Tapahtuman ajankohta: 17.07. - 20.07.2014
Sijainti: Pohjanmaa
Lisätty: 07.05.2014 klo 17:32 (päivitetty 10.07.2014 klo 18:37)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Pirunpesä, Tuurin kyläkauppa, Ähtärin eläinpuisto, kansallispuistot…

Tällä retkellä on paljon nähtävää ja koettavaa! Viime vuosien tapaan lähdemme tutustumaan Suomeen ja sen ihastuttaviin kohteisiin.

Tämän vuoden retkellä heinäkuun 17.-20. päivä käydään läpi Länsi-Suomen kansallispuistot: Kauhaneva-Pohjankangas, Lauhanvuori, Helvetinjärvi ja Seitseminen. Näe maan kuulut luonnonnähtävyydet Helvetinkolun rotkolaakso, Lauhanvuoren (läntisen Suomen korkein kohta 231 m) muinaisrannat ja pirunpellot. Lähiseudulla puistojen ulkopuolella upeita ja erikoisia luonnonnähtävyyksiä ovat lisäksi Pirunpesä ja Karijoen Susiluola. Samalla matkalla käydään myös Ähtärin eläinpuistossa, joka on monen mielestä mielenkiintoisempi kuin Korkeasaari. Ja koska joudumme ohittamaan Tuurin, maamme suurimman kyläkaupan, niin käydään sielläkin samalla pistäytymässä.

Eikä tässä vielä kaikki. Viime vuonna hyppäsimme kumilautoilta koskeen virran vietäväksi Ruunaalla. Nyt lisätään pelkokerrointa. He tekevät ken uskaltavat: laskeudu Pirinpesän pystyseinää pitkin alas! Vaikka se tehdään ohjatusti ja turvavarusteilla, niin tässä tempussa adrenaliini virtaa.

Matka tapahtuu samalla periaatteella kuin aiempien kesien vastaavilla matkoilla. Sopii kaikille luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille yhtälailla aloitteleville kuin kokeneille, sillä jokaiselle löytyy varmasti jotain. Et tarvitse mitään superkuntoa. Vaellusten ulkopuolella vietetään yhteistä aikaa leirillä syöden, uiden, saunoen, jutustellen ja nuotiota tuijotellen.

Tarvitset makuupussin ja -alustan. Oma teltta on suositeltava mutta ei välttämätön, sillä myös telttapaikkoja löytyy. Vaelluksilla ei tarvitse kantaa leiriytymiskamppeita, sillä ne kulkevat bussin mukana; pieni päiväreppu riittää mm. juomalle ja eväille.

Matkan hinta 220 euroa sisältää neljän päivän turistibussikuljetukset (Helsingistä /-iin), kolme ravintolaruokailua, yhteisiä eväitä sekä sisäänpääsymaksut ja opastukset. Osa kohteista on avoinna vain ryhmille.

Ilmoittautumiset tapahtumaan tehdään tm:n kautta (www.tahtoomukaan.net). Ilmoita kohdassa "oheistapahtumat", jos haluat laskeutua pystyseinäää (45 €) tai tarvit sisämajoituksen (100 €).

Mukaan päässeille tulee yksityiskohtainen info-paketti, matkaohjelma, maksuohjeet yms.

Retkeily ei ole enää helpompaa: hyppäät vain bussiin and go on. Puolestasi asiat on mietitty valmiiksi, sinä vaan nautit! Tervetuloa mukaan.

Järkkärinä toimii

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet