Tapahtuman ajankohta: 21.04.2005
Sijainti: Helsingin Töölö
Ikäraja: Ei ikärajaa

<font face="arial"><b>GPS-kurssi Töölön ulkoilukeskuksessa</b></font face>

GPS-kurssi, ennakkotieto.

Eurosinkuilla etulyöntiasema, *es-ihmisille ilmoitetaan ennen muita.

Kurssiaika 21.4. klo 18:00...21:00, osallistumismaksu EUR 10.
Ohjelma tarkentuu aikanaan.

Global Positioning System

* perustiedot järjestelmästä
* kartta ja GPS
* laitteet
* EGNOS, WAAS, GALILEO [GLONASS]
* geokätkentä

Satelliittinavigointi valtaa alaa. Matkapuhelimissa, autoissa ja rannekelloissakin on jo satelliittipaikannin. EGNOS on Suomessa, Galileo tulee Eurooppaan. GPS on jo arkea.

Mikä on GPS, Global Positioning System? Miten se auttaa retkeilijää, maastossa kulkijaa, veneilijää, autoilijaa? Näihin kysymyksiin vastaa Suomen Ladun Töölönlahden Ulkoilukeskuksen GPS-alkeiskurssi.

Kurssilla perehdytään satelliittipaikannuksen historiaan, perusteisiin, kartastokoordinaatteihin ja niiden eroavaisuuksiin, kädessä pidettäviin paikannuslaitteisiin, niiden lisävarusteisiin, karttaohjelmistoihin ja ennen muuta suunnistamiseen ja paikanmääritykseen GPS-vastaanotinten avulla. Lisäksi tutustutaan paikannuslaitteiden avulla tapahtuvaan harrastustoimintaan, geokätkentään.

Luennoitsijoina toimivat kokeneet, eri ympäristöissä satellittipaikannusta käyttäneet retkeilijät. Kurssipaikkana on Suomen Ladun Töölönlahden Ulkoilukeskus, keskeinen ja viihtyisä ulkoilukeidas aivan Oopperan vieressä. Paikalle kuljettavat erinomaisesti julkiset kulkuneuvot, lisäksi alueella on runsaasti pysäköintitilaa. Lisää tietoa Töölönlahden Ulkoilukeskuksesta URLissa http://www.suomenlatu.fi/toolonlahti .

Ensimmäinen kurssi järjestetään torstaina 21. huhtikuuta kello 18:00...21.00. Kurssimaksu on 10 euroa. Sitovat ilmottautumiset sähköpostilla tunnukselle toolonlahti@suomenlatu.fi, tiedustelut puhelimitse numeroon (09) 4776 9760.

Järjestäjä: Suomen Latu, URL http://www.suomenlatu.fi/toolonlahti/


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet