Tapahtuman ajankohta: 23.08. - 25.08.2013
Sijainti: Viro
Lisätty: 03.07.2013 klo 23:32 (päivitetty 20.08.2013 klo 00:20)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Muhu Universum 2013 Croquet Tournament

Uusimman tilannetiedotukset löytyvät Facebookin avoimesta ryhmästä: https://www.facebook.com/groups/199229830229400/


Tilanne 3.8.:
----------------------------
Akin leirintäalueella tilaa Liivan keskustassa, matkaa kisapaikalle noin 8 km. Halvat majoitushinnat. Matkat hoituvat halvasti taksilla kisapaikan luokse. Tapahtumasta ei tarvitse maksaa kuin viihdemaksu ja mahdollinen bussimatkan maksu, jos hyppää kyytiin Tallinnasta. Majoitus maksetaan suoraan leirintäalueelle. Linkki: http://www.muhusaar.ee/aki_eng.html

- Teltta kisapaikalla: paikkoja jäljellä
- Aitat: täynnä
- Priitun mökit: täynnä
- Haikaranpesä: täynnä
- Asuntovaunu: täynnä
- Kaidon mökit: täynnä


Bussiin Tallinnasta Muhuun on vielä 10 paikkaa jäljellä.

Nyt on mahdollisuus myös kalastusveneen käyttöön. Kunto hyvä (käyty tarkistamassa), selvä kuski ja pelastusliivit olemassa. Laita viestiä sähköpostiin, jos olet kiinnostunut kalareissusta.

Lisäksi voi heitellä virveliä läheisellä rannalla. Kalastuslupa maksaa euron ja sen voi ostaa vaikkapa vain tuntia ennen tästä linkistä: https://www.pilet.ee/cgi-bin/splususer/splususer.cgi?op=list_varia&piirkond_id=50






MUHU UNIVERSUM 2013 CROQUET TOURNAMENT 23.-25.08.2013



MITÄ:
===============
Jo vuodesta 2005 järjestetty leikkimielinen krokettiturnaus saa jatkoa. Nyt on aika kaivella krokettimailat talviteloilta ja ryhtyä suunnittelemaan reissua Universumin hauskimpiin krokettikisoihin Saarenmaan kainaloon, Muhun saarelle.

Kaikki ovat tervetulleita - pelasivatpa he tätä jaloa lajia tai eivät. Perusta oma kolmen hengen peliporukka tai tule vain hengailemaan mukaan. Rennon kesäkroketin lisäksi ohjelmassa on paljon muutakin: live-musiikkia, saunomista, köydenvetoa, karaokea, tanssimista ja yleistä rentoutumista vihreällä saarella. Tapahtumassa ei ole vain eurosinkkuja, vaan väkeä tulee monesta eri ryhmästä niin Suomesta kuin Virostakin.


MISSÄ:
===============
Pelipaikka: Nümmkülan historiallinen taiteilijoiden kesäpaikka, Muhun saari, Viro, noin 200 kilometrin päässä Helsingistä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Muhu
http://goo.gl/maps/9fXpf




MATKAT:
===============
Meno Tallinnaan perjantaina 23.8. kello 11:30 Helsingin Katajanokan Viking Linen (XPRS-laiva) terminaalista. Tallinnasta jatketaan bussilla Virtsuun ja lautalla Muhun saarelle. Paluu Helsinkiin on sunnuntaina 25.8. Lähtö takaisin Muhusta Tallinnaan noin kello 11:45 ja Tallinnasta kello 16:30 Viking Linella (XPRS-laiva) A-terminaalista takaisin Suomeen. Henkilökortti mukaan.


MAJOITUS:
================
Aitat ja teltat
Majoitus ensisijaisesti pelipaikan pihapiiriä ympäröivissä aitoissa. Huoneet pyritään jakamaan siten että naiset ja miehet omiinsa, mutta sekahuoneitakin voi syntyä. Aittamajoitus on askeettinen, mutta paikka on kaunis, alueella autenttiset rakennukset viime vuosisadan alkupuolelta. Aittamajoituspaikkoja on 25. Lisäksi voi majoittua teltassa aitta-alueen lähipiirissä, jossa on runsaasti hyvää nurmikenttää.

Priitun mökit
Noin kilometrin päässä on tarjolla camping-tasoisia Priitun mökkejä. Yksi mökeistä on iso kaksikerrosmökki, muut ovat matalia pieniä perusmökkejä parilla sängyllä ja telkkarilla. Mökeillä on yhteinen moderni lämminvesivessa ja suihku. Mökkejä on kolme kappaletta: 4, 5, ja 6 henkilön mökit.

Haikaranpesä
Haikaranpesä on Orissaaressa Saarenmaan puolella noin 15 km päässä pelipaikalta: http://www.haikaranpesa.com/. Kuljetus pelipaikan ja Haikaranpesän välillä hoituu taksiliikenteellä.

Kaidon mökit
Kaidon mökit ovat noin viiden kilometrin päässä. Paikkoja on seitsemän. Mökit ovat askeettisen, majoitus vaatii oman makuupussin. Mökeillä on ulkovessat. Kuljetus hoituu taksiliikenteellä.

Asuntovaunu
Yksi iso asuntovaunu pelipaikan lähistöllä kahdelle hengelle.

Akin leirintäalue
Hyvä leirintäalue mökkeineen löytyy noin kahdeksan kilometrin päästä: http://www.muhusaar.ee/aki_eng.html. Kuljetus hoituu taksiliikenteellä.

Oma majoitus
Voit myös varata täysin oman majoituksen, vaikkapa Saarenmaan puolelta, jossa on kymmeniä vaihtoehtoja: http://www.saaremaa.ee


RUOKA JA JUOMA:
===============
Ruokintapoliittiset ratkaisut hoitelee tänäkin vuonna Rouva Hurvi. Häneltä voi paikan päällä kisojen aikana ostaa ruokaa sekä juotavaa... olutta, viiniä jne. kohtuuhinnoin. Kioski palvelee aamukahdeksasta yö-myöhään. Menomatkalla käymme kaupassa, joten jokainen voi ostaa itselleen lisäksi ruokaa ja juomaa varalle, ehkä juomavettä varalle pullollinen. Pelipaikalla ja aitoissa kylmätilaa on hyvin rajallisesti käytössä, käytännössä yksi jääkaappi.


AKTIVITEETIT:
================
- Krokettiturnaus: mailoja voi lainata, mutta omalla tuunatulla mailalla saa hyvän edun. Turnauksen säännöt täällä: http://www.goo.gl/jNjxZ kannattaa tulostaa mukaan.
- Musiikkia festaritunnelmissa: tämän vuoden live-bändi on Kolumbus Kris. Musiikkinäytteitä täältä: http://www.kolumbuskris.ee/et/muusika
- Saunomista.
- Karaoke.
- Köydenvetoa.
- Yleistä rentoutumista rauhallisissa maisemissa.
- Virvelöintiä läheisellä rannalla. Kalastuslupa maksaa euron ja sen voi ostaa vaikkapa vain tuntia ennen tästä linkistä: https://www.pilet.ee/cgi-bin/splususer/splususer.cgi?op=list_varia&piirkond_id=50
- Mahdollisuus kalastusveneen käyttöön. Kunto hyvä (käyty tarkistamassa), selvä kuski ja pelastusliivit olemassa. Laita viestiä sähköpostiin, jos olet kiinnostunut kalareissusta.


TEEMA:
================
Tämän vuoden teemana on: Rock Rauha ja Rakkaus! ... hippies for ever
Ei muuta kuin asuja miettimään täydenkuun bileisiin.


HINTA:
================
Kaikki matkapaketit sisältävät laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki, linja-automatkat Tallinna-Muhu-Tallinna, viihdemaksun, krokettiturnauksen osallistumismaksun ja muut tapahtumaan kuuluvat yleismaksut.

Aittapaketti:
Hinta 140 euroa, sisältäen yhden henkilön majoituksen pelipaikalla olevissa aitoissa.

Telttapaketti:
Hinta 130 euroa, sisältäen telttapaikan pelipaikan lähistöllä. Alueella on runsaasti laadukasta nurmikenttää teltoille.

Priitun Mökkipaketti:
Hinta 150 euroa, sisältäen yhden henkilön majoituksen Priitun-mökeissä.

Kaidon Mökkipaketti:
Hinta 140 euroa, sisältäen yhden henkilön majoituksen Kaidon-mökeissä.

Haikaranpesä-paketti:
Hinta 164 euroa, sisältäen yhden henkilön majoituksen Haikaranpesässä ja kaksi aamiaista.

Asuntovaunu-paketti:
Hinta 150 euroa, sisältäen yhden henkilön majoituksen asuntovaunussa. Asuntovaunuun mahtuu kaksi henkilöä.

Oma majoitus tai/ja matka:
Kaikki on mahdollista, laita viestiä sähköpostilla ja sovi maksujen erikoisjärjestelyistä. Esimerkiksi, jos haluaa vain hengailla alueella, voi maksaa pelkän viihdemaksun 29 euroa, mutta ilmoita tästäkin etukäteen sähköpostilla.

Hintaerittely (suunnilleen):
Laivamatka meno 24 euroa per henkilö. Laivamatka paluu 32 euroa per henkilö. Laivamatkoista vähennetään ryhmäetu, 56 euroa per 20 henkilöä, max 40 euroa. Meno- ja paluumatkalla on varattuna yksi hytti 34 euroa per suunta. Bussimatka per suunta 425 euroa, palvelumaksu 20 euroa, lauttaliput 5 euroa per henkilö per suunta, bussi neljä kertaa yli lautalla yhteensä 12 euroa. Viihdemaksu 29 euroa per henkilö. Majoitukset aitoissa 2x10=20 euroa, teltoissa 2x5=10 euroa, Priitun-mökissä 15x2=30 euroa ja Haikaranpesä 20x20=40 euroa. Budjettiarvio on tehty 35 maksavan henkilön mukaan. Lisäkustannuksia tulee saunasta, vessasta, erotuomarista jne. Jos rahaa jää yli, hankitaan tapahtumaan lisää ohjelmaa.


VARUSTEET:
================
- aitat: makuupussi
- mökit: liinavaatteet/makuupussi
- pyyhe ja uikkarit
- valoa pimeisiin iltoihin
- lämmintä vaatetta
- sadepäiviin sadevarusteet
- omia juotavia ja syötäviä tarpeen mukaan


AIKATAULU (alustava):
================
Pe 23.8.
10:00 Lippujen lunastus
11:30 Laiva lähtee, tavarasäilytyshytti varattu
14:00 Saapuminen Tallinnaan, siirtyminen bussiin
~18:00 Saapuminen Muhuun, matkalla käymme kaupassa
~18:00 Majoittuminen, Hurvin kioski on auki koko illan
21:30 Bändi: Kolumbus Kris

La 24.8.
08:00 Hurvin kioski aukeaa
15:00 Universum-kisojen viralliset avajaiset
15:30 Köydenveto-maaottelu Muhu-Suomi
16:00 Krokettiturnauksen aloituslaukaukset, TURNAUS, palkintojen jako, yleistä sähinää ja tuomarin haukkuminen
19:00 Sauna, iltabileet, tanssia, laulua, karaokea... hulina jatkuu läpi Muhun elokuisen yön....

Su 25.8.
09:00 Aamupala (itse kustannettu Hurvin kioskista)
11:00 Linja-auto lähtee
12:00 Lautta lähtee
16:30 Tallinnasta pikalautta Helsinkiin, tavarasäilytyshytti varattu
19:00 Takaisin Helsingissä, järjestäjät kumartavat ja kiittävät


ILMOITTAUTUMINEN:
================
Ilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen: universum.muhu (ät) gmail.com
Viestiin mukaan:
- Nimi
- Syntymäaika (ppkkvv)
- Kansalaisuus
- Puhelinnumero
- Matkapaketti: aitta/teltta/mökki/haikaranpesä/...
- Mitä yhteisöä edustat: david krokett / cirkus scandinavia / eurosinkut / ...
- Kämppäkaveritoiveesi ja muut toiveet

Varausmaksu 40 euroa. Tätä rahaa ei palauteta perumistapauksissa. Varausmaksu tulee maksaa kuukauden sisällä ilmoittautumisesta. Loppumaksun eräpäivä on 3.7., jolloin koko maksun tulee näkyä tilillä. Jos maksu myöhästyy, saatetaan varatut paikat antaa seuraavaksi jonossa oleville.

Eräpäivän jälkeen matkamaksua ei palauteta perumistapauksissa, ellei toista matkustajaa löydy tilalle, vaikkapa jonosta. HUOM! Matkan järjestäjä ei kuitenkaan ole velvollinen hankkimaan tilalle toista matkustajaa.

Tili: 109735-122680 IBAN: FI7010973500122680
Tilinomistaja: Vuorinen / Nordea Loimaa
Viesti maksun saajalle: Muhu 2013 + osallistujien nimet, jos muitakin kuin maksaja samalla laskulla.


MUUTA:
================
- Tapahtuman Facebook-ryhmästä löytyvät uusimmat tilannetiedotukset: https://www.facebook.com/groups/199229830229400/
- Osallistujien on hyvä tiedostaa, että kisapaikka on varustuksen osalta alkeellinen: alueella on vain ulkovessa (kenties lisäksi pari bajamajaa), aitat ovat 'ilmavia' ja karuja. Toisaalta, muista majoitusvaihtoehdoista löytyy modernimpaa tupaa.
- Illat voivat olla jo melko pimeitä, joten omien lisävalojen tuominen kannattaa
- Muhulaiset ovat tarkkoja tulenkäytöstä. Varsinkin kuivana kesänä aittojen olkikatot ja muut puurakennelmat syttyvät helposti. Varovaisuutta tulen kanssa siis.

- Kuvia ja videoita menneiltä vuosilta:
http://www.youtube.com/watch?v=4vmhgb2_qEg
http://eurosinkut.net/p/gallery3/index.php/2012/Muhu-Universum-2012-Croquet-Tournament
http://eurosinkut.net/p/gallery3/index.php/2011/muhu2011
http://eurosinkut.net/p/gallery3/index.php/2010/kroketti2010s
http://www.youtube.com/watch?v=hZDg0WXryyk

Tapahtuman sponsorit:
Biolan
Viking Line
Muhulane-lehti
The Baltic Guide
Radio Mania
RockStop


Tervetuloa mukaan!
Järjestäjien puolesta nimimerkit Veini, Tilatiili, Janne, Minttu, Timo* ja Kaisamaija.









Kuva kahden hengen aitasta







Kuva Haikaranpesästä







Ufo-teeman mukaisia asusteita 2012







Naisten asukilpailun voittajat 2012







Perjai-illan bändi 2012







Vuoden 2011 voittajien iltailoa





Vuoden 2011 video köydenvedosta




Vuoden 2012 video eräästä näkökulmasta










Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet