Tapahtuman ajankohta: 23.10.2010
Sijainti: Tammela (kuljetukset Helsingistä)
Lisätty: 05.10.2010 klo 18:32
Ikäraja: Ei ikärajaa

Patikointiretki Torronsuon kansallispuistoon

Syksyn viimeinen patikointiretki tehdään lauantaina 23. lokakuuta. Retki on rakenteeltaan samanlainen kuin edelliset, kuten 2.10. Isojärven kansallispuistoon. Kohteena on Torronsuon kansallispuisto Tammelassa. Viime syksyn Liesjärven kansallispuistoon suuntautuneelle retkellä käväisimme Torronsuon näkötornissa, mutta nyt teemme siellä noin 8 km pituisen patikoinnin. Tästä 4 km tehdään suo ylittäen pitkoksia pitkin. Maisemia katselemme Kiljavan näkötornissa sekä nautimme nuotiolla eväät. Retken jälkeen käymme vierailulla Hämeen luontokeskuksessa. Paluumatkalla voimme ajan salliessa tehdä Liesjärven kansallispuistossa 3 km pituisen rengasreitin näköaloistaan kuuluisalle Hyypiönkalliolle.

Torronsuo on Etelä-Suomen vaikuttavin suoalue ja samalla suurin keidassuo. Puiston pinta-ala on 27 neliökilometriä. Ikää suolla on noin 10 000 vuotta ja paikoin turvekerroksen paksuun on jopa 12 metriä. Torronsuo on tärkeä suoluonnon suojelukohde, jossa voi kokea unohtamattomia elämyksiä vaikka syksyllä aamu-usvan tehdessä maisemasta epätodellisen.

Retken hinta on 25 euroa, joka sisältää kuljetukset tilausajobussilla ja yhteiset eväät. Tällä retkellä lähtöaika on monelle ”siedettävämpi” kuin pitemmillä retkillä ja matkaa kohteeseen on vain satakunta kilometriä. Lähtö on klo 9:15 Helsingistä Kiasman turistiliikenteen pysäkiltä.

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet