Tapahtuman ajankohta: 14.10. - 16.10.2011
Sijainti: Pyhtää
Lisätty: 04.10.2011 klo 15:44
Ikäraja: Ei ikärajaa

RUSKA-2011: saariviikonloppu

Lähdemme viikonlopuksi ulkomeren saareen. Paikkana on Pyhtään Kaunissaari, joka on noin 20 km Kotkasta lounaaseen.

Majoituspaikkana on Kaunissaaren entinen kansakoulu, jossa on perusmukavuudet, kuten lämmitys, sähköt ja keittiö. Pihalla on sauna ja käymälä.

Monelle tärkeintä on päästä rauhoittumaan ja rentoutumaan ulkosaaristoon. Saaressa voi vapaasti samoilla, mm. lauantaina patikoimme pohjoiskärjen loistolle, pirunpellolle sekä kaakkoiskärjen näkötornille (yht. 7-8 km). Saaristolaiskylä ratteineen ja kujineen on ruska-aikana kaunis. Luonnollisesti nautimme maittavasta ruoasta. Tuoretta kalaa tilaamme paikan kalastajilta, esimerkiksi hiilloksella halstratut hailit ovat herkkua.

Laiva lähtee Kotkan Sapokan satamasta klo 18 perjantai-iltana (14.10.) ja palaa sinne takaisin sunnuntai-päivänä (16.10.) noin klo 13:40. Matka-aika on noin 1 h 15 min / suunta. Matkat Kotkaan jokainen hoitaa itse. Kannattaa tarjota tai kysellä kimppakyytimahdollisuuksia. Bussiasema on lähellä satamaa, joten esim. Helsingistä Kampista tai pikavuoropysäkeiltä (mm. oopperatalo, kulttuuritalo, junatie, Itäkeskus) voi hypätä kyytiin.

Majoitus maksaa 20 euroa per henkilö, jonka lisäksi menomatka laivalla maksaa 10 euroa (paluumatkan sponsoroi valtio).

Mukaan otetaan max. 15 henkilöä. Lisätietoa: www.kaunissaari.fi.

Järkkäreinä toimivat

Mikko.S.P., Hemppa ja Leena

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet