen yhteys jää yhä useammin solmimatta. Mistä löytää kumppani, joka on motivoitunut yrittämään ensimmäisten karikoiden yli, joka jakaa omat arvot ja tulevaisuudennäkymät ja jonka kanssa voi muodostaa sen aidon yhteyden ja oman tiimin? Yksi mahdollisuus saattaa hyvinkin olla televisiosarjassa.

Viidettä kertaa ruutuun palaava Ensitreffit alttarilla lähestyy ikuisuuskysymystä “sen oikean” etsimisestä tieteen keinoin. Pitkä hakuprosessi, lukuisat haastattelut, tieteelliset yhteensopivuustestit, fyysiset viehättävyystestit, psykologiset haastattelut sekä asiantuntijoiden arviot ovat toimineet Suomen sarjassa, sillä jokaiselta tuotantokaudelta on pareja yhä naimisissa ja kahdella heistä on perheenlisäystä.

Perusidea on, että tässä käytetään tieteellisessä puolessa kaikki mahdolliset keinot, mitä käytettävissä on, psykologisten haastattelujen lisäksi. Ja kolmanneksi, kun parit on valittu, he saavat henkilökohtaista ja parikohtaista valmennusta sen ensimmäisen kuukauden aikana, kaksi kautta pariskuntia matkalla tukenut psykologi Tony Dunderfelt kertoo.

Psykologinen tuki matkan alkuvaiheessa onkin tärkeää. Vaikka paperilla pari olisi toisilleen täydellinen ja ensihuuma voi viedä mukanaan, kestävään liittoon tarvitaan muutakin kuin intohimoa ja ihastumista.

Jokainen pari joutuu käymään läpi sen tunteen, että pettyy toiseen. Suurin osa pettymyksestä johtuu siitä, että vaatii toisen toimivan tilanteissa niin, miten itse toimisi. Ja suurin osa siitä pettymyksestä voidaan hoitaa niin, että ymmärtää, että tässä on kyse omasta tulkinnastani ja väärinkäsityksestä, Dunderfelt lohduttaa.

Esimerkiksi impulsiivinen heittäytyjä voi siis hyvinkin löytää yhteisen sävelen pragmaattisen analyytikon kanssa.

Ihastuessa toiseen ihmiseen sitä ihastutaan ydinminään, eli toisen sisäiseen olemukseen. Pitempi yhteiselo paljastaa temperamentin ja opitut mallit ja nämä tulevat usein suhteessa toiselle yllätyksenä, Dunderfelt kertoo.

Olennaista on siis ihastumisen jälkeen saada nuo tekijät sellaiseen tasapainoon, että yhteiselämä luonnistuu. Miten tässä sarjassa siis pareja laitetaan yhteen ja millä tavalla sitä yhteiselämää pitäisi lähteä rakentamaan?

Toki me luotetaan näihin testeihin ja niistä tulee aina yhteensopivuustuloksia. Eli niiden testien tuloksien pitää olla hyvät, mutta ne eivät kerro koko totuutta. Asiantuntijoilta pitää löytyä intuitiivista näkemystä, että miten me voidaan ajatella, että nämä ihmiset toimivat yhdessä, miten me kuvittelemme heidän olevan ja elävän.

Entä kun parit on muodostettu, mikä on toimivan liiton salaisuus? Samankaltaiset tavoitteet toki, mutta Dunderfelt nimeää onnistuneen liiton kivijalaksi kolmen rakkauden auringon, joka muodostuu läheisyydestä, vetovoimasta ja seksuaalisuudesta. Näistä läheisyys tarkoittaa kommunikaation ja yhdessäolon taitoja, vetovoima erilaisuuden sietämistä ja ymmärtämistä ja seksuaalisuus kahden ihmisen seksuaalisuuden yhteen saattamista. Mutta eikö erilaisuus kumppaneilla ole ongelma?

Liika erilaisuus johtaa riitoihin, mutta erilaisuutta myös tarvitaan, sillä siitä syntyy vetovoima. Samankaltaisista ihmisistä tulee pitkässä juoksussa ystäviä, eikä sellaisessa suhteessa ole kipinää.

Yhteiset tavoitteet, toimiva arki ja rakkauden kolme aurinkoa ovat aika paljon vaadittu tinder-treffeiltä tai baarituttavuudelta, josta tietää alkuun vain ulkoisen olemuksen. Ensitreffit alttarilla tarjoaa mahdollisuuden paljon suurempaan mahdollisuuteen. Olisiko tänä vuonna sinun vuorosi?

Mukaan voi hakea kaikki yli 22-vuotiaat lapsettomat sinkut. Jos kiinnostuit, täytä hakemus osoitteessa: https://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/ensitreffit-alttarilla/hae-mukaan

Kommentoi

Vastaa

Pohditko jotain?

Lue usein kysyttyä.

Rekisteriseloste  |   Käyttöehdot & evästeet

©2018 eurosinkut - *es

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account