Tapahtuman ajankohta: 27.04.2014
Sijainti: Sipoonkorven kansallispuisto
Lisätty: 23.04.2014 klo 19:44
Ikäraja: Ei ikärajaa

Geovaellus osa 2

Hei kaikki luonnossa liikkuvaiset Ellit ja Sällit!

Geovaelluksen osa 1 Nastolan Lapakistossa pääsiäissunnuntaina oli huippuhieno kokemus! Suuren kysynnän vuoksi nyt on vuorossa osa 2, jonka kohteeksi valikoitui Sipoonkorven kansallispuisto. Geovaelluksella tarkoituksena on ennen kaikkea etsiä geokätköjä ja siinä sivussa nauttia keväisestä luonnosta ja tietysti mukavasta *es-seurasta. :)

Milloin? Sunnuntaina 27.4. klo 10.45.

Missä? Sipoonkorven kansallispuistossa. Voit tutustua alueeseen etukäteen ja vaikkapa tulostaa itsellesi kartan mukaan http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/sipoonkorpifin.pdf. Kartan yläreunasta löytyy P-paikka Byabäcken, jossa treffaamme ja johon jätämme autot, kun suuntaamme metsään purkkien perään :)

Miten? Tule omalla autolla tai suuntaa julkisilla paikalle. Busseja kulkee ainakin vanhaa Lahden tietä pitkin. Pysäkiltä on n. 4 km matka treffipaikalle. Omilla autoilla tulijat voinevat poimia pysäkiltä kyytiin bussilla tulijoita... Lue lisää kohdasta ilmoittautuminen.

Mitä mukaan? Tärkein varuste on reipas asenne :) Sillä pärjää pitkälle. Lisäksi mukaan on syytä varata omat eväät ja juomat reppuun, luonnossa liikkumiseen soveltuva sään mukainen vaatetus ja kengät (paikoitellen maasto voi olla hyvinkin märkää) ja geokätköilijät tietysti varustautuvat joko gepsillä tai asianmukaisella älypuhelimella :) Kameraakin saa toki ulkoiluttaa näissä maisemissa...

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen merjax@gmail.com. Kerro viestissäsi 1) nimesi ja puhelinnumerosi (siltä varalta, että emme muuten jostain syystä löytäisi toisiamme treffipaikalla/bussipysäkillä) 2) voitko mahdollisesti tarjota kyytiä (mistä ja kuinka monelle) tai tarvitsisitko kyytiä (mistä).

Koska geokätköily on leppoisaa puuhaa ja kätköjen löytymiseen saattaa joskus kulua tovi jos toinenkin, reissulla pärjää, vaikka ei huippukunnossa olisikaan. Maasto on paikoitellen mäkistä, joten liikuntarajoitteisille reitti ei sovi. Tämän kerran vaellukselle mittaa kertynee vajaat 10 km ja kätköjä reitin varrella on toistakymmentä. Reitin varrelta löytyy myös nuotiopaikka, joten halukkaat ottakoot makkarat mukaan! Aikaa on syytä varata useita tunteja.

Vaikka et (vielä) olisikaan geokätköilijä, olet tervetullut mukaan tutustumaan lajiin! Pieni varoituksen sana on kuitenkin paikallaan... Tähän lajiin voi syntyä vakava riippuvuus. Ensimmäisen geovaelluksen seurauksena ainakin ”syntyi” uusia geokätköilijöitä.

Tervetuloa kanssani kätköilemään ja nauttimaan keväisestä luonnosta!

T: Merja
Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet