Tapahtuman ajankohta: 06.07.2008
Sijainti: Espoo
Viimeksi päivitetty: 06.07.2008 klo 20:03
Ikäraja: Ei ikärajaa

Espoon rantaraittikävely

Espoon kaupunki kutsuu 550-juhlavuotensa kunniaksi kaikki halukkaat patikoimaan pitkin Espoon rantaraittia. Rantaraitti on 27 km pitkä reitti, joka koostuu kauttaaltaan kevyen liikenteen väylistä, ja kulkee mahdollisimman paljon luonnonmukaisilla poluilla pitkin Espoon meren rantaa. Reitti lähtee Laajalahdesta läheltä Helsingin rajaa ja päättyy Saunalahteen lähelle Kirkkonummen rajaa.
Tämän ja onnistuneen kesäkuun alun *es-kävelyn kunniaksi järjestän heinäkuun ensimmäisenä tai toisena sunnuntaina "*es-poo rantaraittikävelyn". Tarkoitus on lähteä Laajalahden itärajalta, Gallén-Kallelan museon kahvila Tarvaspäästä, ja kävellä rantaraittia pitkin niin pitkälle kuin jaksetaan. Laajalahden luonnonsuojelualue ja Otaniemen kampusaluetta reunustavat metsiköt ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Tästä matka jatkuu Keilaniemeen, jossa kierrämme tai ohitamme Keilaniemen kuuluisat pääkonttorirakennukset. Sen jälkeen ylitämme Tapiolan Otsolahden siltaa myöten ja jatkamme Westendin kautta Haukilahteen, jonka venesatama oli edellisen kävelyretken määränpää. Jos intoa riittää, tästä voidaan jatkaa vielä pidemmälle, Matinkylän, Kaitaan ja Soukan kautta Suinonniemen uimarannalle lähelle Suvisaaristoa. Se olisi jo varsinainen suoritus. Valitettavasti Matinkylän jälkeen reitti näyttäisi kulkevan enemmän sisämaassa, eivätkä maisemat ole kovin kaksisia ennen Suinonniemeä. Mutta siellä on tarjolla uimarannan lisäksi Soukan oma luontopolku, jota tosin en ole itse vielä kokeillut.
Kävelyreissu on normaalia reipasta sunnuntaikävelyä, ei mitään kilpakävelyvauhtia. Kävellä voi sauvoilla tai ilman. Mukaan kannattaa ottaa hyvät kävelykengät ja juotavaa. Kameraakin voi matkan aikana ulkoiluttaa ikuistaakseen maamme toiseksi parhaan kaupungin. =)
Alustava ajankohta tapahtumalle on sunnuntai 6.7. kello 12:00 alkaen. Tapahtuma edellyttää hyvää säätä. Jos 6.7. sataa, tapahtuma siirtyy seuraavalle sunnuntaille 13.7. Jos silloinkin sataa, tapahtuma siirtyy heinä-elokuun vaihteeseen.
Lisätietoja voi kysellä ja ilmoittautumisia voi lähettää sähköpostiin:
joona.palaste@saunalahti.fi

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet