Minkä värisissä vaatteissa naisen kannattaa lähteä baariin?

Netistä löytyneitä mielenkiintoisia linkkejä ja sivustoja

Valvoja: Moderaattorit

Minkä värisissä vaatteissa naisen kannattaa lähteä baariin?

ViestiKirjoittaja Lende » Pe, 13.11.2009 23:31.34

13.11.2009
Helsingin Sanomien testikaksikko paljastaa, missä väreissä [naisen] kannattaa lähteä baariin.

http://www.hs.fi/juttusarja/ulkonako/ar ... 5250705239

"Päätimme käydä kolmena perjantaina samassa baarissa, samaan kellonaikaan, naama yhtä peruslukemilla joka kerta. Vain paidan väri muuttui. Täysin vakioidut ja tiukan tieteelliset tutkimusolosuhteet siis.


Punainen & turkoosi

Lähtöoletus: Turkoosi on kommunikaation, punainen itseluottamuksen väri.

Bingo! Kun päälläni oli turkoosia, pöytään vääntäytyi varsinainen naistennaurattaja, jolta ei saanut suunvuoroa. Puhui kuin ruuneperi – lähinnä itsestään – ja keksi uskomattomia vedätyksiä.

Puhekoneen seuralainen taas ei uskaltautunut pöytään, punaiseen pukeutuneen ystäväni, Sanna Uotilan, viereen tyhjälle tuolille vaan kävi ainakin viidesti hermosauhuilla ja kiersi pöytää kuin kissa kuumaa puuroa.

"Vähän ujo", selitti kaveri.

Lopulta kaverikin istuutui seuraan, ja juttu alkoi luistaa.

"Punainen oli pelottava huomioväri, stop-merkki: älä tule lähemmäs", analysoi Sanna jälkeenpäin.

Testin tulos: Lähtöoletus piti täysin paikkansa. Pukeudu turkoosiin, jos etsit verbaaliviihdyttäjää ja naistennaurattajaa. Punaisessa löydät rohkean voittajan.Valkoinen & ruskea

Lähtöoletus: Ruskea vetää puoleensa äitihahmoa etsivää, valkoinen taas viattoman ja puhtaan perässä juoksijaa.

Ruskea oli selvä vetonaula. Sannan mielestä miehet suhtautuivat häneen ruskeassa paidassa paljon punaista luontevammin.

"Ruskea oli selvästi lähestyttävä väri, miehet uskalsivat katsoa päin, ja heidän oli helpompi ottaa kontaktia."

Ruskeaa oli Sannan mielestä selvästi "tositarkoituksella"-väri.

"Tästä lähtien pukeudun kokoruskeaan hiuksista varpaisiin, ruskeat piilolinssitkin vielä, vaikka se ei todellakaan ole lempivärini", Sanna nauraa.

Valkoinen taas...

Kuvittelin näyttäväni puhtaalta ja viattomalta, ja yritin jopa olla sotkematta paitaani.

Silti baaritiskillä sain juttuseurakseni miehen, joka tunsi tasan kahdenvärisiä naisia: ruskeita ja valkoisia.

Ruskeat olivat niitä mukavia ja luotettavia naapurintyttöjä, valkoiset taas ylimielisiä syöjättäriä, joihin ei voi luottaa. Mies arvasi, että pakenen paikalta kuin tuhkimo, valkoiset naisethan ovat epäluotettavia.

Testin tulos: Lähtöoletus oli täysin väärä. Tai sitten suurin osa baareissa käyvistä miehistä etsii äitihahmoa. Pukeudu valkoiseen, jos haluat esittää viileää ja vaikeasti tavoiteltavaa.Vaaleanpunainen & keltainen

Lähtöoletus: Keltaiseen pukeutuva on säteilevä, vaaleanpunaisella on rauhoittava ja lempeä vaikutus.

Testin viimeinen väripari oli vaikein: mistä ihmeestä tähän vuodenaikaan löytää vaaleanpunaista saati keltaista? Vaaleanpunainen sentään löytyi, mutta keltainen paita oli pakko lopulta hankkia värjäämällä.

Mikä vaiva, ja täysin turhaan! Ilta oli täydellinen floppi. Saimme olla koko illan rauhassa seinäkukkasina.

"Se vaaleanpunainen näytti niissä valoissa ihan nakkimakkaran kuorelta. Olin ihan kuin olmi", Sanna nauraa käkätti kotimatkalla.

Illan saldo ei silti ollut nolla, vaan saimme kiinnostavaa ainesta jatkotutkimusta varten. Illan lopuksi nimittäin pöytäämme parkkeerasi kaksi miestä, kumpainenkin vuorollaan. Toinen kertoi heti avausrepliikissään olevansa matkalla äitinsä luo yöksi. Toinen taas oli menossa tapaamaan tyttöystävänsä.

Testin tulos: Pukeudu keltaiseen tai vaaleanpunaiseen, jos haluat naamioitua huonekaluksi ja tehdä sosiologista tutkimusta ihmisten baarikäyttäytymisestä."


--------------------
Ja tässä vielä lisätietoja väreistä:
http://www.hs.fi/juttusarja/ulkonako/ar ... 5250706726

Värien merkitystä ja vaikutusta on tutkittu jo vuosisatoja
Värioppaissa kerrotaan värien merkityksestä vaatetuksessa

13.11.2009
Helsingin Sanomat

SININEN

Pukeutumisopas: Sininen on järjen väri. Se viestii luottamusta, rauhaa ja järjestystä. Tumma laivastonsininen yhdistyy usein auktoriteetteihin: poliisit käyttävät usein sitä univormuissaan.

Väriterapeutti: Sininen rauhoittaa ja viilentää. Se on myös totuuden ja korkeamman älyn sekä myös surun ja masennuksen väri. Sinistä pidetään maskuliinisena, mutta se on feminiininen väri.VIHREÄ

Pukeutumisopas: Vihreä on ruohon ja lehtien väri. Se viestii rauhallisuutta ja vakuuttavuutta, ja se osoittaa myös luovuutta ja mielikuvitusta. Joskus vihreää pidettiin epäonnen värinä.

Väriterapeutti: Vihreä on rakkauden ja huolenpidon väri. Se merkitsee itsensä ja toisten rakastamista. Vihreä parantaa ja hoitaa. Se myös lisää toivoa ja luottamusta.PUNAINEN

Pukeutumisopas: Punainen on energinen väri, se antaa itseluottamusta ja hallinnantunteen. Se viestii iloisuudesta mutta myös vaativasta luonteesta.

Väriterapeutti: Punainen on voiman, kiihkon ja energian väri. Se on voittajan väri. Punaiseen pukeutuva ei häpeä vartaloaan eikä seksuaalisuuttaan.MUSTA

Pukeutumisopas: Musta voi viestiä auktoriteetista. Moni nainen valitseekin sen virkapuvukseen. Se kertoo mielikuvituksen puutteesta ja vihjaa, että piiloudut värin taakse.

Väriterapeutti: Musta peittää ja salaa. Se on suojaväri, joka auttaa, kun elämä on vaikeaa. Jos käytät paljon mustaa, sielusi komeroista voi löytyä yllättäviä, kipeitäkin asioita.RUSKEA

Pukeutumisopas: Ruskea viestii ystävällisestä, maanläheisestä mutta vakavasta asenteesta. Se on hyvä, lämmin väri, jos haluat vaikuttaa vähemmän uhkaavalta.

Väriterapeutti: Ruskea on Äiti-Maan väri ja se viestii turvallisuutta. Jos pukeudut ruskeaan, saatat vetää puoleesi ihmisiä, jotka kaipaavat turvallista olkapäätä, johon nojata.VALKOINEN

Pukeutumisopas: Valkoinen viittaa puhtauteen ja raikkauteen. Puhtaanvalkoinen voi olla kova väri, mutta kuviointi pehmentää vaikutelmaa.

Väriterapeutti: Valkoinen on viisauden ja puhtauden väri. Se kääntää uuden lehden elämässä. Liiallisena se on steriili ja kertoo jäätyneistä tunteista.VAALEANPUNAINEN

Pukeutumisopas: Vaaleanpunainen viestii lempeyttä ja empatiaa. Se korostaa naisen feminiinistä puolta, ja joka naisella pitäisi olla jotain vaaleanpunaista.

Väriterapeutti: Vaaleanpunainen liittyy epäitsekkääseen rakkauteen, lempeyteen ja hoivaamiseen. Sillä on rauhoittava vaikutus ja se tuo lohtua tunne-elämään.VIOLETTI

Pukeutumisopas: Violetti viestii luovuudesta ja herkkyydestä, ja se on myös hengellisyyden väri. Ken haluaa näyttää sovinnaiselta, ei käytä violettia.

Väriterapeutti: Violetti on kuninkaallinen väri. Se edustaa hengen aatelia. Nöyryys on keskeinen viesti, ja se liittyy kykyyn ymmärtää ja kuunnella.BEIGE

Pukeutumisopas: Beigessä ei ole mitään uhkaavaa, kaikki beiget ovat ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä. Erinomainen väri, jos tarkoituksena on saada toinen ihminen avautumaan.TURKOOSI

Väriterapeutti: Turkoosiin liittyy luovuus ja vapaus. Se lisää kykyä kommunikoida. Turkoosi vaate lievittää esiintymispelkoa. Se ärsyttää sangen harvoja.KELTAINEN

Väriterapeutti: Keltainen on valoisa, eloisa ja onnellinen, optimismin ja itsetunnon väri. Keltaiseen pukeutuva on säteilevä, perusonnellinen ja karismaattinen.

Lähteet: Henderson, Veronique & Henshaw, Pat: Oikeat värit, varma tyyli – Pukeudu väri- ja vartalotyyppisi mukaan. Karisto 2006. Pohjalainen, Ilona: Elämän värit. Rarissima 2009.
"The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances:
if there is any reaction, both are transformed." - Carl Jung
Avatar
Lende
 
Viestit: 135
Liittynyt: Ti, 14.06.2005 16:21.31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä värisissä vaatteissa naisen kannattaa lähteä baariin?

ViestiKirjoittaja Tsaikka » La, 14.11.2009 09:37.48

Tosi hauska toi tutkimus - ja tästähän saisi taas baarikierroksen aiheen! :D
Sama porukka naisia, samat baarit ja vain vaatteet vaihtuu. Kesäterassille oikein hauska idea. D-)
Tsaikka
 

Re: Minkä värisissä vaatteissa naisen kannattaa lähteä baariin?

ViestiKirjoittaja Aku » Su, 15.11.2009 09:19.06

Ymmärtääkseni kyse ei ole niinkään siitä, miten väri vaikuttaa mieheen, vaan siitä, miten väri vaikuttaa naiseen itseensä.
Aku
 
Viestit: 1958
Liittynyt: Su, 07.11.2004 00:56.00

Re: Minkä värisissä vaatteissa naisen kannattaa lähteä baariin?

ViestiKirjoittaja Jari » Su, 15.11.2009 14:14.26

Tsaikka kirjoitti:Tosi hauska toi tutkimus - ja tästähän saisi taas baarikierroksen aiheen! :D
Sama porukka naisia, samat baarit ja vain vaatteet vaihtuu. Kesäterassille oikein hauska idea. D-)


Ainakin vaatteiden väri olisi jo tiedossa ennen baariin lähtöä, ei tarviis koko vaatekaappia kääntää ;)
Jari
 
Viestit: 292
Liittynyt: Ke, 08.07.2009 23:29.31

Re: Minkä värisissä vaatteissa naisen kannattaa lähteä baariin?

ViestiKirjoittaja *essi » Su, 15.11.2009 16:54.21

Aku kirjoitti:Ymmärtääkseni kyse ei ole niinkään siitä, miten väri vaikuttaa mieheen, vaan siitä, miten väri vaikuttaa naiseen itseensä.

Juu, täysin samaa mieltä. Silloin kun elelin vielä exäni kanssa tylsässä liitossa, pidin vain mustia ja harmaita vaatteita. Ja avot, sen jälkeen kun tuli ero, olen löytänyt värit. Ihanat punaiset, oranssit, vihreät. Ja on aivan eri fiilis sekä itsellä että ympärilläni olevilla ihmisillä. Kaikki ovat iloisempia kuin aiemmin.
Avatar
*essi
 
Viestit: 1596
Liittynyt: Ti, 21.11.2006 00:13.08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä värisissä vaatteissa naisen kannattaa lähteä baariin?

ViestiKirjoittaja Tsaikka » Su, 15.11.2009 17:00.29

Jännä juttu, muuten, että tutkimuksessa ei ollut - saati sitten tuossa värianalyysitekstissä - mainittuna mitään mustasta. Minä käytän lähes aina mustaa. :roll:
Tsaikka
 

Re: Minkä värisissä vaatteissa naisen kannattaa lähteä baariin?

ViestiKirjoittaja hilppa » Ma, 16.11.2009 03:05.14

Tsaikka kirjoitti:Jännä juttu, muuten, että tutkimuksessa ei ollut - saati sitten tuossa värianalyysitekstissä - mainittuna mitään mustasta. Minä käytän lähes aina mustaa. :roll:


Luepas uudestaan se värianalyysiteksi, siinä mustasta on mustaa valkoisella :-)

Mustakin mustakin on kiva väri. Ainakin oranssin kanssa.
Tuhmasta päästä nauttii koko ruumis.
Avatar
hilppa
 
Viestit: 863
Liittynyt: Ke, 15.06.2005 17:22.14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minkä värisissä vaatteissa naisen kannattaa lähteä baariin?

ViestiKirjoittaja Joose » Ma, 16.11.2009 03:12.16

hilppa kirjoitti:...

Mustakin mustakin on kiva väri. Ainakin oranssin kanssa.

Musta tuntuu.

-*J*-
Dägä. Dägä?
Avatar
Joose
 
Viestit: 2132
Liittynyt: Su, 25.01.2004 18:52.12
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Netistä bongattua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron