Mikä ihmeen *es?

eurosinkut radiossa

Eurosinkut, eli *es, on vapaamuotoinen rekisteröimätön yhteisö. Se toimii sinkuille kanavana löytää yhteistä tekemistä, ja yhdessä olemista sekä mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin ihmisiin.

Eurosinkut sai alkunsa syksyllä 1997. Huomattiin, että ystävät joko seurustelivat tiiviisti tai olivat perustaneet perheen, ja he eivät enää lähteneet mukaan rientoihin kuten ennen. Ravintoloissa ravaaminenkin kyllästytti monia. Mitä kaikkea kivaa voisikaan tehdä porukassa, kun vain sellaisen saisi kasaan?

Jotain oli siis tehtävä sinkkuvoimien aktivoimiseksi: syntyi EuroSinkut! Tämän kornimpaan nimeen emme pyöräilyretkellä Turun saaristossa kesällä -98 pystyneet, mutta innovaatio on kuitenkin toiminut yllättävän hyvin. Puhekielessä nimi on luontevasti lyhentynyt muotoon *es.

Kuka, mitä, missä?

*es-porukassa on suunnilleen 2/3 naisia ja 1/3 miehiä, keski-iän ollessa noin 45 v. Mukana on *es- ellejä ja sällejä parikymppisistä jopa seitsemänkymppisiin!

Sinkkuus yhdistävänä tekijänä

Kaikki aktiivisesta toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita *es-toimintaan! Toki useimmat jäsenemme ovat sinkkuja, eli eivät elä vakituisessa parisuhteessa – ainakaan juuri tällä hetkellä. Ei ole kovinkaan epätavallista, että usein hyvin alkanut sinkkuus on suistunut seurusteluun ja jopa samalle jääkaapille asti. Ovatpa eräät menneet jo ihan naimisiinkin. Näille “kohtaloille” on omat erityiset nimensä: R-klubi (R=romanssi) ja Erhe-kerho (E =(p)erhe). Nämä eivät ole erillään muusta *es:stä. Myös *es:n aikana pariutuneet henkilöt ovat tästä lipsahduksesta huolimatta tervetulleita tapahtumiimme. Ajatuksena onkin, ettei kenenkään side suotta katkeaisi *es-porukkaan moisen takia! Pariutuneet es-läiset käyttävät statuksensa ilmaisevaa R tai E-kylttiä, joten tunnistat kyllä heti vapaat ja varatut joukosta!

Eurosinkut Kymppiuutisissa

Elämyksiä ja säpinää

Tavoitteenamme on tuottaa sinkuille mielenkiintoisia elämyksiä, pitää hauskaa sekä viihtyä yhdessä.
Erilaisia elämystapahtumia *es:llä onkin ollut jo tuhansia, nykyään lähes joka päivä tapahtuu jotakin. Kuka tahansa voi tehdä mukavaa toimintaa mitä milloinkin mieleen juolahtaa – ja innokasta *es-porukkaa saa aina mukaan tapahtumakalenterin, postituslistan tai somen kautta!

On melottu, risteilty, pyöräilty, hiihdetty, meriseikkailtu, lasketeltu, saunottu, patikoitu, purjehdittu,juhlittu, retkeilty, syöty, keskusteltu, kokattu, luisteltu, pelattu, leikitty, tanssittu, laulettu, ratsastettu…
kuka milläkin ja mitenkin.

On pikadeittailtu ja deittailtu. On deittailtu mm. pikkujouluissa ja vappuna.

On käyty leffassa, baarissa, metsässä, diskossa, piknikillä, konsertissa, teatterissa, savusaunassa. Ruokolahdella, Bengtskärissä, Madeiralla, Nauvossa, Pälkäneellä, Tahkovuorella, Tampereella, Puumalassa, Pyhältössä, Lahdessa, Levillä, Valamossa, Saarenmaalla, Tallinnassa, Irlannissa, Slovakiassa, Italiassa, Riikassa, Unkarissa, Kreikassa, Pietarissa, Aasiassa, Marokossa, Nummi-Pusulassa ja jopa Mäntsälässä!

On vietetty yhdessä vappua, talkoita, juhannusta, city-iltoja, kesäpäiviä, halloweenia, joulua, uuttavuotta, hiihtolomaa, synttäreitä, talvi-iltoja, pääsiäistä, tupaantuliaisia, naamiaisia, rapujuhlia. Persoonallisesti tai perinteisesti, rauhallisesti, riehakkaasti, iloisesti, arvokkaasti, mukavasti, hillitysti, luovasti, hauskasti, monipuolisesti.

Ei jäsenmaksua

Useimmat tapahtumat ovat sinkuille ja muillekin osallistujille ilmaisia tai omakustanteisia sekä ne ovat muiden osallistujien järjestämiä. Mitään jäsenmaksuja ei ole. Kunkin tapahtuman tuottaja budjetoi tapahtumansa itse. Toimintamme perustuu innostukseen ja osallistumishaluun – mitä onkin riittänyt kiitettävässä määrin.

Tulossa on sinkuille paljon uusia, jännittäviä elämystapahtumia sekä vauhdikkaita bileitä. Pian huomaat, että sinkkuelämäsi on saanut aivan uutta sykettä!

Liity mukaan *es-sähköpostilistallemme täyttämällä lomake. Saat säännöllisesti sähköpostiisi tietoa tulevista tapahtumistamme. Sähköpostilistalle liittyminen ei ole edellytys osallistumiselle. Voit toki halutessasi myös seurailla tapahtumia pelkästään tapahtumakalenterista.

Eurosinkkujen visio, missio ja arvot

Visio

Eurosinkut, eli *es, on vapaamuotoinen rekisteröimätön yhteisö joka toimii sinkuille kanavana löytää yhteistä tekemistä ja yhdessä olemista sekä mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin ihmisiin.

Missio

Yhteisön jäsenet tuottavat yksityishenkilöinä, omatoimisesti ja oman kiinnostuksensa mukaisesti, ilmaisia tai omakustanteisia live-tapahtumia johon muut yhteisön jäsenet voivat osallistua. Tapahtumista tiedotetaan yhteisön verkkosivuilla sekä postituslistojen kautta.

Arvot

Luottamus hyviin ja rehellisiin ihmisiin ja jäsenistön tasa-arvoisuus sekä toiminnan ja tapahtumien voittoa tavoittelemattomuus ja epäkaupallisuus, poliittinen ja uskonnollinen sitoutumattomuus.

Tapahtumat

Tapahtumat ovat eurosinkkujen sielu ja ydin. Toimintamme perustuu tapahtumiin.

Mikäli tapahtumatarjonnasta ei löydy Sinulle mieleistä tapahtumaa, voit itse tehdä sellaisen! Pienimuotoisen tapahtuman tuottaminen vaatii lähinnä tiedotusta ja siihen *es tarjoaa sinulle helppokäyttöiset välineet

Verkostoidu muiden sinkkujen kanssa

Luo yhteyksiä muihin sinkkuihin, jotka ymmärtävät mitä on olla sinkku ja millaista elämä sinkkuna on – lähellä tai kaukana.

Monet ovat löytäneet eurosinkuista elinikäisiä ystäviä. Tapahtumissa luot kontakteja ja voi sen jälkeen lähettää näillä sivuilla ystäväpyynnön uudelle tuttavuudellesi.

Vai haluatko kenties laittaa verkot vesille ja löytää elämänkumppanin? Täällä voit tehdä itsestäsi deittiprofiilin ja etsiä seuraa. Eurosinkuissa on jo monia pareja ja *es-lapsiakin on maailmalla liuta. Löydä sinäkin itsellesi sopivaa seuraa eurosinkkujen kautta.

Keskustele

Luo kontakteja & aiheita keskustelupalstoilla sekä kirjoita sinua kiinnostavista asioista.

Tarvitsetko apua johonkin? Foorumille viestiä ja ehkäpä saat piankin vastauksen ja apuja.

Kerro vaikka millaisista tapahtumista olisit kiinnostunut ja löydä muita samasta aiheesta kiinnostuneita.

Sana on vapaa ja hyvät käytöstavat sen sallivat.

Tuota tapahtuma!

Vuonna 2015 lähes 100 eurosinkkua tuotti itse *es-tapahtuman. Tapahtumia on hyvin monenlaisia pienistä ja helpoista laajempiin. Voit itsekin tuottaa sinua kiinnostavia tapahtumia ilman raskasta byrokratiaa. Ohjeet löydät täältä.

Kuka vain voi järjestää tapahtuman. Neuvoja saat tapahtumaneuvonnasta tai voit kysyä tapahtumat ryhmässä.

Tervetuloa mukaan!

Pohditko jotain?

Lue usein kysyttyä.

Rekisteriseloste  |   Käyttöehdot & evästeet

©2018 eurosinkut - *es

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account