Tapahtuman ajankohta: 25.03.2008
Sijainti: Helsinki
Viimeksi päivitetty: 10.03.2008 klo 14:47
Ikäraja: Ei ikärajaa

*es - Enologiaa Sinkuille - Punaiset päärypäleet TÄYNNÄ!

Hei!

Ensimmäinen, täyden osallistujamäärän vetänyt *ES viinitasting-tilaisuus pidettiin tiistaina 4.3.2008 klo 18.00 ravintola Foxy Wine Housessa. Sen verran innokkaita ja tilaisuuden antiin tyytyväisiä viininharrastajia oli koolla, että suurin osa halusi ilmoittautua seuraavaan viinitasting-tilaisuuteen heti ensimmäisen tasting-tilaisuuden jälkeen paikan päällä Foxy Wine Housessa suoraan Piia Luodolle, vaikka seuraavan kerran kokoonnutaan *es-porukalla Foxy Wine Housessa pääsiäisen jälkeisenä tiistaina. Onneksi joitakin paikkoja jäi vielä muillekin *es-viiniharrastajalle, tosin nyt nekin on jo kaikki varattu nopeimmin ilmoittautuneille *es-viininmaistajille.

Viimetipan ilmoittautuja voi kysellä mahdollisia vapaita peruutuspaikkoja viinitasting-tilaisuuksiin ravintola Foxy Wine Housesta mieluiten sähköpostitse, piia.luoto@foxywinehouse.com tai foxy@foxywinehouse.com. Ravintola Foxy Wine Housen puhelinnumero on 09-644956 ja Piia Luodon kännykkänumero 040-835 23 53.

Toinen viinitasting-tilaisuus on siis ravintola Foxy Wine Housessa heti pääsiäisen jälkeen tiistaina 25.3.2008 kello 18.00. Aiheena on sillä kertaa punaiset päärypäleet. Tässä tasting-tilaisuudessa hyppäämme askeleen eteenpäin ja tutustumme neljään erilaiseen eniten viljellyimpään punaviinin rypälelajikkeeseen; Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon ja Merlot. Kuulemme taustaa kunkin rypäleen historiasta, ominaisuuksista, kasvatuksesta ja niille ominaisimmista mauista ja aromeista. Luentoa tukee 4 punaviiniä, yksi kustakin luennon rypälelajikkeesta. Lopussa mukana on hauska tunnistustehtävä.

*ES-ystävyyshintaan (25 €/hlö) Foxy Wine Housessa sisältyy viinimestarin ohjaus, pieni luentomateriaali sekä 4 erilaista viiniä maisteltavaksi.

Viinitastingin osallistumismaksu maksetaan paikan päällä viinitastingin yhteydessä ravintola Foxy Wine Housessa, Iso Roobertinkatu 3 - 5, sisäpiha, 00120 HELSINKI.

Peruutusruljanssin minimoimiseksi päätimme Piian kanssa, että *es:n viinitasting-tilaisuuksiin ravintola Foxy Wine Housessa ilmoittaudutaan yksi tasting-tilaisuus kerrallaan. Aikaisintaan seuraavaan tasting-tilaisuuteen voi ilmoittautua sitovasti jokaisen tastingin jälkeen Piia Luodolle joko suoraan paikan päällä Foxy Wine Housessa tai myöhemmin mieluiten sähköpostitse, piia.luoto@foxywinehouse.com tai foxy@foxywinehouse.com. Ravintola Foxy Wine Housen puhelinnumero on 09-644956 ja Piia Luodon kännykkänumero 040-835 23 53.

TÄYNNÄ! 17 ensimmäistä mahtuu mukaan viinitasting-tilaisuuteen ilmoittautumisjärjestyksessä.

( ) Kyllä, haluan rennossa *es-porukassa tietää lisää punaisista päärypäleistä ja ilmoittaudun sitovasti mukaan Foxy Wine Housessa tiistaina 25.3.2008 klo 18 pidettävään viinitasting-tilaisuuteen.

( ) Tämä kutsu nyt tuli vähän äkkiä, mutta olisin jatkossa kiinnostunut *es:n ja Foxy Wine Housen järjestämistä rennoista *es-viinitasting-tilaisuuksista liittyen seuraaviin viineihin: __________________________________________.

( ) Olen vannoutunut maitotyttö-/poika, joten viininmaistelut edes rennossa *es-porukassa eivät kiinnosta.

Joten tällä hetkellä hyvältä näyttää *es:n viiniharrastuksen uudelleen heräämisen suhteen :). Lisää *es-viinitasting-tilaisuuksia on siis tulossa ravintola Foxy Wine Housessa tänä keväänä :).

t: Ritu

Alla lisätietoa *es:n viinitasting-tilaisuuksista ravintola Foxy Wine Housessa:

Yli vuoden hiljaiselon jälkeen *es:n uusien ja vanhojen viiniharrastajien iloksi ollaan järjestämässä tänä keväänä kaikille eurosinkuille avoimia, rennon hauskoja, osallistujien viinitietoutta lisääviä viinitastingeja. Olipa sitten viinitietoutesi luokkaa "punaviini-valkoviini-kuohuviini" tai olet jo varsinainen "viininenä", niin kaikki ovat yhtä tervetulleita *es:n viinitastingeihin.

*ES:n viiniharrastajille on tarjottu mahdollisuutta maistella viinejä viineihin vihkiytyneiden ravintola-alan ammattilaisten johdolla Foxy Wine Housessa *es-ystävyyshintaisissa viinitasting-tilaisuuksissa. Mukaan jokaiseen viinitasting-tilaisuuteen mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä *es:n viinitasting-emännän/-isännän lisäksi max 17 muuta viineistä kiinnostunutta viininmaistelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jotta viinitasting-tilaisuudet toteutuisivat, tarvitaan min yhteensä 6 ilmoittautunutta viininmaistajaa/viinitasting-tilaisuus.

Foxy Wine Housen *es:lle tarjoama viinitasting-tilaisuuksien kokonaisuus on suunniteltu niin, että viininmaistelijat voivat osallistua koko sarjan viinitasting tilaisuuksiin, tai hypätä kyytiin siinä kohdin, kun tuntee tastingin vastaavan viinitietouden tasoaan tai vaikkapa poimia yksittäisiä tasting-tilaisuuksia oman mielenkiinnon mukaan. Jokaisessa viinitasting-tilaisuudessa käydään kuitenkin viinin arvioiminen ja maistaminen yhdessä läpi.

Foxy Wine Housen viinitasting-tilaisuudet ovat hyvin asiapohjaisia, mutta erittäin välittömiä, viihteellisiä ja rentoja tilaisuuksia. Kenenkään *es:n viininmaistelijan ei tarvitse tietää mitään viinistä ennestään, sitä ei tarvitse pelätä, Foxy Wine Housen viinimestarit kyllä mielellään neuvovat ja opastavat *es:n viininmaistelijoita.

Muu *es:n viiniharrastukseen liittyvä maili ja kommentit, paitsi ravintola Foxy Wine Housen viinitasting-tilaisuuksiin ilmoittautumiset, pyydän lähettämään replynä tähän e-mail-osoitteeseen ritu@eurosinkut.net.

Ravintola Foxy Wine Housessa järjestettävien *es-viinitasting-tilaisuuksien aikataulu ja sisältö keväällä 2008:

Keskiviikko 9.4.2008 kello 18.00 - Valkoiset päärypäleet

Tällä kurssilla aiheena on edellisen kaltainen päärypäle tasting, mutta nyt tutustumme neljään erilaiseen eniten viljellyimpään valkoviinin rypälelajikkeeseen; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling ja Gewürztraminer. Kuulemme taustaa kunkin rypäleen historiasta, ominaisuuksista, kasvatuksesta ja niille ominaisimmista mauista ja aromeista. Luentoa tukee 4 valkoviiniä, yksi kustakin luennon rypälelajikkeesta. Lopussa mukana on hauska tunnistustehtävä. Hinta sisältää viinimestarin ohjauksen, pienen luentomateriaalin sekä 4 erilaista viiniä.
Hinta 25 € / hlö

Tiistai 22.4.2008 kello 18.00 - Ranskan tunnetuimmat

Sitten aloitamme viinin ”maateemat”. Koska kunkin viiniä tuottavan maan tarjonta on niin hurjan laaja, että kokonaisvaltaiseen tastingiin saisimme uppoamaan ainakin kokonaisen viikon, olemme valinneet kustakin maasta niiden tunnetuimmat alueet ja viinit. Aloitamme Ranskalla! Mukana on Bourgogne, Loire, Alsace ja Rhône. Tastingissä käydään läpi kunkin maakunnan ominaisuuksia, viininviljelyä, rypäleitä ja tunnetuimpia viinejä. Mukana on 2 valkoviiniä ja 2 punaviiniä. Hinta sisältää viinimestarin ohjauksen, pienen luentomateriaalin sekä 4 erilaista viiniä.
Hinta 25 € / hlö

Keskiviikko 7.5.2008 kello 18.00 - Italian tunnetuimmat

Jatkamme ”maateemalla”. Koska kunkin viiniä tuottavan maan tarjonta on niin hurjan laaja, että kokonaisvaltaiseen tastingiin saisimme uppoamaan ainakin kokonaisen viikon, olemme valinneet kustakin maasta niiden tunnetuimmat alueet ja viinit. Vuorossa on Italia! Mukana on Toscana, Piemonte, Veneto ja Lombardia. Tastingissä käydään läpi kunkin maakunnan ominaisuuksia, viininviljelyä, rypäleitä ja tunnetuimpia viinejä. Mukana on 1 kuohuviini, 1 valkoviini ja 2 punaviiniä. Hinta sisältää viinimestarin ohjauksen, pienen luentomateriaalin sekä 4 erilaista viiniä.

Hinta 25 € / hlö

Tiistai 20.5.2008 kello 18.00 - Espanjan tunnetuimmat

Seuraavana ”maateemassa” on vuorossa Espanja. Koska kunkin viiniä tuottavan maan tarjonta on niin hurjan laaja, että kokonaisvaltaiseen tastingiin saisimme uppoamaan ainakin kokonaisen viikon, olemme valinneet kustakin maasta niiden tunnetuimmat alueet ja viinit. Espanja tastingissä vierailemme mm. Riojassa, Navarrassa, Rias Baixasissa ja Penedeksessä. Tastingissä käydään läpi kunkin maakunnan ominaisuuksia, viininviljelyä, rypäleitä ja tunnetuimpia viinejä. Mukana on 1 kuohuviini, 1 valkoviini ja 2 punaviiniä. Hinta sisältää viinimestarin ohjauksen, pienen luentomateriaalin sekä 4 erilaista viiniä.
Hinta 25 € / hlö

Tiistai 3.6.2008 kello 18.00 - Uusi maailma vastaan vanha maailma

Otetaanpa jälleen askel eteenpäin. Nyt olemme käyneet läpi viinin perusteet, yleisimmät rypälelajikkeet sekä muutamia Euroopan viinintuotanto maita ja niiden alueita. Nyt siirrymme osittain uuteen viinin tuotanto maailmaan, joka käsittää mm. Australian, Chilen, Argentiinan, Usa:n ja Etelä-Afrikan. Tässä tastingissä on mukana viinejä sekä Euroopasta eli vanhasta viinimaailmasta, että Uudesta viinimaailmasta. Käymme läpi mitä eroavaisuuksia viineissä on, kun ne tulevat täysin eri ilmastosta ja maaperästä. Maistamme yhdestä rypälelajikkeesta valmistettuja viinejä, kutakin rypälelajiketta aina uudesta ja vanhasta viinimaailmasta. Mukana on hauska tunnistustehtävä. Lisäksi opimme mihin suuntaan oma viinimaku enemmän vetää. Mukana on 6 erilaista punaviiniä. Hinta sisältää viinimestarin ohjauksen, pienen luentomateriaalin sekä 6 viiniä.
Hinta 31 € / hlö

Tiistai 10.6.2008 kello 18.00 - Ruoka ja viini

Seuraavaksi otamme mukaan ruuan. Opimme erilaiset ruuan ja viinin yhdistämisen säännöt, kuulemme raaka-aineista ja valmistustavoista, jotka ovat hienoja ja huonoja yhdistelmiä viinille. Pääsemme maistamaan ja testaamaan kaikkia yhdistämisen sääntöjä käytännössä ja havainnoimaan kuinka viinin ja/tai ruuan maku muuttuu yhdistettäessä oikeaan ruokaan. Tasting on erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus makujen ja omien aistien maailmaan. Hinta sisältää 5 erilaista viiniä ja 5 makupalaa, viinimestarin ohjauksen sekä pienen luentomateriaalin.
Hinta 40 € / hlö

Keskiviikko 18.6.2008 kello 18.00 - Kuohuviinit ja Samppanja

Tässä tastingissä kuplitaan! Tutustumme kuohuviinin ja samppanjan valmistukseen sekä aidon samppanjan ja kuohuviinien eroihin. Kuulemme mielenkiintoisia tarinoita samppanjan historiasta, synnystä ja opimme samppanjan kriteereistä. Mukana on kuohuvia Espanjasta, Italiasta, Ranskasta sekä kolme erilaista samppanjaa. Hinta sisältää 6 erilaista viiniä, viinimestarin ohjauksen sekä pienen luentomateriaalin.
Hinta 38 € / hlö

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet