Tapahtuman ajankohta: 31.05.2013
Sijainti: Espoo
Lisätty: 23.04.2013 klo 08:22
Ikäraja: Ei ikärajaa

Uskotko Haltiaan ?



Tämä päivätapahtuma on ensisijaisesti suunnattu seuraaville ryhmille: työttömät, seniorit65+, eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet. Näille sisäänpääsy on vain 2,5 e. Vuorotyöläiset ja vapaapäiväänsä viettävät työssäkäyvät 7 e. alle kouluikäiset lapset 0. Haltian viherkehänäyttelyyn, kirjastoon, myymälään sekä ravintolaan on vapaa pääsy.



Loiskis !

Tähän Haltiaan voi ja pitää uskoa. Se on totta. Haltia on uusi upea Suomen luontokeskus Nuuksiossa.

Mennään *es-porukalla korkkaamaan Haltia heti tuoreeltaan pe 31.5. klo 10.(Nuuksiontie 84, Espoo). Haltia sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 17 kilometriä Espoon keskuksesta. Pääset Haltiaan julkisella liikenteellä, polkupyörällä, omalla autolla tai patikoiden.

Haltiaan pääset vaivattomasti Espoon keskuksesta lähtevällä bussilla numero 85(K). Espoon keskukseen pääset esimerkiksi junalla. Jää pois bussista 85(K) Solvallan urheiluopiston pysäkillä. Luontokeskus Haltiaan on pysäkiltä vain noin 30 metrin matka.

Nuuksiontielle on valmistunut uusi kevyen liikenteen väylä. Polkupyörien säilytyspaikka on Haltian pääoven vieressä.

Pääset Haltiaan autolla kääntymällä Nupurintieltä (tie 110, vanha Turuntie) Nupurin kohdalta pohjoiseen Brobackantielle. Brobackantie vaihtuu Nuuksiontieksi, jota ajetaan Solvallan urheiluopiston ohi Haltiaan.

Jos tulet porolla huomioithan, ettet jätä rekeä oven eteen. Suksiin suosittelemme alle pyöriä toukokuun lopun keleissä.

Kimppakyytiä tarjotessasi tai tarvitessasi ilmoitathan siitä samalla kun ilmoittaudut. Utelut ja ilmoittautumiset: matti(ät)eurosinkut.net tai 041-5300556.


Näin Haltiaa luonnehditaan sen nettisivuilla:

"Haltia on uudenlainen luontokeskus, joka kokoaa Suomen luonnon yhden katon alle ja tuo sen aivan ihollesi niin rakennuksen ja tilojen kautta kuin upeissa näyttelyissä. Koko Suomen luonto on saapunut pääkaupunkiseudulle!

Haltian rakennus on arkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelema ja kalevalaisen taruston inspiroima. Siinä kohtaavat villi luonto ja ihminen, rauhallisesti ja sopusoinnussa keskenään.

Jo rakennus itsessään on nähtävyys. Haltia aloittaa puurakentamisessa uuden aikakauden, sillä se on ensimmäinen kokonaan puusta rakennettu julkinen rakennus. Ympäristö on otettu huomioon niin Haltian tiloissa kuin toiminnassakin taitavalla suunnittelulla ja huippumoderneilla ekologisilla ratkaisuilla. Rakennus muun muassa lämpenee ja jäähtyy auringosta ja maasta saatavalla energialla.

Haltiassa sinua ympäröivät Nuuksion ja Pitkäjärven huikeat maisemat ja loistavat retkeilymaastot. Haltian näyttelyissä puolestaan saat aidon elämyksen koko Suomen luonnosta.

Suomen luontokeskus Haltian toiminnasta vastaa Metsähallituksen luontopalvelut.

Koe ja haltioidu! Suomen luontokeskus Haltia avataan perjantaina 31.5.2013."


Näin Haltia luonnehtii näyttelyjään:

"Haltian näyttelyt kokoavat Suomen upeimmat luontokohteet saman katon alle. Haltia kuljettaa sinut kansallispuistojemme mahtaviin maisemiin, upeille vaellusreiteille ja pääkaupunkiseudun luontoelämyksiin. Elä ja koe aito luonto Haltiassa!

Päänäyttely
Haltian päänäyttely tarjoaa kokonaisvaltaisen luontoelämyksen. Se johdattaa sinut Saaristomereltä tuntureiden laelle, kaikkiin Suomen 37 kansallispuistoon. Koet vuodenaikojen kierron kauneuden ja taian sekä luonnon luomisvoiman maustettuna ripauksella kalevalaista mytologiaa.

Viherkehänäyttely
Viherkehänäyttely tutustuttaa sinut pääkaupunkiseudun luontokohteiden verkostoon eli Viherkehään ja sen harrastusmahdollisuuksiin. Näyttelyssä pääset käsiksi Nuuksion luontoon myös monikosketusnäytöllä toimivassa karttapalvelussa. Tiheimmin asutun Suomen yllättävän monipuolinen luonto kutsuu sinut yllättymään!"


Tämänkin *es-tahtuman sinulle taikoo

Matkiksen Elämystehdas
Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet