Tapahtuman ajankohta: 02.09. - 13.09.2015
Sijainti: Skotlanti
Lisätty: 17.11.2014 klo 21:15 (päivitetty 15.07.2015 klo 07:50)
Ikäraja: 25-55-vuotiaille

Great Glen Way in Scotland

HUOM, yksi paikka vapaana!

Jälleen on oiva mahdollisuus osallistua omatoimiselle patikointireissulle ja tällä kertaa jatkamme sieltä mihin päädyimme syksyllä 2013, kun 26 hengen ryhmällä kävelimme The West Highland Way reitin päätyen Fort William.

Erittäin suosittu ja hyvin merkitty 117 km pituinen Great Glen Way vaellusreitti alkaa Fort William ja päättyy Invesness. Reitti seuraa tiiviisti Kaledonian hautavajoamaan rakennettua kanavaa, joka kulkee koillis-lounais suunnassa Skotlannin poikki kulkevassa Great Glenin eli Glen Moren laaksossa ja yhdistää toisiinsa Atlantin valtameren ja Pohjoisen jäämeren. Great Glen on luonnollinen kulkureitti, jota on käytetty jo vuosituhansia. Vietämme lepopäivän pienessä kylässä nimeltä Drumnadrochit ja päivän aikana on mahdollista tutustua mm. Urquhartin linnaan Loch Ness -järven rannalla. Linna on nykyään raunioina, mutta se oli keskiaikaisen Skotlannin yksi vahvimpia linnoja ja suurin osa Loch Nessin hirviötä koskevista havainnoista tehdäänkin tämän linnan lähistöllä. Loch Ness järvellä on mahdollista myös tehdä veneretki vastarannan kylään Dores, jossa on mainio pubi nauttia virvokkeita ja ruokailla.

Omatoimisilla päiväretkillä kävelet majapaikasta toiseen omalla tahdilla ja vailla huolta matkatavarakuljetuksista tai majoitusvarauksista - kaikki on huolehdittu puolestasi. Patikointireitti on vaikeusasteeltaan helppo, sopien kaikille ulkoilusta kiinnostuneille ja on samalla mukava yhdistelmä ulkoilua, kulttuuria, hyvää ruokaa juomaa ja ihanaa sinkkuseuraa. Pääset lähelle luontoa ja koet nähtävyydet kaikilla aisteilla. Patikointi päivien kantamukseksi riittää pieni päiväreppu ja ateriat syödään paikallisissa ravintoloissa. Reittikartat ja yksityiskohtaiset englanninkieliset reittiohjeet takaavat, että pysyt reitillä ilman kummempia suunnistustaitoja. Lisäturvaa antaa englanninkielinen päivystyspuhelinnumero, joka on käytössäsi koko matkan ajan ongelmatilanteita varten.

Koko reitin voi nyt myös pyöräillä, voit osallistua yhteisvaraukseen polkypyörästä kaikilla varusteilla, kypärä, laukut jne. Myös kanootti/kajakki vuokraus on mahdollista, mikäli riittävää mielenkiintoa ilmenee.

Tapahtuman kohderyhmä on 30-50 vuotiaat sinkut.

Ke 2.9 Lento Helsinki 8.25 - Manchester, juna Glasgow.
To 3.9 Glasgow
Pe 4.9 Kuljetus Glasgow - Fort William
La 5.9 patikointi 17.4 km Fort William - Gairlochy
su 6.9 patikointi 20.7 km Gairlochy - Laggan
Ma 7.9 patikointi 19.5 km Laggan - Fort Augustus
Ti 8.9 patikointi 14.8 km Fort Augustus - Invermoriston
Ke 9.9 patikointi 23 km Invermoriston - Drumnadrochit
To 10.9 välipäivä Drumnadrochit - "Nessien kotikylä"
Pe 11.9 patikointi 32km Drumnadrochit - Inverness
La 12.9 Juna Inverness - Glasgow
Su 13.9 juna Manchester, lento Manchester - Helsinki 22:30

Patikointipaketin hinta 1195 € (arvio)

Sisältää kaikki majoitukset ja kuljetukset alkaen Seutulasta ja takaisin. Finnair lennot Helsinki - Manchester - Helsinki, junamatkat Manchester - Glasgow - Manchester, kuljetukset Glasgow - Fort William ja Inverness - Glasgow ja lisämajoitukset 3 yötä Glasgow. Itse patikointiosuus sisältää yhteensä 8 majoitusta kahden hengen huoneessa omalla kylpyhuoneella ja aamiaisella, lisäksi yhden matkalaukun (max.20kg) kuljetus majoitusten välillä, englanninkieliset reittiohjeet, suositukset nähtävyyksistä, ruokailuista, varusteista, sekä paikallinen englanninkielinen päivystyspuhelinnumero.

Hinnat ovat vielä arvioita ja varmistuvat kun kaikki varaukset on eräpäivän jälkeen maksettu.

Oheistapahtumista
On mahdollista poimia itselle sopivat täydentävät lisämaksulliset palvelut, polkupyörä jne

Loppusuoritus
Eräpäivä loppusuoritukselle on HETI.

Ajankohtaiset lisätiedot ja ilmoittautuminen https://www.tahtoomukaan.net

FB-ryhmä Great Glen Way 2015 (suljettu ryhmä vain osallistujille)
https://www.facebook.com/groups/GreatGlenWay2015/

Terveisin
Oxa
https://www.facebook.com/jari.oxain

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet