Tapahtuman ajankohta: 12.12.2009
Sijainti: Loviisa (kuljetukset Helsingistä/-iin)
Lisätty: 04.11.2009 klo 12:58 (päivitetty 08.12.2009 klo 13:57)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Tule joulu kultainen

Tämä retki on kaikille joulusta ja sen valmistelusta kiinnostuneille. Koe
etelärannikon ihanan slow-cityn kotoisa joulutunnelma; lähde mukaan
eurosinkkujen päiväretkelle Loviisan joulutapahtumaan lauantaina 12.
joulukuuta.

Ja tosiaan, joulumieliselle tarjolla on vaikka mitä...

*Loviisassa käymme tutustumassa wanhan ajan joulukoteihin; joulun kunniaksi viisi vanhaa puutalokotia on puettu jouluasuun, ja kävijöille tarjotaan monenlaisia herkkuja sekä aitoa joulutunnelmaa. Esillä on uniikkia taidetta, käsitöitä ja joulukoristeita (Korpeloiden luomujoulu, Kamarinherran joulupuoti, Taidetta ja luumusydänmunkkeja, Joulukodin tunnelmaa Kuninkaanlammella, Lämmintä keittoa Villa Aaltosessa). Joulukodit ovat hajallaan eri puolilla kaupunkia, mutta meillähän on oma bussi, jonka mukana pääsee kätevästi jokaiseen kohteeseen.

*Bonga goes Christmas: taiteilija Riitta Nelimarkan galleria esittelee yli 200 värikylläistä hyvän mielen tuovaa työtä.

*Laivasillan perinteiset joulumarkkinat: markkinoilta löydät monenlaisia herkkuja, käsityöläistuotteita yms. Laivasillan markkinoita on vuodesta toiseen kiitelty monipuolisesta ja korkeatasoisesta tuotetarjonnasta.

*Halukkaille on mahdollisuus osallistua matkailuoppaiden vetämälle noin tunnin pituiselle opastuskierrokselle. Vaihtoehtona on kuljeksia Aleksanterin-, Kuningattaren- ja Mariankadun lukuisissa pienissä erikoisliikeissä, torilla ja kahviloissa.

Iltapäivällä siirrymme Porvooseen. Matkalla pistäydymme Pernajassa sijaitsevalla Malmgårdin kartanon joulumarkkinoilla (www.malmgard.fi). Tarjolla on runsaasti erilaisia lähi- ja luomuherkkuja, ja joulumarkkinoilla voi ostaa myös kartanon panimon kuuluisia ja maukkaita joulu- ja spelttioluita. Porvoossa keskitymme Wanhan Porvoon kauppoihin ja käymme tietysti aina niin suositussa Brunbergin makeistehtaassa. Loviisan ja Porvoon joulunalustarjontaan voi tutustua ennakolta kaupunkien yhteisestä 32 sivuisesta joululehdestä, jota voi selata tai ladata itselle netin kautta (http://matkailu.porvoo.fi/fi/tulosta_esitteita ja http://www.loviisa.fi/index.php?mid=1364). Se on myös saatavissa printtimuodossa. Mielenkiintoinen ja tapahtumarikas päivä on siis tulossa.

Toissa lauantaina bussilastillinen eurosinkkuja vietti päivän Porvoossa. Edes ajoittainen sade ei tuntunut haittaavan retkeämme. Tuosta retkestä löytyy kuvia *es:n kotisivuilta.

Kuljetukset Helsingistä tilausajobussilla hintaan 17 euroa / henkilö. Lähtö klo 9 ja paluu noin klo 17 mennessä.

Ja toki sällejä kaivattaisiin jälleen kerran mukaan...

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet