Tapahtuman ajankohta: 17.12.2014
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 07.12.2014 klo 11:49 (päivitetty 15.12.2014 klo 07:31)
Ikäraja: 18-45-vuotiaille

**PERUTTU** Ateneum: "Sibelius ja taiteen maailma"

Tapahtuma siirretty joulun jälkeiseen aikaan. Tervetuloa mukaan silloin. Lisäinfoa mari.nurmi (at) iki.fi

*** *** ***

Es junnut goes Kulttuuri

Käymme katsomassa Sibeliuksen juhlanäyttelyn "Sibelius ja taiteen maailma" Ateneumissa keskiviikkona 17.12 klo 18:00 ja nautimme näyttelykahvit Fazerin kahvilassa klo 20:00.

Tavataan Ateneumin lipunmyynnissä klo 17:50
Lipun hinta 12€, alennus s-etukortilla.

Ilmoittautuminen ja lisäinfoa mari.nurmi (at) iki.fi


Tervetuloa mukaan :)


*** *** *** *** ***


"Ensi vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymästä. Ateneumin taidemuseo ottaa varaslähdön juhlavuoteen lokakuussa avautuvalla laajalla juhlanäyttelyllä, joka esittelee säveltäjän yhteyksiä aikansa kuvataiteisiin.

Sibelius innoitti kuvataiteilijoita, ja kuvataide ympäröi häntä monin tavoin: koti Tuusulanjärven kulttuurimaisemassa, taiteilijaystävien ja -sukulaisten piiri sekä Ainolan taidekokoelma muodostivat ilmeikkään taustan omalle sävellystyölle. Vuonna 1892 valmistunut sävelruno Satu inspiroi Akseli Gallen-Kallelan maalaamaan samannimisen teoksen kahta vuotta myöhemmin. Vuonna 1909 Sibelius matkusti lankonsa, taidemaalari Eero Järnefeltin kanssa Kolille ja sai innoitusta neljänteen sinfoniaansa, jonka hän myös omisti Järnefeltille.

Sibelius ja taiteen maailma -näyttely tarkastelee säveltäjän elämäntyön yhteyksiä ajan kuvataiteeseen sekä henkilökohtaisella että laajemmin taidesuuntausten tasolla. Esillä ovat Sibeliuksen nuoruus ja kansainvälinen läpimurto, fantasiat ja myytit, sekä sinfoniset maisemat ja luontoaiheet. Muotokuvat kertovat säveltäjästä niin vuosisadan vaihteen nuorena nerona kuin 1960-luvun lopussa valmistuneen ainutlaatuisen monumentin aiheena."


http://www.ateneum.fi/fi/sibelius-ja-taiteen-maailma
Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet