Tapahtuman ajankohta: 03.04.2015
Sijainti: Pori
Lisätty: 29.03.2015 klo 15:12 (päivitetty 03.04.2015 klo 00:13)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Pitkän perjantain piristys Porin meriluonnossa

Pääsiäisen piristykseksi kutsun sinut ulkoilemaan uudelle Yyterin lietteiden reitille hyvässä seurassa.

Lähdemme Preiviikin Langourasta (Selkämeren kansallispuiston parkkipaikka, reitin lähtöpaikka) ja kävelemme jaksamisen ja sään mukaan joko Yyteriin asti tai sitten johonkin lukuisista reitin lintutorneista. Samaa reittiä tullaan takaisin. Kävelyä tulenee kymmenisen kilometriä, ja reitti on helppokulkuinen, paljon uusia pitkospuita. Merinäkymiä ja myös rantametsää. Evästämme vähintään kerran jossakin mukavassa paikassa ja retkeen menee muutamia tunteja. Lisäksi tiirailemme luonnollisesti tipuja. Omat eväät mukaan :)

Tavataan joko suoraan Langouran parkkipaikalla tai mikäli tarvitset kyydin tai opastusta ajomatkaan niin kokoonnumme Käppärän hautausmaan parkkipaikalla (Tikkulan ABCn kohdalla tien toisella puolella olevalla isolla parkilla). Ilmoita järjestäjälle erikseen alla olevaan sähköpostiosoitteeseen mikäli tarvitset kyydin tai haluat ajaa letkassa paikan päälle. Tai mikäli sinulla on muuta kysyttävää.

Lähdetään Tikkulasta klo 11:30, ja Langouran parkkipaikalla ollaan noin klo 12:00.
Ajo-ohje Langouran parkkipaikalle:
Porista Yyteriin päin -> ennen Yyteriä Pihlavan ison risteyksen (joka oikealle) jälkeen toinen käännös vasemmalle; Huhtalanraitti. Myös tieviitan alla musta "luontotorni"-viitta. Huhtalanraittia (soratie) niin pitkään kunnes vasemmalla parkkipaikka Selkämeren kansallispuiston opasteineen.

Säävaraus (pieni tihku ei tosin Porin Essiä haittaa, emmehän ole sokerista :), ja edelleen näyttää keli aivan hyvältä.

Lisätietoja ja reittikartta mm täällä:
http://www.yyteri.fi/sites/yyteri.fi/files/ckeditor/Yyterinniemen_luonto_esite_A5_internetversio_15.1.2015.pdf

terveisin Satu- Porin Essät luonto&tipuosasto

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet