Tapahtuman ajankohta: 16.07. - 18.07.2013
Sijainti: Virolahti-Miehikkälä
Lisätty: 24.06.2013 klo 16:45
Ikäraja: Ei ikärajaa

Salpavaellus

Tämä on ihka oikea vaellus, jossa maastossa edetään rinkat selässä kaikki tarvittava mukana kantaen. Retki soveltuu kaikille vaeltamisesta kiinnostuneille; se on myös ensikertalaisille varsin turvallinen ensiretki ennen vaativampia vaelluksia esimerkiksi Lapin kairoille. Mukana on kokeneita vaeltajia, joilta saa lisäksi paljon tärkeää tietoa tulevia retkiä ajatellen.

Salpavaellus on 50 km:n pituinen etappi maamme kaakkoisrajalla, josta on viime aikoina tullut suosittu. Lähdemme Virolahdelta merenrannalta Majaniemestä ja päädymme lopulta Miehikkälän puolelle erämetsien keskelle. Päiväetapit ovat varsin kohtuullisia (keskimäärin 15 km). Maastossa ollaan kaksi yötä. Reittiä pidetään keskiraskaana kahden tähden reittinä, mutta peruskuntoiselle se ei tuota ongelmia. Koiran voi ottaa mukaan, samoin lapsen, jos hän jaksaa moisen suorituksen tehdä.

Ryhmä kootaan Haminan keskustassa (paikalle pääsee joko kimppakyydeillä tai kätevästi myös pikavuorobussilla Helsingin, Tampereen, Lahden ja Lappeenrannan suunnista), josta järjestän ryhmälle siirtymäkuljetuksen reitin lähtöpaikalle sekä paluun. Reitin päät ovat kaukana toisistaan, joten omalla autolla ei ole mahdollista tulla ja lähteä reitille /-ltä! Nämä siirtymäkuljetukset maksetaan kimpassa, joka ei paljoa henkeä kohti tule olemaan. Omat eväät. Matkassa on oltava luonnollisesti rinkka tai iso reppu, makuupussi, makuualusta, ruokailuvälineet sekä kevyt teltta, jos sellaisen omaat. Myös teltta- ja laavupaikkoja on tarjolla. Reitin varrella on vesipisteitä ja uimapaikkoja, reitin lopussa tilaussauna. Reitillä ohitetaan myös kaksi Salpalinjaan liittyvää museota, muutoin ollaan tiiviisti luonnon keskellä.

Tervetuloa vaellusretkelle

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet