Tapahtuman ajankohta: 25.07. - 02.08.2015
Sijainti: Kilpisjärvi ja Pohjois-Norja
Lisätty: 04.02.2015 klo 13:38 (päivitetty 22.07.2015 klo 12:55)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Great Arctic Expedition II (TÄYNNÄ)

Great Arctic Expedition II

Lappi ja arktinen Jäämeri 25.7.–1.8.2015

Tämä retki tulee olemaan huikea kokemus kaikille koskemattomattomasta luonnosta, sen monipuolisuudesta, rauhasta, dramatiikasta ja pohjoisen äärimmäisyydestä kiinnostuneille. Matkalla on paljon luonnontuntemusta, joten se antaa sitä kautta paljon. Mukana on muun muassa meribiologi, kasviasiantuntija ja ornitologi.

Retken pääpaino on Jäämeren rannikolla Norjassa läntisen Finnmarkin alueella, jossa on esimerkiksi kuuluisa Nordkapp – Euroopan mantereen pohjoisin piste. Meidän omassa Lapissa retkeillään Kilpisjärven ympäristössä (mm. Mallan luonnonpuisto) sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, joissa tehdään valikoituja päiväpatikointiretkiä, mahdollisuus osallistua Norjassa myös ohjatulle jäätikkovaellukselle. Tämä ei kuitenkaan ole vaellusmatka, sillä moniin kohteisiin ajetaan suoraan paikan päälle. Huonollakin kunnolla pärjää. Tämä on jatkoa kesän 2014 Great Arctic Expedition-matkasta, jolloin olimme itäisessä Finnmarkissa Varangin niemimaalla ja Pasvikin alueella.

Armottoman pohjoisen meren äärellä olevat pienet kaupungit ja kalastajakylät, niin alavat rannat kuin äkkijyrkät lintuvuoret ovat kaikki omiaan, ja tarjoavat jotain mystistä, kaukana todellisuudessa olevaa. Vierailemme Barentsinmeren valtavilla lintuvuorilla, joissa suurimmissa on miljoonia lintuja, kuten suulia, pikkukajavia, lunneja ja kiisloja. Merellä tähystelemme pyöriäisiä, pallopää- ja pullokuonovalaita. Kirjo- ja grönlanninhylkeet saalistavat vuonojen pohjukassa tai jopa satama-altaassa. Ja viimeistään silloin kun pääsemme katselemaan maitovalaiden (beluga) yhteissaalistusta ehkä jonkun lahtivalaan kera, tiedät kokeneesi jotain ainutlaatuista.

Matka maksaa 170 euroa / hlö, joka sisältää bussivuokran + polttoainekulut ja polttonesteet. Osa maastoruoista ostetaan kimpassa. Lisäksi henkilökohtaisia kuluja tulee ravintolaruokailuista, henkilökohtaisista ruoista, sisäänpääsymaksuista, veneretkestä lintuvuorelle ja leirintäaluemaksuista / mökkivuokrasta.

Erikoisvarusteita ei tarvitse, mutta aikaisempaa retkeilykokemusta on oltava; pääosa yöpymisistä on maastossa, joten teltta ja makuupussi mukaan. Muutamia öitä ollaan mökeissä. Matkalla otetaan henkilöitä, jotka ovat olleet jollain aikaisemmalla *es-matkalla tai tuntee muutoin entuudestaan jonkun matkalle lähtevän, ja on 40-55 ikävuoden väliltä.

Mikäli olet matkasta kiinnostunut, ota yhteyttä: eurosinkut@luukku.com.

Matkaterveisin

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet