Tapahtuman ajankohta: 16.07. - 23.07.2010
Sijainti: New York, USA
Lisätty: 04.03.2010 klo 18:47 (päivitetty 30.06.2010 klo 09:29)
Ikäraja: Ei ikärajaa

New York -sinkkujen luvattu maa TÄYNNÄ

”New York on eri maata. Ehkä sillä pitäisi olla oma hallitus. Kaikki ajattelevat toisin, toimivat toisin. Muusta Yhdysvalloista he eivät tiedä hittojakaan”, töksäytti Henry Ford muinoin. Siinä vanha teollisuuspohatta oli oikeassa, että New York on USA:n ja koko maailman mittakaavassa omassa sarjassaan. Siksi täällä riittää aina uutta, vaikka tulisit sadatta kertaa.

Yksi eurosinkkujen koko vuoden huikein tapahtuma on tiedossa: Eurosinkut goes NY! Tosin matka Isoon Omenaan on järjestyksessään eurosinkkujen historiassa jo toinen.

Matka New Yorkiin vaatii paljon enemmän ennakkovalmisteluja kuin monet muut matkat. Siksi eurosinkkujen kanssa matkalle lähtevillä on suuri helpotus, että ei tarvitse liiemmin miettiä, sillä joku muu on tehnyt jo sen puolestasi. Kaikki matkan rutiinit käydään yhdessä läpi ennen matkan alkua briefing-tilaisuudessa (alkukesällä), jossa näet myös ryhmämme ensi kertaa ja tapaat huonetoverisi. Varsinaisella matkalla sinut otetaan vastaan Helsinki-Vantaan lentokentällä, lennetään rapakon yli, hoidetaan varsin monimutkaiset maahantulorituaalit, vastassa on opas ja bussi, joka vie meidät hotelliin ja myöhemmin vielä opastetulle kiertoajelulle. Tämä on jo suuri helpotus monelle. Ei hätää vaikka et osaisi englantia, sillä moni muu osaa. Et ole yksin, ellet halua olla yksin. Ei tarvitse pelätä turvattomuutta, sillä oma ryhmämme luo turvallisuuden tunteen. Maailman dynaamisin suurkaupunki on kuitenkin yllättävän turvallinen, edullinen ja monipuolinen.

Olemme New Yorkissa kuusi ja kaikkinensa matkalla kahdeksan päivää. Siellä ei kannata turhaan miettiä ja hapuilla sekä jonotella tuntikausia eri nähtävyyksiin (pystymme ohittamaan jonoja) ja näin hukata aikaa! Siksi olemme ennakkoon suunnitelleet tarkoin päivien ohjelmat. Jokaiselle päivälle on oma teema. Osallistut niihin oman harkintasi mukaan, toki aina voit lähteä myös omatoimisesti liikkeelle tai pienemmän ryhmän mukana, sillä meillä jokaisella on varmasti ne omat juttumme, jotka haluamme New Yorkissa nähdä ja kokea.

New Yorkissa on liikaa nähtävää, mutta varmasti suurin osa meistä haluaa ainakin nähdä ne tärkeimmät, kuten Chrysler Building, Empire State Building, Central Park, Chinatown, SoHo, Vapaudenpatsas, The Met, MoMA, AMNH, Guggenheim, Brooklyn Bridge, YK, Times Square ja Broadway. Voit myös niin halutessa osallistua esimerkiksi gospel-konserttiin Harlemissa, tehdä aamulenkin Central Parkissa, nähdä Sinkkuelämää-sarjan kuvauspaikat tv-sarjaan perehdyttävällä kierroksella, käydä Broadwayn musikaalissa, shoppailla maailman suurimmassa tavaratalossa ja maailman muotiliikkeissä (heinäkuussa vuoden suurin ale), tutustua NBC:n kuvausstudioille, syödä Hell’s Kitchenillä, bailata kuuluisalla klubilla ehkä maailman megatähtien seurassa tai saada lippu Late Show with David Letterman illan lähetykseen. Kysymme matkalle lähtijöiltä mitä te haluatte, ja me autamme sen järjestämisessä sinulle!

Ja eurosinkut menevät ”omiensa joukkoon”: Yhdysvalloissa elää sata miljoonaa sinkkua, joista yli neljä miljoonaa on New Yorkissa! Yksin elävä sinkkunainen on yleisin ihmistyyppi, New York on yksinäisten naisten kaupunki! Tapaamme matkalla New Yorkin sinkkuja, ja ne jos ketkä, ovat parhaita oppaita ilta- ja yöelämään, jos sinne tekee mieli. Meillä on myös muita paikallisia, asiantuntevia oppaita, mutta niistä kerrotaan matkalle lähteville sitten enemmän.

Mikäli matka herättää sinussa kiinnostuksen, laita allekirjoittaneelle viestiä. Saat pian sähköpostiisi lisätietoa, jonka perusteella voi tehdä lopullisen päätöksen matkalle osallistumisestasi.

Matkan järkkäreinä toimivat matkailualan ammattilaiset Mikko.S.P. ja Päivi pipari. Tuotoksiamme ovat mm. viime joulun matka Taageperan linnaan ja vappumatka Birinin linnaan.

Terveisin

Mikko ja Päivi

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet