Oletteko koskaan miettineet miten ison osan elämästämme me, etenkin naiset, olemme mielestämme liian lihavia? Tai joka tapauksessa väärän kokoisia. Nuorena moni on mielestään liian lihava kunnes 30- vuotiaana miettii, että pitikö silloin olla mielestään liian lihava kun ei oikeasti ollut yhtään lihava? Mutta lihavuus silloin kun on sinkku ja pitäisi löytää partneri, sitä tässä nyt aletaan pohtimaan.

Minä kuulun niihin varmaan aika harvoihin läskeihin jotka eivät oikeastaan ota läskinä olemisesta kauheasti stressiä. Olin pitkässä suhteessa eikä ollut tarvetta miettiä kelpaanko kenellekään eikä mielessä juuri käynyt mitä tapahtuisi jos joutuisi lihavana sinkkujen melko julmaan maailmaan, toisten arvioitavaksi. Mutta näin minulle kävi (sivuhuomautus, itse halusin erota).

Laadin innoissani treffi-ilmoituksen, kuvallisen tietysti. Kuvattomia profiileita on vaikka kuinka eikä kukaan kai osta sikaa säkissä? Ja kun minulla ei ollut mitään salattavaa, tätä on tarjolla. Mielessäni ei kauheasti käynyt edes, että olisin kovinkaan monen mielestä liian lihava kunnes tajusin, että kyllä naisen painolla on todella paljon merkitystä. Että hirveän isoa osaa deittipalstojen miehistä ei kiinnosta edes tutustua, edes kirjoittaa koska olen liian lihava. Selailin illat läpeensä miesten profiileita ja 99% naiseen kohdistuvista ulkonäkötoiveista oli ”normaali, hoikka,sporttinen.” Siellä ne samat miehet vieläkin itkee kuinka hyviä naisia ei ole olemassa. Sillä ei ole mitään merkitystä kuinka paljon olen lukenut, kuinka kiva ja fiksu olen, mitä osaan ja kuinka sopiva olisin koska olen vaan yksinkertaisesti aivan liian läski.

Toki meillä ”isoilla tytöillä” on omat fanimme ja on miehiä joille se ei ole merkityksellistä. Tuntuu vaan, että ne joista olisin itse ollut kiinnostunut halusivat hoikkaa, normaalia tai sporttista. Kyllähän sen nyt toisaalta ymmärtää. Ei kaikkien tarvitse viehättyä lihavuudesta eikä siitä tosiasiasta, että läski ei liiku samoin kuin hoikempi ja että jotain niissä elämäntavoissakin on pielessä.

Sain myös muutamia viestejä miehiltä jotka kirjoittivat jotain tyyliin ”hyi helvetti laihduta ensin ja tule sitten tänne” tai jonkun aivan sekopäisen jossa ensin haukuttiin lihavaksi ja sitten pyydettiin treffeille. Muutama myös ensin kyseltyään jotain panosuhdetta ja saadessaan kieltävän vastauksen kirjoittivat, että ”sinuna en kauheasti valikoisi… ” No, kyllähän se muutaman sekunnin järkyttää kun tuollainen viesti tulee mutta ei yhtään pidempään. Vaikka olisin hoikka en silti koskaan haluaisi miestä joka voi kirjoittaa jotain tuollaista joten en menettänyt yhtään mitään.

Kun ihminen on lihava, sillä miten itsensä hyväksyy, on todella iso merkitys. Liian monet normaalipainoiset tai jopa hoikat tuntevat epävarmuutta ulkonäöstään, piilottelevat jotain kuvitellun isoa tai oikeasti isoa takapuolta tai ovat jatkuvan stressin alla. Jos aidosti hyväksyy itsensä, pukeutuu järkevästi mutta ei piilottele, se näkyy ulospäin. En koskaan lakkaa ihmettelemästä sitä voimaa mikä ison naisen itsevarmuudella on. Hyvä ystäväni on aivan käsittämätön miesmagneetti vaikka on ylipainoinen. Hän on itsevarma, hauska, rempseä, puhelias, hymyilevä, kovaääninen, lahjakas ja ”saisi melkein kenet vaan.” Olen itse todistanut vieressä kuinka miehet jotka ”normaalisti tykkää hoikista” ovat kertakaikkisen hullaantuneita ystävääni koska luonne vie mennessään ja ylipaino menettää merkityksensä tai muuttuu jopa viehättäväksi.

Minä päätin jo kauan sitten, että olen tyytyväinen sellaisena kun olen. En välttele peiliä tai vaakaa, en piilottele tai häpeile, pukeudun miten haluan. Nautin seksistä estoitta, en mieti onko joku maharöllykkä ruma. Tottakai jos joku tulisi ja veisi minulta 30 kiloa antaisin ne mielelläni. Mutta ei ne minusta sen huonompaa ihmistä tee, ne tekevät minusta vain ylipainoisen. Ehkä joskus laihdutan jos tulee sellainen halu. Ehkä en laihduta koskaan. Olen minä miettinyt miltä tuntuisi mennä kauppaan ja ostaa farkut mistä vaan miettimättä onko siellä tarpeeksi isoja kokoja (useimmiten ei ole). Tai miettinyt millaiset miehet ottaisivat yhteyttä jos kuvamanipuloisi itsensä hoikaksi. Olisivatko ne miehiä joita haluaisin? Voisinko haluta miestä joka ei halua edes kirjoittaa ylipainoiselle vaikka profiilitekstin mukaan se nainen olisi juuri sopiva? En minä tiedä. Enkä toistaiseksi aio ottaa selvääkään. Enkä kyllä ole sinkkukaan nyt.

On hirveän vapauttavaa hyväksyä itsensä sellaisena kun on. Kokeile sinäkin.

Kommentoi

Vastaa

Rekisteriseloste  |   Käyttöehdot & evästeet

©2018 eurosinkut - *es

or

Log in with your credentials

Forgot your details?