Tapahtuman ajankohta: 10.12.2010
Sijainti: Vantaa
Lisätty: 08.12.2010 klo 13:58 (päivitetty 10.12.2010 klo 08:33)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Nanotieteen yö Heurekassa

Nanoteknologiaa Heurekassa niille, jotka koulussa istuivat eturivissä. Tapaamme aulassa klo 17.00, joten takarivissä istuneetkin voivat osallistua ja ehtivät vielä samana iltana Wäiskille perehtymään bioteknologian lopputuotteisiin.

Koska Heurekan tarjonta on herättänyt kysymyksiä, niin lyhyt kuvaus lienee paikallaan. Eli Heurekan tarjonta ei ole pelkkää nanotiedettä, vaan tarjolla on normaalit näyttelyt, joihin voimme aluksi tutustua ryhmänä. Perusnäyttelyn lisäksi tällä hetkellä on tarjolla kolme vaihtuvaa näyttelyä. Seuraavat näyttelyiden kuvaukset ovat Heurekan markkinointimateriaalia, eivät minun näkemyksiäni.

Heurekan klassikot - esittelee erilaisia näyttäviä fysiikan ilmiöitä, joita voi kokea koko keholla. Toisaalta näyttelyn illuusiokohteet kääntävät huomion kokijaan itseensä ja osoittavat, miten aivojen ja aistien yhteistoiminta luo hämmästyttäviä ilmiöitä päämme sisällä.

Murha Heurekassa - tutustuttaa kävijän teknisen rikostutkimuksen menetelmiin ja välineisiin. Kävijä toimii rikosteknisenä tutkijana, kerää johtolankoja, tutustuu laboratorioanalyyseihin sekä kirjaa tulokset ja havainnot muistikirjaan. Muistikirjan tehtävät johdattavat kävijän näyttelyn läpi. Tavoitteena on löytää kolme ratkaisevaa todistetta ja päätellä rikoksen tekijä.

Tiede muuttaa maailmaa - kertoo miten tiede on muuttanut elämämme yhdessä vuosisadassa. Mitä vallankumouksellisia uusia asioita olemme oppineet itsestämme, terveydestämme, planeetta Maasta ja maailmankaikkeudesta?

http://www.heureka.fi/portal/suomi/tapahtumat_ja_palvelut/yleisotapahtumat/

t. Mika

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet