Ulkopuolelta on helppo antaa neuvoja – älä anna muiden määritellä itseäsi

Jokaisella meistä on yleisönsä ja jokaisella yleisöllä mielipiteensä. Koulukavereina, kollegoina, sukulaisina ja ystävinä näemme toisemme aina omien uskomustemme, pelkojemme ja ajatustemme lävitse. Ulkopuolelta on aina valtavan helppoa tietää paremmin, neuvoa suuntaa tietävämmin ja osata tunteet taitavammin.

Mielipiteiden kirjoa ei voi eikä pidäkään kontrolloida. Muiden peilaukset meistä kertovat aina vähintäänkin yhtä paljon kertojasta itsestään kuin niiden kohteesta. Muut näkevät meissä mitä tahtovat, mutta vain harva tuntee meidät todella.

Ja mitä enemmän on katsojia, sitä enemmän on myös mielipiteitä.

Toisten mielipiteiden varauksettomassa vastaanottamisessa on vaaransa. Jos lähtee kumartamaan aplodien perässä tai sinkoilemaan haukkujen haavoittamana, hukkaa nopeasti oman äänensä. Toisten mielipiteitä ei voi kontrolloida, mutta itseään täytyy voida syvästi katsoa peilistä. Siksi on aina uudelleen palattava itseensä: Mihin minä sitouduin? Mitä minä haluan ajaa? Mikä minulle on tärkeää ja arvokasta, vaikkei se muille olekaan? Minkä minä tiedän aidoksi, vaikka tulisin miten peilatuksi?

Vaikka olisi sirkuksen suurin tähti ja kommenttien ehtymätön kohde, on palattava aina uudelleen siihen, kuka omasta mielestään on ja minkä suunnan valitsee. Jos ei pysyttele uskollisena itselleen, tulee kadottaneeksi koko ytimen. Mitä vankemmassa suhteessa on omaan itseensä, sitä paremmin voi olla suhteessa myös yleisöönsä: ei sen armoilla, muttei siitä välittämättäkään.

sydanlasissa

 

 

 

 

 

 

Lähde: HS/Lujasti Lempeä

Kommentoi

Vastaa

Pohditko jotain?

Lue usein kysyttyä.

Rekisteriseloste  |   Käyttöehdot & evästeet

©2018 eurosinkut - *es

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account