Tapahtuman ajankohta: 14.03. - 21.03.2009
Sijainti: Ylläs
Viimeksi päivitetty: 08.11.2008 klo 19:00
Ikäraja: Ei ikärajaa

Keväthangille ja parketille...



...luvassa on Lapin ja tanssin taikaa Ylläksellä loistavassa ES-seurassa!

Ajankohta on vko 12; 14.3 - 21.3.2009 (la-la).

Päivällä on mahdollisuus harrastaa lumi-liikuntaa Ylläksen upeissa maisemissa. Ja kun päivä kääntyy kohti iltaa, meno jatkuu vähintään yhtä mukavissa merkeissä. Kyseessä ei ole tällä kertaa perinteinen afterski, vaan tarjolla on jotain paljon parempaa…luvassa on nimittäin Tanssia ja vieläpä loistavan opastuksen kera!

Kyseessä on tanssinopettaja Maija Astikaisen järjestämä viikon mittainen tanssileiri Äkäslompolon Riemuliiterissä. Leirillä on tarjolla opetusta kaiken tasoisille tanssijoille. Lisäksi illalla on vielä oikeat tanssit, jossa opittuja taitoja voi kokeilla käytännössä ;-)

Tämä on myös hyvä tilaisuus tutustua uuteen lajiin. Pelkästään tanssia harrastaneelle löytyy opetusta lasketteluun/lautailuun/murtsikointiin hiihtokouluista. Ja tietysti myös kokeneemmat ES-laskijat auttavat mielellään aloittelijoita alkuun.

Jos taas olet laskettelija, niin tanssimisen opetteluun/kokeiluun tämä on loistava tilaisuus. Samalla voi testata itseään; Jos tämän tapahtuman jälkeen tanssiminen ei kiinnosta, niin se ei varmaan kiinnosta jatkossakaan. Jos taas käy niin, että tanssi ”vie koko käden”, niin tapahtuman järjestäjät eivät vastaa seurauksista ;-)

Luonnollisesti myös tanssin ja talvilajien taitajat ovat tervetulleita mukaan eikä ole mikään pakko osallistua molempiin lajeihin. Reissun voi ottaa pelkästään ihanana ulkoiluna maaliskuun auringossa ja valkoisilla hangilla.

Eli kyseessä on yhdistetty lumiloma ja tanssileiri Ylläksellä. Ylläksen ulkoilumahdollisuuksista ja tanssileiristä on kerrottu tarkemmin alempana.

Tähän mennessä ilmoittautunut: Ellejä 7, Sällejä 6.



Majoitus:
Majoitustilaa on varattu 16:sta hengelle (kaksi 8 hengen paritalohuoneistoa).

Varausaika: 14.3 – 21.3.2009 (la-la)
Huoneisto on käytettävissä tulopäivästä klo 16:00 alkaen lähtöpäivään klo 12:00 asti.

Alue: Äkäslompolo

Etäisyyksiä: Hiihtokeskus 2.5 km, kauppa 2 km, hiihtoladut 90 m, ravintolaan 1.5 km.

Tyyppi: Höylähirsinen paritalo
Pinta-ala: Alakerta 60 m2, parvi 17 m2

Yleistä: Uusi paritalohuoneisto Äkäslompolon keskustan tuntumassa. Tupakeittiö, 2 makuuhuonetta, parvi, sauna, erillinen wc, varasto.

Varustus: Televisio, mikroaaltouuni, astianpesukone, pyykinpesukone, kuivauskaappi, jääkaappi, pakastinlokero, liesi ja uuni, liesituuletin, kahvinkeitin, vedenkeitin, takka ja takkapuut.

Ei lemmikkieläimiä. Tupakointi ei ole sallittu sisätiloissa.

Loppusiivous sisältyy hintaan.


Tanssileiri:
Tanssileirin järjestää tanssinopettaja Maija Astikainen;
http://www.kolumbus.fi/maija-leena.astikainen/

Tietoja tanssileiristä;
http://www.kolumbus.fi/maija-leena.astikainen/akaslompolovko12.pdf

Tanssileiri pidetään Riemuliiterissä; http://www.riemuliiteri.fi/


Matkustus:
Jokainen osallistuja maksaa omat matkat. Matkustusvaihtoehtoja ovat aikakin lento, juna ja auto.

Lentäen tulevat saapuvat Kittilän tai Rovaniemen kentälle ja junalla tullaan Kolarin asemalle. Kittilän lentoasemalta on suora bussikuljetus Ylläkselle.

Lisäksi järkkäillään kimppakyytejä.

Lisäinfoa;
http://www.finnair.fi/
http://www.blue1.fi/
http://www.vr.fi/
http://www.finavia.fi/lentoasema_kittila
http://www.yllas.fi/?deptid=16778


Tietoja Ylläksestä:
(Tekstiä on lainattu Ylläksen nettisivuilta)

Laskettelu;
Ylläksen rinteet ovat yksinkertaisesti sanoen Suomen parhaat. Rinteet ovat vaihtelevia ja tyydyttävät jokaisen mäenkuluttajan tarpeet. Rinnekilometrejä löytyy enemmän kuin mistään muusta Suomen keskuksesta. Alueen kaikkien rinteiden laskemiseen ei välttämättä edes pari päivää riitä. Turvallisuutta ajatellen rinteet ovat riittävän leveitä ja jokaiselle taitotasolle löytyy sopiva rinne, mikä edelleen lisää turvallisuutta. Siirtymät rinteeltä toiselle sujuvat helposti ja lautailijatkin kiittelevät siirtymisen helppoutta (ei kävelyä).

Ylläksen rinnealueiden ulkopuolella aukeaa rajattomat mahdollisuudet off-piste hiihdolle. Olit sitten vaellushiihtäjä, telemarkkaaja, lautailija tai alppinisti ovat mahdollisuudet niin pitkään offarivaellukseen kuin lyhyeen tuikkaukseen syvässä lumessa rinteen vieressä. Kellostapulin pohjoisseinämän laskeneet muistavat paikan varmasti aina ja Luosukurun retkeen voivat osallistua kaikki harrastuksessaan vähän pidemmälle päässeet.

Tunturin korkeus 718 m
Suurin korkeusero 463 m
Rinteitä 61
Valaistuja rinteitä 29
Lumetettuja rinteitä 32
Pisin rinne 3000 m
53 rinnekilometria
Off-pisterinteet ja Boarder cross-rata
Super Street ja Lasten Street, Pro Park ja Junior Park
Suomen parhaat lastenrinteet ja hiihtomaat, 3 ilmaista lastenhissiä ja 9 maksullista lastenhissiä
Rinneravintoloita 11.

Maastohiihto;
Latuja 330km
Valaistua latua 38 km
Hiihtolatujen korkeus merenpinnasta 191 - 540 m
Kaikki ladut soveltuvat myös luisteluhiihtoon
13 latukahvilaa
23 laavua ja kotaa
3 koiralatua
Välinevuokraamoita
Voitelupalveluita
Hiihtokouluja

Moottorikelkkailu;
Ylläkseltä löytyy 300 km hoidettuja moottorikelkkareittejä, joista liitynnät myös muille reiteille aina valtakunnan rajojen ylitse. Ylläksen ohjelmapalveluyrittäjät vuokraavat kelkkoja ja opastavat mielellään kelkkailun saloihin. He tarjoavat myös monenlaisia kelkkasafareita lähelle ja kauas. Ylläksen talven viikko-ohjelmasta löydät esimerkkejä monipuolisesta kelkkasafaritarjonnasta.

Lisätietoja; http://www.yllas.fi/


Ilmoittautuminen ja maksut:
Jos haluat mukaan ilmoita itsestäsi seuraavat tiedot (14.11.2008 mennessä);
Nimi:
E-mail:
Puhelin:

Osallistumismaksu yhdeltä hengeltä on 200 Euroa. Se maksetaan kahdessa erässä, ensin 80 Euroa ilmoittautumisen yhteydessä (ennakkovarausmaksu) ja 120 Euroa myöhemmin. Yhdessä erässä maksaminen on myös mahdollista. Lähetän ilmoittautuneille tarkemmat maksuohjeet.

Huom! Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.


Peruutusehdot:
Jos 14.11.2008 mennessä on ilmoittautunut vähemmän kuin 13 henkeä matka peruuntuu ja maksetut ennakkovarausmaksut palautetaan. Voit perua ilmoittautumisen 18.1.2009 saakka ja saat rahasi takaisin, kun ilmoitat tilinumerosi. Jos perut ilmoittautumisen tämän jälkeen saat rahasi takaisin, kun seuraavan varasijalla olevan osallistujan rahat näkyvät ES:n tilillä.


Terveisin järkkääjät Riitta ja Jarmo

Lisätietoja voi kysellä Jarmolta, p. 050-3675016

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet