Opi deittailemaan Mikko Kempen kanssa. Lue tästä Mikko Kempen uusimmat deittivinkit miehille ja naisille.

Tervehdys!

Sari Annikki kutsui minut tänne kirjoittelemaan deittivinkkejä miehille ja naisille.

Tässä lyhyt esittely itsestäni.

Olen matkustellut ympäri maailmaa observoiden erilaisia kulttuureja, deittaillut naisia monista eri kulttuureista sekä opiskellut ihmissuhteita jo yli 15 vuoden ajan. Kaikki sai alkunsa omista epäonnistumisistani Oulussa erotessani noin 19-vuotiaana silloisesta tyttöystävästäni. Ero jätti syvän jäljen mieleeni ja palavan halun ymmärtää miksi meille ei opeteta ihmissuhdetaitoja yleisemmällä tasolla koulussa tai missään muuallakaan, vaikka ne kuitenkin ovat kenties yksi tärkeimmistä aspekteista, jotka vaikuttavat onnellisuuteemme.

Olen lukenut kyseisestä hetkestä tähän päivään mennessä satoja kirjoja deittailusta, ihmissuhteista ja itsensä kehittämisestä. Suoritin avioliitto- ja perheterapeutin tutkinnon yhdessä arvostetuimmista yliopisto-ohjelmista Yhdysvalloissa, missä tutkintovaatimuksena on yli 250 käytännön terapiatuntia – monesti muiden opiskelijoiden ja opettajien arvioidessa työskentelyä yksipuolisen lasin takaa.

Tämän lisäksi olen viiden vuoden ajan työskennellyt maailman suosituimman ihmissuhdekirjan kirjoittajan John Grayn assistenttina (Miehet on Marsista, Naiset Venuksesta).

Pidän silti kaikkein tärkeimpänä tämän tiedon synteesiä, joka perustuu omiin deittailu- ja ihmissuhdekokemuksiini ja niistä oppimiini oivalluksiin yli 15 vuoden ajalta.

Mielestäni meidän on aika Suomessakin alkaa avoimesti ja rehellisesti keskustella ihmissuhteista. Toivonkin, että pystyn myös itse edesauttamaan tätä keskustelua. Mitä paremmin me ymmärrämme omia uniikkeja eroja ja samalla ottamaan huomioon miten jokainen meistä on erilainen ja uniikki, sitä paremmin voimme yhdessä kehittää rakastavamman, huomaavaisemman ja posiitivisemman deittailu- ja parisuhdekulttuurin.

On todella tärkeää ottaa silti huomioon, että kirjoitan itse heteroseksuaalisten parisuhteiden näkökulmasta pyrkimyksenä löytää, kultivoida ja kehittää monogaaminen ihmissuhde, jossa intohimo, ymmärrys ja rakkaus voivat kasvaa kahden ihmisen välillä. En siis ole enkä väitä olevani ekspertti monissa muissa yhtälailla tärkeissä parisuhteen muodoissa.

Kirjoitukseni, vinkkini ja neuvoni pohjautuvat siis useasti monella tapaa perinteisempiin ihmissuhdemalleihin, ja pyrin niissä ymmärtämään ja tarkastelemaan syvällisemmin myös sitä, miten monissa traditionaalisemmissa suhteissa oli monien ongelmallisten ajatusmallien mukana myös paljon hyviä puolia ja viisauksia, varsinkin nykytieteen tunnustamien miesten ja naisten biologisten erojen ja muun tämänhetkisen ymmärryksen valossa.

Mielestäni on siis tärkeää ymmärtää, että vaikka tasa-arvo on todella merkittävä asia ja sitä tulee Suomessa edelleenkin edistää, ei se silti tarkoita, että naiset ja miehet olisivat keskiarvollisesti samanlaisia, varsinkaan biologisesti. Yleistän siis kirjoituksissani useasti miesten ja naisten väliset erot pyrkimyksenäni tuoda positiivisempaa ymmärrystä siihen, miten nämä pienetkin keskimääräiset erot biologisella tasolla usein vaikuttavat merkittävästi siihen, että me miehinä ja naisina koemme ja tulkitsemme maailmamme hyvinkin eri lailla.

Tämä ei silti tietenkään tarkoita, että sinä naisena tai miehenä välttämättä edes samaistut kirjoituksiini. Voi hyvinkin olla, että joskus saatat naisena samaistua enemmän miehille antamiini vinkkeihin ja päinvastoin. Joskus voi olla niinkin, että et samaistu kummallekaan osapuolelle antamiini vinkkeihin. Tämä ei silti tietenkään tarkoita, että sinussa olisi jotain “vialla”.  Me kaikki olemme uniikkeja ja erilaisia, eikä ole olemassa yhtä oikeaa tapaa elää tai myöskään muodostaa parisuhteita.

Kuitenkin niille, jotka ovat kiinnostuneet kehittämään heteroseksuaalisen monogaamisen suhteen ja mahdollisesti ymmärtämään ja tutkimaan sekä itseään että toista sukupuolta tästä perspektiivistä, uskon voivani kuitenkin tarjota uusia oivalluksia, joiden koen todella merkittävästi auttaneen minua itseäni elämässä ja joista toivon myös sinun hyötyvän.

Toivonkin sinulle omista ihmissuhdetavoitteistasi huolimatta paljon ymmärrystä ja rakkautta valitsemallesi elämän ja parisuhteen tielle.

Tässä siis ensimmäiset kaksi vinkkiäni miehille ja naisille.

Tulen aika-ajoin postailemaan lisää vinkkejä.

Vinkki #1 Miehille

Osoita kumppanillesi aito kiinnostuksesi.

Tämä saattaa kuulostaa jossain määrin itsestäänselvyydeltä, mutta miehenä sinun voi olla vaikea ymmärtää intuitiivisesti kuinka suuren vaikutuksen voit tehdä deittikumppaniisi pelkästään sillä, että keskityt osoittamaan aidon kiinnostuksen kumppaniisi juuri sellaisella tavalla, joka tekee vaikutuksen naisiin.

Toisin sanoen sinun kannattaa keskittyä treffeillä mielenkiintoisen keskustelun rakentamiseen ja täyden huomion antamiseen kumppanillesi.

Parhaiten voit toteuttaa tämän keskittymällä kumppanissasi juuri niihin aspekteihin, joista olet aidosti kiinnostunut, ja pyrkimällä ymmärtämään kuka kumppanisi on, mistä hän on tullut sekä miten hän elämänsä kokee ja ymmärtää. Tämän voit tietenkin toteuttaa kysymällä kysymyksiä ja kuuntelemalla tarkasti tavoitteena olla lähinnä täysin läsnä treffikumppanillesi.

Vinkki #2 Miehille

Soita tai lähetä viesti seuraavana päivänä! 

Usein me miehet ajattelemme treffejä ikään kuin työhaastatteluna. Eihän kukaan haluaisi näyttää niin epätoivoiselta, että heti ensimmäisen haastattelun jälkeen soittaisi kysyäkseen saiko töitä?

Treffit ovat kuitenkin täysin eri asia kuin työhaastattelu, ja miehinä meidän voikin olla vaikea intuitiivisesti ymmärtää kuinka paljon nainen saattaa arvostaa vaikka vain ihan lyhyttäkin soittoa, tekstiviestiä tai Facebook- tai muuta someviestiä treffien jälkeen. Jos et ole varma mihin suuntaan haluat deittailua kumppanisi kanssa viedä, viesti voi joka tapauksessa ilahduttaa kumppaniasi. Voit kertoa viestissäsi niistä asioista, joista aidosti nautit hänessä ja hänen kanssaan. Viestin ei tarvitse tarkoittaa muuta, mutta se on positiivinen ele.

Voit kirjoittaa esimerkiksi näin: “Moikka, halusin vaan laittaa viestiä, että sun seura oli kyllä tosi ihanaa. Olisi mahtavaa nähdä taas pian. Olen nyt muutaman päivän matkoilla, mutta soitellaan loppuviikosta.” Tietenkin vain siinä tapauksessa, että tämä on totta. Eli on parempi kirjoittaa rehellisesti tilanteestasi ja kertoa kiinnostuksestasi kumppaniasi kohtaan kuin pelata minkäänlaisia manipuloivia pelejä.

Vinkki #1 Naisille 

Ota tavoitteeksi oppia nauttimaan elämästä ja treffailusta enemmän

Useasti varsinkin me suomalaiset olemme oppineet olemaan ihan liian ankaria itsellemme. Etsimme kaikessa perfektionismia, mikä heijastuu itsessään ongelmana, jota voi olla joskus vaikeaa edes huomata. Suorituskeskeisessä yhteiskunnassamme mietimme jatkuvasti vain miten voisimme tehdä kaiken tehokkaammin ja paremmin. Deittailussa tämä yleensä heijastuu niin, että kun vaadit itseltäsi täydellisyyttä, alat vaatia sitä myös kumppaniltasi.

Kukaan ei tietenkään ole täydellinen, ja näin ollen oravanpyöräksi muodostuu useasti se, että kerta toisensa jälkeen jo alusta asti olet tuomittu pettymään niin itseesi kuin partneriisi.

Tämän takia kehotankin sinua laskemaan odotuksiasi niin itsesi kuin deittipartnerisi suhteen ja ennemminkin ottamaan tavoitteeksi olla itsellesi armollisempi ja oppia nauttimaan enemmän elämästä sekä koko deittailuprosessista.

Mitä enemmän ajattelet tässä vaiheessa, että tällaisen ajattelumallin omaksuminen kuulostaa haastavalta, sitä enemmän sen harjoittelua sinulle suosittelisin.

Hyvä tapa aloittaa tämä harjoittelu on alkaa ottaa vastaan deittiehdotuksia myös sellaisilta miehiltä, jotka eivät kenties täytä “laatuvaatimuksiasi”, mutta jotka ovat kiinnostuneita sinusta. Lähde treffeille ilman mitään ennakko-odotuksia ainoana tavoitteena oppia vain nauttimaan koko prosessista, miehen kiinnostuksesta sinua kohtaan ja hänen järjestämistään treffeistä sinulle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun tarvitsisi laskea kriteereitäsi elämänkumppanisi löytämiseksi. Kun juuri se oikea kumppanisi tulee vastaan, on sinun paljon helpompi nauttia teidän deittailukokemuksista, kun olet jo oppinut ottamaan koko prosessin rennommin.

Toistan vielä tämän itsestäänselvyyden, koska uskon sen olevan todella tärkeää. Mitä enemmän siis opit nauttimaan elämästä ja treffailusta, sitä nautinnollisemmaksi koko prosessi ja tietenkin myös sinun koko elämäsi muuttuu. Tärkeintä sinulle onkin oivaltaa, että tämä on jotain, missä sinä voit jatkuvasti kehittyä ja oppia tulemaan paljon paremmaksi.

Vinkki #2  Naisille

Miten löydät unelmiesi treffikumppanin? 

Ihmissuhteet ovat aina kuin peilejä itseemme. Kun aamulla heräät ja katsot itseäsi peilistä, ja mitä tarkemmin kuvaasi katsot, sitä enemmän yksityiskohtia sieltä myös aina näet. Joskus kun tukka on nukkumisen jäljiltä sekaisin, saatat olla jopa tykkäämättä näkemästäsi.

Samalla tavalla kuin emme usein tykkää ihmissuhteistamme tai treffikumppaneistamme, tosiasiassa me emme syvemmällä tasolla pidä yleensä joistain piirteistä itsessämme.

Toisin päin ajateltuna pystyt siis myös näkemään yleensä ihmisissä ja kumppaneissasi aina vain sen, mitä sinussa itsessäsi jo jollain tasolla on. Näin ollen vastaus siihen, miten oikeasti löydät unelmiesi treffikumppanin, saattaakin löytyä lähempää kuin arvaatkaan.

Kun itse kehityt unelmien treffikumppaniksi, löydät myös todennäköisemmin unelmiesi treffikumppanin itsellesi. Mitä enemmän siis kehität itseäsi ja omia treffailu- ja ihmissuhdetaitojasi, sitä todennäköisemmin pystyt myös löytämään unelmiesi treffikumppanin. Voi jopa olla, että potentiaalisia kumppaneita alkaa muodostua jonoksi asti, niin kuin joillekin tuntemilleni naisille on käynyt.

Kun naisena olet löytänyt onnellisuutta elämässäsi ja nautit omasta seurastasi, tekee se tietenkin deittailusta kanssasi paljon vapauttavampaa ja nautinnolisempaa myös miehille. Usein miesten suurin haaste on pyrkiä ymmärtämään sinua ja edistämään onnellisuuttasi.

Joten aloitakin unelmiesi treffikumppanin löytäminen itsestäsi. Ota aikaa itsellesi. Tee niitä asioita, jotka oikeasti niin mielessäsi kuin sydämessäsikin tunnet tärkeiksi. Mitä enemmän löydät aitoa onnellisuutta itsestäsi, sitä helpompi on miesten niin treffeillä kuin ylipäätään elämässä nauttia siitä kanssasi. Näin ollen mitä enemmän ymmärrät itseäsi ja sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi, sitä nautinnollisemmaksi muuttuu myös treffi- ja seurusteluelämäsi.

Jos satut nyt viikonloppuna olemaan Turussa (19.5.), Tampereella (20.5.), tai Oulussa (21.5.) olen Suomenkiertueella kertomassa paljon lisää deittailusta Päivitä Deittailutaitosi tapahtumassa. Tapahtuma on maksuton ja voit lukea siitä lisää täältä: 

Päivitä Deittailutaitosi – Suomenkiertue

https://www.facebook.com/events/223340668150721/

Täältä voit ladata myös suositut ilmaiset deittioppaani:

http://www.mikkokemppe.com/naisille

http://www.mikkokemppe.com/miehille

Nautinnollisia treffejä toivottaen,

Kommentoi

Vastaa

Rekisteriseloste  |   Käyttöehdot & evästeet

©2018 eurosinkut - *es

or

Log in with your credentials

Forgot your details?