Kesäkissa17 kirjoittaa kokemuksestaan:

Olen viimeisen viikon aikana ollut viitenä päivänä tanssimassa. Kuinka näin on päässyt käymään entiselle paritanssikammoiselle?

Kaikki alkoi siitä, että hyvä ystävä houkutteli mukaansa eurosinkkujen kanssa kokeilemaan buggin alkeiskurssia Malmin työväentalolla viime elokuussa sateisena sunnuntai-iltana. Sinne sai alennuksen eurosinkkujen *es-rannekkeella. Yllättäen huomasin, että hitto olipas se hauskaa! Askeleet olivat t o d e l l a hakusessa, mutta se ilo ja hymy, joka loisti kaikkien kasvoilta kompuroidessamme alkeiskurssilla!  Mietin, etten muista missä olen viimeksi nähnyt niin hyväntuulista porukkaa. Wau!

Viikon päästä huomasin jälleen olevani alkeiskurssilla, tällä kertaa vuorossa oli fusku. Sekä bugg että fusku ovat rock’n’roll -tansseja, joissa naista pyöritetään käden ali. Ei siis mitään perinteistä valssaamista vaan kunnon jorausta! Olin yhä pihalla kuin lumiukko, mutta hauskaa oli. Kahden tunnin aikana opin vähän, ehkä hieman perusaskelta. Pakko oli mennä uudestaan – ja uudestaan ja uudestaan – jotta pääsisi jutun juonesta kiinni.

Uutena vuotena päätin tehdä lupauksen: menen joka toinen viikko alkeiskurssille ja alkeisjatkokurssillekin, jos alkeet on jo tutut. Lupauksen takana ei ollut vain tanssin ilo vaan myös pyrkimys liikkua enemmän. Olin huomannut, että kahden-kolmen tunnin kursseilla käyminen oli liikuntaa, josta nautin. Lisäksi lupasin itselleni, että lavatansseihin uskaltaudutaan tänä vuonna. Sen enempää ajattelematta julkaisin lupaukseni *esTanssijat-Facebook- ryhmässä. Tajusin, että tästä lupauksesta ei sitten peräännytäkään, ainakaan ilman julkista häpeää.

Nyt huhtikuun lopulla huomaan, että lupaukseni ovat pitäneet. Lienee elämäni ensimmäinen kerta, kun lupaukset ovat pitäneet pintansa pitkälle kevääseen.

Lupaukseni sisälsi myös lavatanssikäynnin. Helmikuussa aloin varovasti kyselemään muilta tanssikurssin eurosinkuilta, että mennäänkös Paville perinteisiin, aitoihin lavatansseihin. Ja kappas, joku toinenkin – komea nuori mies! – oli innostunut ajatuksesta ja lupasi jopa kyydin Paville. Niinpä motivaationi oppia lisää, jopa ne valssin perusaskeleet, pysyi korkeana.

Huhtikuu ja Pavin avajaiset lähestyivät. Tanssiharjoitukset jatkuivat, myös muualla kuin Malmilla. Huomasin, että on mielenkiintoista käydä eri tanssiopettajien opetettavana. Samaa asiaa pystyi opettamaan eri tavoin ja painottamaan eri asioita. Jollain kurssilla opetettiin jopa flirttaamaan tanssin lomassa! Ja mikäs siinä, tuotakin taitoa minun oli syytä harjoitella. Eikä se ollut edes vaikeaa, kun pareina sattui olemaan komeita uroita.

Lopulta saapui Se Sunnuntai, jona Pavi aukeaa. Koko päivän hermoilin vaatteiden ja asusteiden kanssa. Mitä päälle, kukkamekko, harmaa mekko vai punainen paita ja hame? Mitä jalkaan, tanssikenkää korolla vai ilman? Missä pidän kännykkää kun tanssin, joudunko olemaan ilman somea koko illan? Ja miten ihmeessä ne tanssiaskeleet menevätkään?! Ainut varma asuste oli *es-ranneke, jolla saa alennuksen Pavin tansseista koko kesän.

Kyytini saapui ajoissa ja eikun menoksi. Pavilla törmäsimme heti kahteen muuhun tuttuun sinkkuun. Toinen heistä oli ensi kertalainen *es tapahtumassa. Hän on mukava ja kaunis sinkkunainen, johon olimme tutustuneet kurssilla ja jolle olin kerran tyrkännyt *es-rannekkeen juuri ennen bussin tuloa pysäkillä, kiireessä tokaisten, että guuglaa eurosinkut!

Ja siinä sitä oltiin, sydämet tykyttäen Pavilla! Olin kuullut kauhutarinoita lavatansseista: kukaan ei hae, miehet luovat arvostelevia katseita päästä varpaisiin ja hakevat viereistä. Pelotti! Olin todellakin oman mukavuusalueeni ulkopuolella. Hoin mielessäni, mies vie, nainen seuraa, ole rento, mutta älä löysä. A p u a !

Onneksi turvana oli tutut eurosinkut! Ensimmäiset tanssahtelut lavalla otimme toistemme kanssa paria vaihtaen, pohtien, mikäs tanssilaji tämä olikaan ja lähdetäänkö vasemmalla vai oikealla jalalla. Meno oli rentoa ja hauskaa!

Naisten haulla päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja hakea jotakuta tuntematonta tanssimaan. Ja niinpä sitä buggattiin komean herran viedessä! Hei, mä tanssin! Mä osaan! Ainakin vähän!

**
Ps. Näkemisiin vappuaattona Korjaamolla  ja Pavilla, jonne *es-rannekkeella alennus!

***************************

Haluatko Sinä jakaa sinkkukokemuksesi ja/tai treffikokemuksesi? Myös juhannuskokemuksia kaivataan! Laita tarinasi tulemaan täältä. Jakaminen on kaunista!

Kommentoi

Vastaa

Rekisteriseloste  |   Käyttöehdot & evästeet

©2018 eurosinkut - *es

or

Log in with your credentials

Forgot your details?