Tapahtuman ajankohta: 24.06. - 28.06.2015
Sijainti: Kuusamo
Lisätty: 07.02.2015 klo 13:25 (päivitetty 04.06.2015 klo 15:24)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Kuusamo - vaellus- ja luontomatka

"Kuusamo
Nyt kutsuu mua Kuusamo.
Metsän näen jämäkän,
ja vaaran sinertävän.
Kuusamo,
Nyt kutsuu mua kuusamo.
Sieltä vaan mä rauhani saan."

Nämä kaihoisat laulun sanat iskostuvat varmasti monen mieliin, tulkitsijana Danny.

Vuonna 2009 ilmoitin, että käymme retkilläni kaikki Suomen kansallis- ja luonnonpuistot läpi. Monessa maan eteläosan puistossa on käyty jo useammankin kerran. Vähiin käy ennen kuin loppuu; seuraavan retken jälkeen ei ole enää montaa jäljellä. Joka kesä olen järjestänyt yhden pidemmän reissun, ja tänä kesänä kohteena on sitten Koillismaa ja Etelä-Lappi, eli Kuusamo kutsuu.

Matka on ke-su 24.-28. kesäkuuta. Matkan ensisijaiset kohteet ovat Oulangan-, Syötteen-, Riisituntunturin- ja Pyhä-Luoston kansallispuistot. Lisäksi käydään Kiutakönkään vesiputouksella, Oulangan luontokeskuksessa, katsellaan maisemia Valtavaaran ja Rukan laelta ja tehdään muun muassa legendaarinen Pieni Karhunkierros. Maisemat ovat mahtavia: syviä kanjoneita, pitkiä luonnontilaisia koskia, vesiputouksia, tuntureita, vaaroja, vanhaa ikimetsää sekä niissä eläviä poroja, mielenkiintoisia lintuja yms. Käymme myös suurpetokeskuksessa tutustumassa Juuso-karhuun ja muihin suurpetoihin. Maistellaan paikallisia ruokaherkkuja kuten vaikkapa kitkanmuikkuja, poronkäristystä ja kylmäsavuporosavujuustohampurilaista! Päivittäin tehdään maastossa max. 12-19 km päivävaellus. Kohteet on valittu huolella; voit valita itsellesi vaativamman ja pidemmän tai helpomman ja lyhyemmän reitin oman kunnon ja mielihalujesi mukaan. Superkuntoa tai erikoisvarusteita ei tarvita.

Matkan hinta 190 euroa sisältää viiden päivän turistibussikuljetukset, kolme ravintolaruokailua, yhteisiä eväitä, maastoyöpymismaksut, Juumassa savusaunan sekä Kuusamon Suurpetokeskuksen sisäänpääsymaksun ja opastuksen. Lisämaksusta sisämajoitukset ja huikea koskenlasku Kitkajoella. Maastoyöpyjät tarvitsevat teltan, makuupussin ja -alustan sekä ruokailuvälineet. Vaelluksilla ei tarvitse kantaa leiriytymiskamppeita, sillä ne kulkevat bussin mukana; pieni päiväreppu riittää mm. juomalle ja eväille. Sen sijaan sisämajoittautujilla on kaikki valmiina.

Matkan lähtö- ja paluupaikka on Oulu. Oulussa lähtö 24.6. klo 8:30 ja paluu 28.6. klo 19 mennessä. Toistaiseksi lähes kaikki lähtijät ovat pk-seudulta tai muualta etelästä. Helsinki-Oulu välillä on hyvät ja mutkattomat yhteydet. Suurin osa on tulossa Ouluun jo tiistaina lentäen ja yöpyvät keskustan hotellissa, koska haluavat viettää aikaa tässä monelle etelän asujalle tuntemattomaksi jääneessä kaupungissa.

Jos innostuit, käy merkkauttamassa nimesi tm:ssä (www.tahtoomukaan.net). Ilmoittautujille tulee tarkempaa tietoa liityntämatkoista, maksutiedot yms. Lisätietoja tarvittaessa eurosinkut@luukku.com.

Tervetuloa Kuusamoon! Meillä tulee olemaan hauskaa. Ja kohteet ovat mykistäviä, luonnonkauneutta parhaimmillaan.

Terveisin

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet