Tapahtuman ajankohta: 03.07. - 07.07.2013
Sijainti: Keski-Suomi, Kainuu, Pohjois-Karjala
Lisätty: 12.04.2013 klo 13:47 (päivitetty 25.06.2013 klo 17:10)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Neljän kansallispuiston kierros (5 pv)

Tämä on kaikille luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille eurosinkuille yksi vuoden kohokohtia! Näe, koe ja kuuntele osia maamme ainutlaatuisesta alkuperäisluonnosta. Tällä retkellä monet kohteista
ovat erittäin rauhallisia; käytännössä vain me olemme yhdessä keskellä erämaan hiljaisuutta. Retkeily ei ole enää helpompaa: hyppäät vain bussiin and go on. Puolestasi asiat on mietitty valmiiksi, sinä vaan nautit! Aisti luonnon rauha, patikoi erämaassa, tee huikea koskenlasku, rentoudu savusaunassa yöttömässä yössä, majoittaudu inkkarileiriin…

Matkan aikana vieraillaan maamme keskiosissa, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa neljässä kansallispuistossa (Pyhä-Häkki, Salamajärvi, Tiilikkajärvi, Hiidenportti) sekä Ruunaan retkeilyalueella. Päivittäiseen ohjelmaan kuuluu patikointiretkiä sekä koskenlasku kuuluisissa Ruunaan koskissa aivan itärajan pinnassa. Vuosi sitten teimme sen puuveneillä passiivisesti veneessä istuen, nyt halutaan enemmän haastetta ja kosket lasketaan ryhmässä kumiveneillä kukin mela kädessä! Paluumatkalla tutustumme Heinävedellä Uuden Valamon luostariin, jossa vaihtoehtona patikointi luostarivaellusreitillä.

Matka sopii kaikille luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille yhtälailla aloitteleville kuin kokeneille, sillä jokaiselle löytyy varmasti jotain. Muista kuitenkin, että me todella olemme luonnossa. Se tarkoittaa sitä, että nukumme teltoissa, syömme pääasiassa luonnossa ja teemme sen seurannaisvaikutukset puuceessä tai pusikoissa. Luonnossa on myös hyttysiä, muurahaisia ja muita pörisijöitä. Joskus taivaalta voi ripsiä vettä ja ukkonen jyrähtää. Et tarvitse mitään superkuntoa, riittää jos jaksat kotikulmilla tehdä pituudeltaan kymmenen kilometrin tai kestoltaan parin tunnin kävelylenkin. Vaellusten ulkopuolella vietetään yhteistä aikaa leirillä syöden, uiden, saunoen, jutustellen ja nuotiota tuijotellen.

Tarvitset makuupussin ja -alustan. Oma teltta on suositeltava mutta ei välttämätön, sillä kohteissa tai niiden läheisyydessä on rajoitetusti myös sisämajoitustilaa. Vaelluksilla ei tarvitse kantaa leiriytymiskamppeita, sillä ne kulkevat bussin mukana; pieni päiväreppu riittää mm. juomalle ja eväille.

Matkan hinta 220 euroa sisältää viiden päivän turistibussikuljetukset (Helsingistä /-iin), viisi ruokailua, Ruunaan koskilaskun varusteineen (+vakuutus), yhteisiä eväitä ja saunat. Lisämaksusta sisämajoitukset. Koskenlasku on laskettu matkan kokonaishintaan, mutta sitä ei ole pakko ottaa, jos se tuntuu ”liian rajulta” tms., jolloin sen hintaa ei tarvitse maksaa.

Ilmoittautumiset tapahtumaan tehdään tahtoomukaan.netin kautta. Mukaan päässeille tulee yksityiskohtainen info-paketti, matkaohjelma, maksuohjeet yms.

Tervetuloa mukaan

Järkkäreinä toimii

Mikko.S.P. ja pipari

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet