Tapahtuman ajankohta: 14.05.2015
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 04.05.2015 klo 10:19 (päivitetty 05.05.2015 klo 12:35)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Kevätkukkaretki Mustavuoren lehtoon Helatorstaina 14.5.

Koe kasviasiantuntijan johdolla kevätaspektin kukkaloisto pääkaupunkiseudun arvokkaimmaksi luokitellussa lehdossa. Näe mm. kevätlinnunsilmiä, kevätlinnunherneitä, sini-, valko- ja keltavuokkoja, pähkinäpensaita, imiköitä, näsiöitä ja kotkansiipiä. Alueella on myös ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoituslaitteita.

*es:läisille räätälöidyllä retkellä on oppaanamme Toni Amnell, joka on vetänyt alueella lukuisia Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen luontoretkiä.

Lähtö on klo 12:00 bussin 96 päätepysäkiltä (pysäkki 4644) Porslahdentien ja Niinisaarentien risteyksestä. Paikalle pääsee parhaiten Vuosaaren metroasemalta (laituri 11) klo 11:48 lähtevällä bussilla 96. Omalla autolla tulevat joutuvat etsimään parkkipaikat parin sadan metrin päästä, Porslahdentieltä tai Niinisaarentien poikkikaduilta.

Pääosin liikutaan luonnonsuojelualueen metsäpoluilla, missä voi paikoin olla myös kosteita kohtia. Varustus sään mukaan ja omat eväät, sillä alueella ei ole mitään palveluita. Retki sopii hyvin myös kouluikäisille lapsille. Pienen ystävällisen koirankin voi hyvin ottaa mukaan. Kierroksen pituus on n. 4 km ja aikaa menee arviolta kolme tuntia.

Vuokkoterveisin Jokke ja Toni

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet