Tapahtuman ajankohta: 11.12.2010
Sijainti: Tampere (kuljetukset Helsingistä)
Lisätty: 10.09.2010 klo 15:36 (päivitetty 10.11.2010 klo 12:56)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Teatterimatka Tampeelle: Fanny ja Alexander

FANNY ja ALEXANDER (Tampereen Työväen Teatteri) lauantai 11.12. klo 19 (Helsingistä eurosinkkujen omalla tilausajokulteuksella lähtö klo 16), hinta kuljetus ja lippu 55 euroa.

Fanny ja Alexander perustuu Ingmar Bergmanin samannimiseen neljän Oscarin elokuvaan, tv-sarjaan ja romaaniin. Maaginen elokuvaklassikko teatterisuvun elämästä hurmaa ensi kertaa näyttämöllä!

Alexanderin mielikuvitus ja perheen dramaattiset vaiheet heräävät näyttämöllä henkiin ennenäkemättömässä visuaalisessa kattauksessa. Tämä näytelmä ihastuttaa, koskettaa ja kiehtoo.
Eletään 1900-luvun alkua. Ekdahlit viettävät joulua omaan värikkääseen tapaansa: boheemin rakkauden ja suurien tunteiden juhlayössä ei elämännälkää sammuta yltäkylläinen ateriakaan.
Onnellinen perhe-elämä loppuu yllättäen, kun isän äkillinen kuolema tempaisee Fannyn ja Alexanderin keskelle suuria muutoksia. Perheenpään paikan ottaa piispa Vergerus, jonka ankara rakkaus velvoittaa lapset ja heidän äitinsä Emilien katkaisemaan siteet sekä sukuunsa että teatteriin.
Synnynnäinen tarinankertoja Alexander yrittää selvitä uudessa ympäristössä voimakkaan mielikuvituksensa avulla, mutta se saa hänet arvaamattomiin ongelmiin. Pelastautumiseen tarvitaan Ekdahlien ja heidän ystäviensä salaista apua. Ja suuri ripaus magiaa...
Fanny ja Alexander on mielikuvituksen, suvaitsevaisuuden ja perheen ylistys. Kiehtovan, koskettavan ja taianomaisen tarinan keskiössä ovat lapset ja heidän keinonsa kohdata elämän odottamattomat tapahtumat.
Lavastaja Hannu Lindholm ja valosuunnittelija Timo Alhanen luovat Suurelle näyttämölle spektaakkelimaisen teatteri-illuusion, jollaista ei ennen ole teatterin lavalla nähty. Pukusuunnittelija Tellervo Helminen loihtii viime vuosisadan alun pukuloiston, jossa naisellisuus pääsee parhaaseen kukoistukseensa ja miehet ovat toinen toistaan komeampia.

MTV3:n uutinen 1.11.2010:
http://www.mtv3.fi/uutiset/kulttuuri.shtml/arkistot/kulttuuri/2010/11/1215267

YLE:n uutinen 1.11.2010:
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2010/11/fanny_ja_alexander_-naytelma_saa_kaksi_tulkintaa_2105503.html

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kulttuuri/fanny-ja-aleksander-etenee-jahmeasti-mutta-lumoaa-heijastuksillaan/196691

http://www.kp24.fi/Uutiset/Default.aspx?depid=227

http://fi.wikipedia.org/wiki/Fanny_ja_Alexander
Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet