Tapahtuman ajankohta: 06.12.2004
Sijainti: Helsinki
Ikäraja: Ei ikärajaa

FINLANDIA! Antaudutaan musiikille ja urkitaan museo (TÄYNNÄ)

ITSENÄISYYSPÄIVÄN KONSERTTI
23 hengen iloinen *es-poppoo virittäytyy itsenäisyyspäivän tunnelmiin Urho Kekkosen museon perinteisessä itsenäisyyspäivän konsertissa 6.12. klo 14. Konsertissa esiintyvät Risto Laurila, piano, ja Elja Puukko, basso-baritoni. Ohjelmisto koostuu suomalaisesta musiikista, muun muassa Sibeliuksen Finlandiasta. Konsertti kestää noin 50 minuuttia.


URKITAAN SAMALLA MUSEO
Konsertin yhteydessä voimme urkkia Suomi-kuviamme myös opastetulla kierroksella Urho Kekkosen museoon. Opas kertoo Tamminiemen historiasta sekä presidentti Kekkosen ajasta Tamminiemessä.

Museo luo interiöörein ja valokuvin elävän kuvan Urho ja Sylvi Kekkosen elämästä virka– ja edustustehtävien ulkopuolella. Tamminiemen ruokasaleissa on kattaukset; ruokalistat kertovat, mitkä ruokalajit ovat olleet presidenttiparin suosiossa. Kylpyhuoneeseen saa kurkistaa, vaatekaappien ovet voi avata ja tutustua mm. presidentti Kekkosen solmiokokoelmaan.


SUOMI POSTMODERNEIN SILMIN!
Itseäni kutkuttaa aivan erityisesti nähdä Rosa Liksom Finlandia –näyttely, joka on esillä museon yhteydessä olevassa Cafe Adjutantissa. Näyttelyssä on esillä 42 posliinilautasta, joihin Rosa Liksom on värikkäästi kuvittanut Suomen 1900–luvun historian mielenkiintoisia tapahtumia ja merkkihenkilöiden kohtaamisia.

Näyttely liittyy osana Tamminiemen 100–vuotisjuhlanäyttelyyn laajentaen aihepiiriä koskemaan yhteiskuntamme kulttuurin ja politiikan ominaispiirteitä, ”suomalaisuuksia”. Piirroksissa esiintyvät niin merkittävät poliitikot kuin kulttuuripersoonatkin Miina Sillanpäästä Sibeliukseen, unohtamatta myöskään ajan ilmiöitä kuten voivuorta tai yritysfuusioita.

Presidentti Urho Kekkosen viidestä kaudesta kertovat sikarilaatikoissa olevat tuhkakupit.
Näyttely etenee kronologisesti alkaen vuodesta 1904 ja päättyen tähän päivään.

Liksomin teoksissa on Risto Kauton laatimat tekstit, jotka ovat kuulemma hyvin mielenkiintoista luettavaa.


KUOHUVIINI- JA KAHVITARJOILU
Konsertin ja museokäynnin jälkeen voimme nauttia lipun hintaan sisältyvästä kuohuviini- ja kahvitarjoilusta.



ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu Piritalle 25.11. mennessä: pirita@eurosinkut.net.



HINTA:
Konsertti- ja museokäynti kuohuviini- ja kahvitarjoiluineen kultturellissa *es-seurassa maksaa 20 euroa. Maksuohjeet saat ilmoittauduttuasi paluupostissa. Saat rahasi takaisin, jos peruutat osallistumisesi viimeistään 25.11. (ja sen jälkeenkin, jos peruutuspaikkoja jonotetaan).

YHTEYSTIEDOT:
Urho Kekkosen museo Tamminiemi
Seurasaarentie 15
00250 Helsinki

http://www.nba.fi/fi/ukk_museo


*es:n kulttuuri- ja Suomi-kuvakomppanian psta
Pirita




Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet