Tapahtuman ajankohta: 27.08. - 28.08.2016
Sijainti: Kotka
Lisätty: 22.08.2016 klo 18:14
Ikäraja: Ei ikärajaa

Muinaistulet ja Suomen luonnon päivä

Lauantaina 27.8. on jälleen perinteiset muinaistulet ja Suomen luonnon päivä.

Retki Lehmään, Kotkan kaupungin ulkoilualueelle. Se on monelle tuttu. Olemme tehneet viime vuosina kahdeksan retkeä sinne ja kaikkiaan nelisenkymmentä es-retkeilijää on jo tutustunut kohteeseen, moni useammankin kerran. Viimeksi olimme juhannuksena 2015.

Ne, jotka eivät paikalla ole käyneet, niin Lehmä on kolmisen kilometriä pitkä ja melko kapea saari n. 5 km kaupungista etelään. Saaren päissä on rantakallioita, mutta muutoin saari on hienoa hiekkaa. Upeaa uimarantaa on n. 1,5 km. Paikka on lähes luonnontilainen ja kaunis. Paikalla on useita ruokakatoksia, kuivakäymälät ja kaivo.

Näemme saaresta lauantaina kaupungin ison muinaistulikokon ja kello 23 ilotulituksen, mutta teemme saareen myös oman muinaistulen. Muutoin istuskellaan tulilla, syödään grilliherkkuja, löhöillään auringossa biitsillä, patikoidaan saaressa, katsellaan perhosia ja lintuja - syysmuutto on hyvässä vauhdissa. Hyttysiä ei enää ole, kuten ei hirvikärpäsiäkään.

Tällä hetkellä sääennusteet lupaavat ensi viikonlopuksi aurinkoa. Pääsemme saareen Rankkiin kulkevalla vuorolaivalla. Meno-paluulippu maksaa 10 euroa. Lähtö on Sapokan satamasta lauantaina klo 16. Paluu sunnuntaina klo 15:30. Myös päiväretkelle voi tulla sunnuntaina, silloin perilläoloaika on 5 tuntia.

Omat retkivehkeet mukaan. Omat tai kimppakyydit pk-seudulta tai edullisesti Onnibussilla, päättäriltä on 10 min. kävelymatka Sapokan satamaan.

T. Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet