Tapahtuman ajankohta: 30.09. - 02.10.2011
Sijainti: Pyhtää
Lisätty: 18.09.2011 klo 22:46 (päivitetty 23.09.2011 klo 15:17)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Retki ulkosaaristoon (TÄYNNÄ)

Kohteena on Itäisen Suomenlahden kansallispuisto Kotkan edustalla ja sen luonnonarvoiltaan ehkä kaikista hienoin saari, jossa on poikkeavan edustava eliölajisto. Ristisaari on ulkosaariston saareksi poikkeuksellisen rehevä, josta löytyy vanhaa koskematonta kuusisekametsää, joka naavapartoineen ja lahopuineen tuo mieleen erämaaseutujen aarnimetsät sekä reheviä saarnilehtoja, joissa huokuu eteläinen tunnelma. Saaren pohjoisosassa on laajoja rantaniittyjä ja runsaskukkaisia ketoja sekä osmankäämien valtaama lampi. Muutoin rannat ovat pääosin kallioisia ja kivikkoisia. Oman lisänsä tuo sotahistoria mm. lukuisten bunkkereiden muodossa.

Ristisaaressa on kaksi hyvää leiripaikkaa. Metsähallituksen puolesta polttopuut löytyvät puuliiteristä ja tarpeet voi suorittaa puuceessä. Saaressa on kaivo. Keittokatoksessa ruokaa voi tehdä sateellakin. Lintujen havaintoaseman saunaan pääsevät kaikki halukkaat pientä maksua vastaan.

Tarvitset mukaan teltan, makuupussin ja -alustan, omat eväät, pyyhkeen ja ateriointivälineet. Kattilat, pannut yms. löytyvät paikalta, ts. keitintä ei tarvitse. Jos et omista telttaa, niin vaihtoehtoisia yöpymismahdollisuuksia on.

Lähto perjantaina Kotkan Sapokan satamasta klo 18.00 ja paluu sunnuntaina Kaunissaaresta klo 12.30 (Sapokassa klo 13.40), menomatka maksaa laivalla 10 euroa ja paluumatka on ilmainen. Kaunissaaresta on jatkoyhteys Ristisaareen (pieni maksu). Helsingistä Kotkaan ja takaisin pääsee joko kimppakyydeillä tai bussilla. Myös viikolla pääsee saareen maanantaina 26.9. ja torstaina 29.9., joina kumpanakin on kaksi vuoroa (klo 8 ja 15). Itse olen paikalla koko viikon. Kuljetuksia lukuun ottamatta muutoin tapahtuma on maksuton. Noin 15 henkilöä pääsee mukaan.

Mikäli saariretki kiinnostaa, laita viestiä tulemaan ja ilmoittaudu.

Terveisin

Mikko.S.P.


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet