Sinut on jätetty, hylätty, dumpattu, laitettu kiertoon, sanottu goodbye. Et voi ymmärtää mitä tapahtui, kaikenhan piti olla hyvin? Eikö se ihan oikeasti rakasta enää? Kun sinäkin rakastat ja olisit tehnyt mitä vaan pitääksesi hänet. Olisit kulkenut vierellä vielä, pidellyt kädestä kiinni niin kauan, että ote raukeaa. Mutta ei, hän päätti toisin.

Jätetyksi tulemisen ehkä julmin ja kamalin muoto on tulla jätetyksi täysin vastoin omaa tahtoaan. Kun omat tunteet jylläävät täysillä etkä halua ketään muuta. Sietämätön paska siitä kuinka ”tämä on SINULLE parhaaksi” on kamalaa myrkkyä ! Se ei todellakaan ole sinulle parhaaksi, sinulle parhaaksi on olla kuin ennenkin !

Joka solusi huutaa tuskaa, kipua, ahdistusta. Olet missä vaan tai katsot minne vaan et voi unohtaa. Näet joka paikassa asioita joita teitte ja koitte yhdessä. Tuska on kuin rautapallo mahassa jota särkee koko ajan. Se seuraa sinua uneen asti, on aina mukana vaikka yrität unohtaa. Muistat surun viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla.

Jokainen reagoi omalla tavallaan. On  hyviä tapoja reagoida ja huonoja tapoja reagoida. Hyvillä tavoilla ei vahingoita itseään eikä muita, kohtaa surunsa ja antaa itselleen aikaa toipua. Huonoja tapoja on surun hukuttaminen päihteillä, katkeroituminen, kostaminen jne. Koska jätetyksi tuleminen vastoin omaa tahtoaan on iso uhka psyykelle ei voi ennustaa miten kukakin reagoi. Mitä paremmin omat asiasi ovat, sen paremmin kuitenkin pystyt käsittelemään asiaa.

Tasaisin väliajoin mediassa on juttuja exänsä murhanneista. Nuo kamalat ääritapaukset ovat esimerkkejä siitä millaisen stressin ja uhan jätetyksi tuleminen voi aiheuttaa. Usein luetaan, että ”oli ihan tavallinen perheenisä.” Niin. Tavallinen perheenisä joka koki jotain mitä ei pystynyt edes sinnepäin rakentavasti käsittelemään.

Hylätyksi tulemisen tunne on yksi pahimmista. Yhtäkkiä ihminen joka ennen rakasti, jonka rakkauteen ehkä luotit sanoo sinulle, että ei rakasta enää. Sitä voi olla aika mahdotonta käsitellä, se voi tuntua mahdottomalta kun itse vielä rakastat. Tulee kysymyksiä, rakastiko se koskaan? Oliko kaikki valetta? Miten se rakkaus noin vaan kuoli? Häpeä varmasti on myös yksi iso tunne ja siitä seuraava katkeruus ja ehkä viha. Mikä se luulee olevansa? Miten se voi tehdä mulle tuollaista? Mulle ei tehdä tuollaista !! Mustasukkaisuus, onko sillä joku toinen? Ajatus hänestä jonkun muun kanssa voi tuntua aivan järkyttävältä. Ja koko liuta muita tunteita joista tarkemmin osaavat kertoa ne jotka ovat itse jätetyksi tulemisen kokeneet.

Itse uskon, että jokaisen on kannattavaa elämässään pohtia myös sitä, että tulee jätetyksi. Ja muutenkin miettiä ja käsitellä omaa suhtautumistaan pettymyksiin. Jotkut ihmissuhteet myös kuuluvat tiettyyn elämänvaiheeseen. Jokainen on varmasti joskus pohtinut miksi joku suhde päättyi ja monesti vastaus on se, että se tarjosi tietyssä elämänvaiheessa jotain mitä silloin tarvitsi ja sitten tilanne muuttui sellaiseksi, että sille suhteelle ei ollut enää paikkaa eikä aikaa.

Jätetyksi tuleminen kun itse vielä olisit jatkanut on joka tapauksessa iso kriisi elämässä.

Kommentoi

Vastaa

Rekisteriseloste  |   Käyttöehdot & evästeet

©2018 eurosinkut - *es

or

Log in with your credentials

Forgot your details?