Tapahtuman ajankohta: 05.01.2014
Sijainti: Kurjenrahkan kansallispuisto
Lisätty: 14.12.2013 klo 12:20 (päivitetty 03.01.2014 klo 18:54)
Ikäraja: Ei ikärajaa

patikointi- ja luontoretki loppiaisviikonloppuna

Hei!

Talvi puksuttaa eteenpäin lumen puutteesta huolimatta. Pian on loppiainen, joka osuu pahasti maanantaille. Se on yleinen vapaapäivä. Jos sinulla ei ole muita suunnitelmia ja kaipaat hyvää seuraa ja liikuntaa, niin olisi mahdollisuus osallistua eurosinkkujen vuoden 2014 ensimmäiselle luontoretkelle.

Retkellä patikoidaan luonnonhelmassa, nautitaan eväitä tulilla ja katsellaan vähän lintuja. Tarkkailemme muun muassa talvehtivia joutsenia ja merikotkia. Nyt on nähtävillä pohjoisesta vaeltaneita hiiripöllöjä, joita ei edes joka vuosi näin etelässä pääse näkemään. Veikeä koskikara herättää aina huomiota, se kun on ainoa varpuslintu, joka hankkii ravintonsa sukeltamalla sulan puron tai kosken pohjasta.

Pääkohteena on joko Kurjenrahkan kansallispuisto, missä on todennäköisimmin maa sulana tai lunta vain vähän. Säävaraus.

Retki tehdään tilausajobussilla Helsingistä käsin sunnuntaina 5.1. (eli loppiaisen aattona, seuraava päivä on yleinen vapaapäivä). Päivän retki maksaa noin 25 euroa. Retkelle otetaan 25 henkilöä. Lähdetään aamupäivällä päivän valjettua klo 10 maissa mutta palataan pimeällä klo 19 aikoihin. Illan pimetessä istutaan erätulilla, rakovalkeilla, jossa tarjolla on eräkokkien herkkuja, kuten keittiömestarin savukalasoppaa, plättyjä hillon ja kermavaahdon kera ja pariloitua brie-juustoa lakkojen kera.

Ilmoittautuminen tapahtuu tm:ssä myöhemmin ilmoitettava ajankohtana, jos tapahtuma toteutuu.

Talvisin retkiterveisin

Mikko

Tilanne (3.1.2014): Tapahtuma ei toteudu aivan siinä muodossa, kuin on yllä esitetty. Sään ym. puolesta kaikki näytti hyvältä, mutta ongelmaksi olisi muodostunut maksujen kerääminen tilausajobussia ja ruokia varten. Uudenvuoden takia on loppuviikolla vain kaksi pankkipäivää, eikä varmaan suuri osa maksuista olisi ehtinyt tulla. Vain maksettu tapahtuma on validi.

Olemme kyllä lähdössä retkeilemään nyt loppiaisviikonloppuna, mutta jokainen tulee omalla autollaan. Pääosa on jäämässä yöksi maastoon. Tästä olen laittanut asiasta kiinnostuneille viestiä. Jos haluat lähteä yöretkelle mukaan, saat lisää tietoa.

Mikko

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet