Tapahtuman ajankohta: 16.03. - 24.03.2013
Sijainti: Marokko, Afrikka
Lisätty: 21.07.2012 klo 10:27 (päivitetty 05.03.2013 klo 13:09)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Patikointi-, luonto- ja kulttuurimatka Marokkoon

Patikointi-, luonto- ja kulttuurimatka Marokon eteläosaan

Matkakuvaus lyhykäisyydessään. Lennämme Espanjaan. Malagasta siirrytään yksin tein laivasatamaan Algecirasiin ja ylitämme Gibraltarin salmen. Marokossa jatkamme pikajunan 1. luokassa noin 700 km etelään maan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Marrakechiin, joka on kukoistava keidas keskellä erämaata, portti aavikolle, ja maan afrikkalaisten, berberien ja arabien kulttuurien kohtauspaikka. Kaupunki on jo sinänsä suuri nähtävyys, mutta meille se on ”tukikohta” retkille, jotka suuntautuvat Atlas-vuorille mm. Toubkalin kansallispuistoon. Yövymme yhdessä Afrikan harvoista ja suurimmassa hiihtokeskuksessa Oukaimedenissä. Halutessamme voimme käydä Saharassa kamelivaelluksella ja ihailemassa auringonlaskua valtavilla dyyneillä. Ja paljon muuta. Paluumatka tapahtuu samaa reittiä.

Marokko on varsin kehittynyt maa, joten liikennevälineet ja hotellit ovat eurooppalaista tasoa. Marokkolainen ruoka on erinomaista ja terveellistä. Hintataso on edullinen. Marokko on melko turvallinen maa: se on välttynyt muiden samantyyppisten maiden viime aikojen levottomuuksista. Ryhmämme jo sinänsä luo turvallisuutta, yksin ei tarvitse olla.

Huomioi, että olemme Marokossa omatoimimatkalla. Tämä ei ole valmismatka, jossa matkanjohtaja vie tarvittaessa vaikka kädestä pitäen, ja tarkan aikataulun sanelemana. Joudumme tekemään päätöksiä ja valintoja myös matkan aikana. Asenne tietysti tulee olla kohdalla. On hyvä, että jokaisella matkalle lähtevällä on kokemusta vastaavanlaisista matkoista. Sen kummempia erikoisvarusteita ei tarvita, mutta suosittelemme rinkkaa matkatavaroille. Vaelluskengät ja retkivaatetus on hyvä olla. Matka vaatii jonkin verran fysiikkaa, mutta jos liikut muutoinkin, se riittää. Mikäli olit *es:n 2011 Turkin tai 2012 Irlannin huikeilla vaellusmatkoilla, niin tiedät, ei se sen kummempaa ole.

Tämä antaa kuitenkin paljon enemmän kuin valmiiksi räätälöity matka, pääsemme lähelle aitoa marokkolaista arkea, näemme maan sellaisena kuin se todellisuudessa on. Se on meidän matkamme suola. Kuten monella muullakin *es:n matkalla, jokainen varaa lennot itse (annamme tähän kyllä ohjeet ja sopivimmat lennot), mutta esimerkiksi hotellit varataan koko ryhmälle keskitetysti. Omatoimimatkalla eksaktia hintaa on vaikea antaa, mutta jonnekin tuhannen euron hujakoille se asettunee. Matkan kokonaishinta tietysti riippuu paljon lentojen hinnasta; Espanjaan vaihtoehtoja löytyy niin monenhintaista, ottaako suoran vain vaihtoyhteyksillä jne.

Matkan valmisteluissa mukana on marokonsuomalainen, joka luonnollisesti tuntee kotimaansa. Saamme häneltä kullanarvoisia tietoja ja vinkkejä. Matkalle ilmoittaudutaan osoitteessa www.tahtoomukaan.net. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan ennakkomaksu 200 euroa, joka hyvitetään majoituskuluissa. Sen jälkeen olet postituslistassa, jossa sinulle tulee lisää tietoa.

Tällaista matkaa et voi ostaa mistään muualta. Tämä on matka, jossa koet ja näet paljon sellaista, mitä et voi tavalliselta turistimatkalta saada.

Terveisin matkan valmisteluryhmän puolesta

Mikko.S.P.

Ps. Googlettamalla löydät tietoa, kuvia ja videoleikkeitä, voit hakea mm. sanoilla toubkal national park, marrakech, ouzoud falls, oukaimeden, erg chebbi.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet