Peitto heilumaan paremman terveyden vuoksi.

Kaikkihan me tiedämme säännöllisen seksin hyödyt orgasmeineen kaikkineen. Tiesitkö, että sen lisäksi, että nainen haluaa seksiä, niin hän voi myös tarvita sitä?

Naiset, jos koette kuumottavaa tai kutkuttavaa tunnetta pöksyissänne, niin siihen saattaa auttaa vain seksi.

Tämän tietää jo tiedekin.

Tutkimus osoittaa, että seksuaalisen aktiviteetin puute voi tehdä vaginan masentuneeksi sekä johtaa jopa vaginan surkastumiseen.

Vaginan surkastuminen on melko yleinen parannettavissa oleva tila, jossa vaginan seinämät ohenevat. Tämä on lääketieteellinen ongelma, jota esiintyy kaikissa ikäryhmissä. Erityisesti jos ollaan vaihdevuosissa.

Ongelmaa tavataan myös syövästä selviytyneillä naisilla, varsinkin jos he ovat ottaneet hormonaalisia lääkityksiä rintasyöpään.

Muut asiat, jotka vaikuttavat vaginan surkastumiseen ovat tupakointi, ei alatie synnytyksiä sekä seksin puute.

Tässä tilanteessa naisen keho yleensä tuotaa normaalia vähemmän estrogenia, joka taasen vaikuttaa suoraan vaginan seinämiin.

Lontoolainen seksiterapeutti, Louise Mazanti, kertoo: ”Terve seksielämä on tärkeää joko partnerin kanssa tai soolona. Moni usein kertookin, ettei hänellä ole seksielämää kumppanin puuttumisen vuoksi, mutta unohda se ja luo seksisuhde itsesi kanssa. Kaikki lähtee kodoksia aktivoivasta hieronnasta ja kosketuksesta, joka saa veren virtaamaan johtaen kudosten  elastisuuden lisääntymiseen. Se on oikeastaan kudoksen jumppaamista.”

Avain vaginan terveyden ylläpitämiselle on säännöllinen veren virtaaminen kyseisellä alueella. Mikä voikaan olla stimuloivampaa kuin energiatasoja lisäävä seksi, joka päättyy huimaan orgasmiin?

Verenvirtauksen lisääminen lisää myös vaginan hapensaantia, joka edesauttaa ylläpitämään tervettä ja liukasta kudosta, vähentäen kuivutta ja tulehtuneisuutta.

Mazantin kertoo, että mikäli solut kärsivät hapenpuutteesta, niillä ei ole kykyä eliminoida kudoksiin kertyvää jämää ja tämä voi johtaa vaginan surkastumiseen.

Estrogeeni on yksi tärkeimmistä hormooneista, joka vaikuttaa ovulaatioihin sekä kuukautiskiertoon. Kun keho on siirtynyt vaihdevuosiin ja lakkaa tuottamasta estrogeenia, vaginan seinämät muuttuvat ohuemmiksi ja kuivemmiksi.

Mistä voit tietää onko kyseessä vaginan surkastuminen?

Riipuen oireista, voi olla kuivuuden tuntemuksia, polton tunnetta erityisesti virtsatessa,  kutinaa, vähäinen verenvuoto seksin jälkeen, kuivuus seksin aikana, tulehdukset.

Vaikka nämä oireet mahdollisesti ovat turn off, niin säännöllinen yhdyntä, huimat orkut ja ”itsestään huoltapitäminen” aina silloin tällöin voivat estää kokemasta jotain vieläkin ikävämpää kuten ”masentunut vagina”.

Voiko vaginan surkastumista parantaa?

Kyllä, koska se on fyysinen tila, niin sitä voidaan hoitaa.

Ihanan ja kiihkeän sooloseksin lisäksi, voidaan käyttää kosteuttajia ja liukasteita parantamaan kudoksia. Voiteet ja estrogeenilääkitys (pillerit) ovat myös suositeltavia.

Huom!  Kannattaa ostaa luomuliukkareita, joissa ei ole aineita, joiden imeytymisestä elimistöön ei tiedetä. Kysy seksikaupassa lisää aiheesta, he osaavat neuvoa.

.

Tärkeää on myös sopiva kumppani, joka ylläpitää niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia. Toimiva parisuhde ja säännöllinen seksi = vähemmän valitusta ylipäätään.

Ymmärrys ja hidas eteneminen seksissä ovat tärkeitä, jotta naisen keho ehtii mukaan.

Jos nainen kitisee, saattaa se olla merkki, että hänellä on akuutti seksintarve.

Lähde: MayoClinic & Curiosmindmagazine

Kommentoi

2 vastausta artikkeliin “Seksin puute voi saada vaginan masentuneeksi”

  1. Tuossa kun itse juttelin yhden Intialaisen joga gurun kanssa, niin kummasteltiin sitä miten Euroopassa Johanna ja tantra on erotettu. Kerroin hänelle että näin jogasta on tehty Kristin uskosille sopiva, jossa näille on jätetty vain siitä liikunnallinen ja mielenhallinnan puoli, jota heille myydään elämäntapana. Tähän tämä Intialainen ihmetteli kuinka ihmiset voivat sitten elää elämäntapaa, kun itse joga on harjoite että pystytään Kama Sutran asentoja tekemään😊😊

  2. Tässä sitä vajaamielisten sopotuksia on taas luettu, siis miten voidaan perustella pelkän kalalta löykäävän reijän masentuvan jos ei saa munaa. Millähän tuo reikä ajattelee? Siinä sitä miettimistä, missä sen aivot on? Kaikenlaista roskaa, masentuneisuus ei ole mikään sairaus tai siihen verrattava tila. Vaan hyvin pitkälle itse aiheutettu tila. On tila jossa joku vähä älyinen ei tee asialle mitään, paitsi istuu ja möllöttää tuijotellen kotiseinää. Ei älyä ajatella mitään muuta kuin surkutella omaa oloaan, ei älyä alkaa tekemään mitään joka saisi ajatukset pois siitä seinän tuijotuksesta ja samalla piristäii itseään kaikin keinoin. Hankkisi kavereita, kävisi jossakin, menisi viettämään iltaa jonnekin, saisi siten muuta ajateltavaa ja tekemistä. Mutta kun ei niin ei.

Vastaa

Pohditko jotain?

Lue usein kysyttyä.

Rekisteriseloste  |   Käyttöehdot & evästeet

©2018 eurosinkut - *es

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account