Puolustusmekanismit, joita epävarmat ihmiset käyttävät näyttääkseen oman arvonsa.

Olet varmaan törmännyt ihmiseen, joka jatkuvasti yrittää näyttää olevansa tärkeämpi kuin sinä. Älä anna sen lannistaa! On syynsä sille, miksi he käyttäytyvät näin: He ovat erittäin epävarmoja itsestään ja pyrkivät piilottamaan heikkoutensa.

Epävarmat ihmiset uskovat, etteivät ole tarpeeksi tärkeitä mihinkään – hyvään työhön, hyvään ja kestävään parisuhteeseen, ystävien löytymiseen. He keskittyvät ajatuksissaan omiin heikkouksiinsa ja epäonnistumisiinsa. He eivät ehkä kestä toisten menestystä ja tuntevat alemmuttaa kelle tahansa, jolla menee paremmin.

Epävarmat henkilöt eivät hyväksy muita ihmisiä kuten eivät itseäänkään. Se näkyy yleensä toisten arvosteluna. He näkevät sinussa sen, mitä eivät itsessään kestä ja arvostelevat näitä asioita paljastaessaan oikeastaan itsensä ja omat pelkonsa.

He käyttäytyvät kuin olisivat kyvykkäimmät ja älykkäimmät

Jos epävarma ihminen kokee, että olet häntä fiksumpi, alkaa heillä hälytyskellot soida ja he ryhtyvät toimiin. He keskittyvät ja korostavat sinun epävarmuuksiasi ja pelkojasi. He jopa voivat mennä niin pitkälle, että korjaavat sinun virheitäsi jo kun vielä puhut heille. Jos vaistoat, että he eivät ymmärrä aiheesta mitään, he aloittavat puhumaan jostain muusta ja ohjaavat huomion heihin itseensä.

He vähättelevät muiden saavutuksia

Jos kerrot saaneesi ylennyksen, he vastaavat siihen vähätellen esim. kuinka he saivat itse ylennyksen jo heti aloittamisensa jälkeen. Jos kerrot puhuvasi jotain kieltä, he kertovat puhuvansa useampia. Jotakuinkin ärsyttävin ja noloin asia, jota tehdä, mutta he eivät voi itselleen mitään.

He esittävät aina kiireistä

Epävarmat ihmiset pönkittävät omaa merkitystään näyttämällä aina kiireisiltä. He ravaavat paikasta toiseen, tsekkaavat puhelintaan usein ja ehkä näyttävät siltä kuin eivät ehtisi keskittymään mihinkään muuhun kuin työhönsä.

He ovat huolissaan

Kun nämä henkilöt teeskentelevät olevansa kiireisiä, niin se huokuu heistä ulospäin. He näyttävät kuin heillä olisi monta rautaa tulessa. Heti kun tilaisuus tulee, he pätevät siitä kuinka kiireisiä ovat ja kuinka vaikeaa tai epäreilua elämä on kun kaikki kasautuu heille.

Asioiden muuttelu oman tärkeyden korostamiseksi

Epävarma henkilö pönkittää itseään ja menestystään muutelemalla arkiset asiat joksikin ihmeellisiksi. Esimerkiksi työpaikan tuikitavallinen palaveri voikin muuttua johtokunnan kokoukseksi. Ei kannata myöskään unohtaa glamour kakkaa.

He julkaisevat somessa saavutuksiaan

Henkilö, joka tuntee itsensa muita huonommaksi, peittää heikkoudet ja epäonnistumiset korostamalla saavutuksiaan. Eikä ole parempaa tapaa kuin postata päivityksiään ja kuviaan sosiaaliseen mediaan näyttääkseen omia huippuominaisuuksiaan, saavutuksiaan ja menestystään. Näin kaikki heidän Facebook kaverinsa, Instagram seuraajansa ja LinkedIn kontaktinsa näkevät kuinka menestyviä nämä henkilöt ovat.

He ilmoittavat olevansa poissa vaikka ovatkin paikalla

Näyttääkseen olevansa hyviä, he saattavat käyttää poissaoloilmoitusta työpostissaan, vaikka ovat paikalla. Vastaamalla silti viesteihin, he näyttävät korvaamattomuutensa työelämässä.

He antavat odotuttaa itseään

He ovat niin kiireisiä, että eivät millään ehdi ensimmäisenä sovitulle paikalle. Älä hämmästy jos he tulevat puoli tuntia myöhässäkin. Heillä ei ole aikaa ei-tärkeille henkilöille.

Lähde: CuriousMindMagazine

Miten sitten menetellä tällaisen epävarman ihmisen kanssa? Kannattaisiko vain jättää omaan arvoonsa, koska hän on jo valmiisi epävarma? Voisiko kehu auttaa?

Mitä neuvoja antaisit: miten toimia tällaisen henkilön suhteen?

 

Kommentoi

Vastaa

Pohditko jotain?

Lue usein kysyttyä.

Rekisteriseloste  |   Käyttöehdot & evästeet

©2018 eurosinkut - *es

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account