Tapahtuman ajankohta: 25.05.2024
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 22.05.2024 klo 18:05 (päivitetty 22.05.2024 klo 18:14)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Pyyhepäivä 2024 - Douglas Adamsin muistoksi

Aika: lauantai 25.5.2024 klo 19-21
Paikka: Restaurant Sunny Bay, Alvar Aallon katu 3 A, 00100 Helsinki


Kansainvälinen Pyyhepäivä (Towelday). Sitä vietetään Linnunradan käsikirja liftareille -kirjoittajan Douglas Adamsin muistoksi. Ensimmäistä pyyhepäivää vietettiin 2001, kaksi viikkoa kirjailijan kuoleman jälkeen.

Kanna pyyhettä mukanasi koko päivä!

Pyyhe, tietää Linnunradan käsikirja liftareille, on mitä erinomaisin suojautumiskeino Traal-planeetan verenhimoisten sontiaismolottajien katsetta vastaan. Pyyhkeellä on mitä moninaisimpia käyttömahdollisuuksia Linnunradalla. Sekä käytännöllisiä että imagollisia.

Pyyhkeen käytännöllistä arvoista tiedetään, että siihen on hyvä kääriytyä Jaglan Betan kylmien kuiden pinnalla kulkiessa. Pyyhkeen päällä voi maata Santraginus V:n hohtavilla marmorihiekkarannoilla. Sitä voi käyttää peittona nukahtaessa Kakrafoonin erämaissa. Pyyhettä voi käyttää myös purjeena, kun purjehtii Mothin raskasvetisillä joilla.

Pyyhe kasteltuna on erinomainen lähitaisteluase. Märkä pyyhe on myös hetkellinen suoja myrkyllisiä kaasuja vastaan.

Pyyhkeen avulla voi myös suojautua hyökkäyksiltä. Traalin sontiaismolottajat (engl. Ravenous Bugblatter Beast of Traal, suomennos Pekka Markkulan) uskovat, etteivät he kykene näkemään olentoja, jotka eivät näe heitä. Elämänmuoto vaikuttaisi olevan samanlainen, jota vastaan strutsit ovat kehittäneet päänsä pensaaseen laittamisen.

Tervetuloa mukaan lukemaan (ja keksimään omaa) vogonien runotta sekä keskustelmaan viisi plus yksi osaisesta trilogiasta sekä juomaan muutama Pangalagtinen kurlauspommi. Soitellaan muille pyyhepäivien viettäjille suomessa ja ulkomailla sekä liftataan läheltä ohittaviin avaruusaluksiin (toivottavasti eivät ole Vogoneita)

-vesa

ps. jos kirja ei ole tuoreessa muistissa kannattaa tutustua Linnunradan Käsikirja Liftareilden -viisiosaisen trilogian keskeisimpiin käsitteisiin wikipediassa
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Linnunrata-kirjasarjan_k%C3%A4sitteist%C3%A4

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet