Tapahtuman ajankohta: 13.04. - 15.04.2012
Sijainti: Kotka
Lisätty: 27.01.2012 klo 15:44 (päivitetty 28.03.2012 klo 12:41)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Linturetki & saariviikonloppu (TÄYNNÄ)

Lähdemme viikonlopuksi ulkomeren karuun saareen aistimaan kevään tuloa ja nauttimaan rauhallisuudesta. Paikkana on Haapasaari, joka on noin 25 km Kotkasta etelään. Tarkkailemme muuttolintuja ja muun luonnon heräämistä, sekä samalla tutustumme saaren historiaan ja nykyaikaan.

Laiva lähtee Kotkan Sapokan satamasta klo 18 perjantai-iltana (13.4.) ja palaa sinne takaisin sunnuntai-iltana (15.4.) noin klo 18:30. Matka-aika on noin 1,5 h/suunta. Laivamatka on ilmainen (valtio sponsoroi). Matkat Kotkaan jokainen hoitaa itse. Bussiasema on lähellä satamaa, joten esim. Helsingistä Kampista tai pikavuoropysäkeiltä (mm. oopperatalo, kulttuuritalo, junatie, Itäkeskus) voi hypätä kyytiin, mutta myös kimppakyytejä kannattaa kysellä / tarjota.

Majoituspaikkana on idyllinen entinen kansakoulu, jonka hirsillä on ikää jo 110 vuotta. Kesäaikaan se toimii taiteilijoiden näyttelytilana ja Metsähallituksen opastuskeskuksena. Koululla on perusmukavuudet, kuten lämmitys, sähköt ja keittiö. Pihalla on sauna ja grilli. Saaressa on kauppa.

Monelle tärkeintä on päästä rauhoittumaan ja rentoutumaan ulkosaaristoon. Saaressa voi vapaasti samoilla paitsi puolustusvoimien ja rajavartioston rajaamilla alueilla. Retkeilyn lomassa luonnollisesti nautimme maittavasta ruoasta. Pihalla voidaan grillailla.

Majoituksesta, saunasta ja ruoista peritään 46 euron maksu. Mitään erikoisvarusteita ei tarvitse, mutta omat lakanat / makuupussi ja pyyhe mukaan.

Varaukset 28.3. mennessä, sillä majoitukset joudun maksaa pari viikkoa ennen tapahtuman alkua.

Mukaan otetaan max. 12 henkilöä.

Retken järkkärinä toimii

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet