Tapahtuman ajankohta: 27.06. - 11.07.2015
Sijainti: Kykladit Kreikassa
Lisätty: 06.01.2015 klo 21:24 (päivitetty 24.06.2015 klo 13:44)
Ikäraja: 30-55-vuotiaille

TÄYNNÄ Saarihyppelyä Kykladeilla rantaelämää fillarointia patikointiakin

Tilanne 8.6.
Meitä on nyt lähdössä hyvä 8 hengen porukka, joka jaksaa hymyssä suin pyöräillä Kykladien olosuhteissa.
*es-erittäin sopivan kokoinen ryhmä tälle reissulle.

Kesäterveisin Susanna:)
Yazou,

Jos tykkäät matkustamiseesi yhdistää auringosta ja merestä nauttimisen, pyöräilyn ja patikoinnin henkeäsalpaavissa maisemissa, seikkailun
kiinnostavilla vanhoilla kujilla, herkuttelun paikallisilla herkuilla, ja hengailun antiikin raunioilla ajoilta tuhansia vuosia ekr.

Ja etenkin, jos sen lisäksi, nautit arkkitehtuurista,
joka ilmentää idyllisellä tavalla:
Jotain vanhaa.. jotain uutta.. jotain sinistä..ja jotain lainattuakin, niin: Suosittelen Sinulle 27.6.-11.7. toteutettavaa
eurosinkkujen matkaa
Kykladien kolmelle parhaalle saarelle!

Kykladisen arkkitehtuurinsa vuoksi, kukin näistä saarista, esiintyy valokuvana, mistä tahansa päin Kreikkaa ostamissasi postikorteissa. Ja, vaikka kukin näistä saarista, on kykladisen tyylisuunnan paras edustaja, jokainen saari on kuitenkin keskenään erilainen. Siksi en osannut päättää, mihin näistä tällä kertaa menisin.
Niinpä suosittelen: Menkäämme kaikkiin kolmeen!
http://valtech.ipapercms.dk/Kuoni/KuoniScan/ApolloFI/DestinationInsiders/Kesa2013/KykladitApollomatkat/

http://www.apollo.se/resor/europa/grekland/paros?freetextsearch=paros

Reissu tehdään:
-lentokoneella
-laivoilla
-polkupyörillä
-busseilla
-patikoimalla

Reissulla on jotain sinistä:
-merimaisemat
-ikkunaluukut
-kirkkojen kupolit
-monet ovet ja parvekkeet
-taivas

jotain marmorista:
-taloja
-katuja
-rantakiviä
-kivimuureja ja vuoriviljelysten pengerryksiä
-antiikin temppelien ja patsaiden jäännökset
-venetsialaisten keskiajalla linnoihinsa pöllimät antiikin kreikkalaisten
temppeleiden osat

jotain valkoista:
-talot
-pelikaanit
-feta
-jogurtti
-pilvet
-suolatasangot
-kalkki

jotain kullanhohtoista:
-aurinko
-hunaja
-kitron
-valkoviini
-Mythos
-rantahiekka
-auringonlaskut
-muistot, jotka näiltä saarilta jää.

MITÄ:
-Lennämme Santorinille, josta yön yli nukuttuamme
-Matkustamme laivalla Naxokselle, josta viiden yön jälkeisenä aamuna
-Matkustamme laivalla Parokselle, josta kuuden yön jälkeisenä aamuna
-Matkustamme Santorinille, josta kahden vuorokauden jälkeen,
lennämme Suomeen.

MITÄ MAKSAA /HENKILÖ:

Suorat alle 4n tunnin edestakaiset lennot Santorinille ilmoituksen laatimishetkellä
-Aurinkomatkoilta 415e
-Apollomatkoilta sama lento 500e
Näillä on pelkkiä lentoja myynnissä rajoitettu määrä,

mutta jos et niitä ehdi saada, niin esim Finnavialta löytyy eri hintaisia välilaskuineen 8-20h kestäviä lentoja.
-Tosin siinä tapauksessa suosittelen lentämään Ateenaan, ja tulemaan Pireuksen satamasta laivalla Naxokseen tai Parokseen, riippuen siitä, minä päivänä tulet. Matkan päätteeksi Santorinilta pääset hyvin palaamaan lentokoneella/laivalla Ateenaan.

Kun Sinulla on lennot, niin ilmoittaudu minulle, niin puumerkkaan jo
varaamistani huoneista paikat Sinulle.
Ainiin, samat lennot kuin minulla, saat tästä:
http://www.aurinkomatkat.fi/

Yöpymiset valitsemissani kunkin saaren piirteitä korostavassa kodikkaassa pikkuhotellissa kunkin saaren pääkaupungin ytimessä:

-Santorinilla 30e/hlö/yö Grande Murano
http://www.grandemurano.com/

-Naxoksella huonetyypin mukaan 19-25e/hlö/yö Venetiko Apartments
http://www.naxos-filoxenia.com/accommodation-naxos.html

-Paroksella, hotelli Nostos Studios,4hh 15e/hlö/ yö Ja 2hh 22,50 e/hl/yö
http://www.nostosparos.gr/en_GB/c/homeen

Laivamatkat +-30e/matka =kannattaa varata reilu satanen tähän.

Bussilippujen ja polkupyörien vuokrien hinnat selviää vasta paikanpäällä. Kuin myös syömisten ja juomisten.

Koko reissun kanssani samoilla lennoilla tekeville matkat maksaa siis
415 lennot
90 majoitus GM
125 majoitus VA (2hh)
135 majoitus NS (2hh)
100 laivamatkat
Kaikki tämä yht: 2vkoa 865 e !!! ja hotellit olen valinnut aiempien käyntieni perusteella saarien parhailta paikoilta!

Matkaohjelma on omakustanteinen, ja sen eri vaiheisiin voit osallistua mielihalujesi mukaisesti. Kaikki muut, eurosinkkujen kanssa yhdessä tekemiset, saat päättää paikanpäällä, mutta: reissusuunnitelman
toteuttamista helpottaaksemme, polkupyöräily- ja patikointiaikomukset kuulisin mielelläni jo ilmoittautuessasi.

ALUSTAVA MATKASUUNNITELMA:
1) Saapuminen Santorinille, pääkaupunkiin Firaan majoittuminen, ja siihen
tutustuminen.

2) Aamulla ostamme leipomosta piknikeväät, jotka nautimme laivan kannella, noin parin tunnin merimatkalla Naxokseen.
Saaren pääkaupunkiin Xora Naxokseen majoittuminen, ja sen ikivanhoilla idyllisillä pikkukujilla seikkailua.

3) Jo kolmas päivä Kreikassa, eikä ole ollut yhtään rantapäivää!!
No, Naxoksella on näiden kolmen saaren parhaat rannat, joten tänä aamuna mennään fillareilla noin 5 km päässä olevalle ihanalle Agia Annan rannalle, josta voimme halutessamme patikoida rantoja pitkin muillekin ihanille rannoille, tai vaan maata ja uida yhdellä ja samalla hienohiekkaisella rannalla.
Miten vaan, mutta rantapäivä.

4)Pyöräilypäivä: Fillarointi Sagrin kylään josta pyhän Demetriksen temppelin raunioille ja sieltä Plakaan, missä nautimme, sen upeasta rannasta, ennen kuin fillaroimme rantoja pitkin aina välillä uimaan pulahtaen takaisin Xora Naksokseen.

5)Rantapäivä: Teemme etelänmatkan polkupyörillä, ja jäämme valitsemallemme ihanalle rannalle, josta kylliksi nautittuamme,vaellamme rantoja pitkin muille rannoille aina Xora Naxosta lähimpänä olevaan Agia Annaan, jossa uituamme matkaamme hyvissä ajoin takaisin pääkaupunkiin, koska Naxoksen saaren parasta antia on pääkaupungin kyklaadinen arkkitehtuuri, mihin tällä saarella venetsialaisten ja merirosvojen valloitukset ovat antaneet oman leimansa. Haluamme siis lisää seikkailla tämän kaupungin kujilla.

6)Bussimatka Filotin kylään, josta n. 3km patikointi Kykladien korkeimman vuoren, Zas, juurelle, ja edelleen reilun kilsan korkealle vuoren huipulle, ja takaisin sama matka. Huom: Vuoristopolku kilsan korkealle vuorelle kiemurtaa useamman kilsan matkan, ensin nousua, ja sitten laskua. Paluumatka Zas vuorelta: kävelemme Chalkiin, jossa hyvällä tuurilla voimme vierailla kitron-liköörin valmistamossa, ja josta vähintään saamme bussin/taxin takaisin Xora Naxokseen.

TAI: Fillarointi Filotiin, jolloin voimme jo menomatkalla Chalkin kylässä vierailla kitronin valmistamossa, ja Filotiin päästyämme päättää, että kiipeämmekö Zasille vai fillaroimmeko tästä sen sijaan tai sen jälkeen.. ties mihin.. polkupyörä antaa vapauksia reittisuunnitellulle paluumatkalle pääkaupunkiin.

7) Aamulla ostamme leipomosta piknikeväät, jotka nautimme laivan kannella reilun tunnin laivamatkalla Parokseen. Saaren pääkaupunkiin Parikiaan majoittuminen, sinivalkoiseen kyklaadiseen arkkitehtuuriin tutustuminen, ja sen vanhoille pikkukujille eksyminen:)

8)Leppoisa fillarointi/patikointi Kolimbitresin rannalle, jossa on Poseidonin muokkaamat rantakalliot. Rantapäivän jälkeen fillaroimme/matkustamme veneellä idylliseen Naoussan kalastajakylään, jossa chillailemme niin kauan kun huvittaa. (saatatte haluta olla siellä kauan, ja/tai tulla toistekin) 10km paluumatkan Parikiaan täältä teemme fillarilla/bussilla.

9)Pyöräilypäivä rankalla nousulla: Fillarointi luontoreitin kautta saaren korkeimmalla oleviin kyliin: italialaisten rakentamaan, amfin muodossa upeat näkymät tarjoavaan Lefkesiin, ja erittäin kreikkalaiseen pieneen (viimeeksi kun kävin täällä ,niin keskustassa oli plataanipuun ympärillä 1 aukio, jonka ympärillä oli 1 kirkko, 1 kauppa, 1 kafenion, ja 1 taverna, jossa nyt syömme lounaan) Kostosin kylään. Ja sieltä kiemuraista ja pitkää, ihanan siniset näköalat merelle tarjoavaa alamäkeä pitkin takaisin Parikiaan.

10)Palauttavaa kuljeskelua: Tälläkin saarella, parasta antia on saaren pääkaupungin arkkitehtuuri. Parikiassa ja Naoussassa se on sinivalkoisinta kyklaadista aidoimmillaan. Siispä tutustumme vielä tänä päivänä pintaa syvemmin niihin kaikkialta Kreikasta lähetettäviin postikortteihin, jotka on kuvattu oikeasti täällä.
Siis astumme niiden postikorttien sisään seikkailemalla Parikian, ja ehkä Naoussankin,kujilla. Ja valokuvataan kaikkien aikojen paras *es kreikkakortti, jonka saatamme ystävällisyyden puuskassa julkaista eurosinkkujen kuvagalleriassa.

11) Fillarointia Tour De Paros. Rannoille ja kyliin pysähdellen.
Halukkaat voivat tehdä myös merimatkoja muille Kykladien saarille.

12) Palauttava fillarointia rannoille ja lisää chillailua Naoussassa ja Parikiassa,koska te oikeasti haluatte sitä.

13) Aamulla ostamme leipomosta piknikeväät, jotka nautimme laivan kannella muutaman tunnin laivamatkalla Santorinille. Santorinillakin parasta antia on pääkaupungin arkkitehtuuri. (minkä huomasimme jo matkan ekana päivänä) Siksipä hotellimme täällä on varattu pääkaupungin Firan ihan ytimestä kalderan reunaseudulta.
Jotta voimme nauttia tästä maailman kauneimmasta reunasta täysillä, niin lähdemme heti hotellimme majoituttuamme, patikoimaan yhtä maailman kauneinta polkua pitkin Firasta 10km päähän Oiaan.

14)Polkupyöräretki Firasta idylliseen Karteradokseen, josta vanhojen, vuorilla olevien pikku linnakaupunkien, Pyrgoksen ja Emporioksen kautta Akrotiriin, antiikin ajan kaupunkiin, joka hautautui tuhansia vuosia sitten tapahtuneen tulivuorenpurkauksen yhteydessä laavaan ja tuhkaan. Ja joka nyttemmin, vuosikausien kaivausten jälkeen, on saatu taas esille.
Riittävästi minolaisessa kaupungissa tallattuamme, pyöräilemme vielä takaisin Firaan, rantaa myötäilevän lyhyemmän kaavan mukaisesti. Tosin matka on vähintään yhtä koukeroista ja noususuuntaista kuin tullessa.

Santorinilla peruskyklaadinen arkkitehtuuri saa oman leimansa luoliin ja jyrkänteelle rakentamisesta, mikä tapahtui vuosituhansien saatossa sen jälkeen, kun tulivuorenpurkaus vei palan saaresta synnyttäen sen kalderan, jonka reunalla Fira on, ja aiheuttaen Kreetalla sen zunamin, joka hävitti minolaiset Kreetan Knossoksesta. -No, se on toinen tarina. Nyt tehdään tämä matka, jonka laivamatkoilla kerron, miten Ariadne, Theseukselle lankakerän annettuaan, päätyi Kreetalta Naxokselle..

-JA: Johon Sinun kannattaa ilmoittautua heti, jotta saat samat lennot, mitkä itse jo itselleni ostin, samoin kuin kaikki tähän mennessä ilmoittautuneet (mies-naisjakauma 50-50) ovat tehneet. -Jotta pääset eurosinkkujen kanssa yhteisellä kyydillä ensimmäiseen majoituspaikkaamme.

Mukaan tälle omakustanteiselle eurosinkkujen matkalle pääset, kun kerrot alla olevat tiedot.

Parhain terveisin Susanna

ILMOITTAUTUMINEN:
(kopioi allaoleva ja lähetä se minulle asianmukaisesti täytettynä)

--------------------------------------------------------------------------------

A)OLEN OSTANUT LENNOT numero______________
jotka ovat Santorinilla _______ ja lähtevät Santorinilta____________

siis tarvitsen majoituksen samaan aikaan kuin muutkin eurosinkut, siis
matkustan Santorinin lentokentältä Firan majapaikkaan eurosinkkujen kanssa, joten varaatko minullekin eurosinkkumajoituksen em saarilla.

VAI:

B)OLEN OSTANUT LENNOT, jotka ovat Ateenassa __.__. joten tulen mukaan vasta ________________saarelle ja pyydän Sinua varaamaan minulle eurosinkkujen kanssa majoitukset alkaen __.__


Terveisin:
etunimi sukunimi
syntymäaika
osoite kotimaassa
matkapuhelinnumero
sähköpostisitova varaus, peruutuskulut hoidat itse kuhunkin hotelliin ja sinne, mistä
lennot ostit, mutta toivottavasti et joudu perumaan.

Jo nyt varaamissani hotelleissa on ennen kesäkuun alkua ilmainen peruutus.

Maksat kunkin hotellin ensimmäisen vuorokauden hinnan tililleni 15.4. mennessä, kun lähetän sinulle tilinumeron huhtikuussa.
Loput yöpymiskustannuksista maksamme paikanpäällä Santorinilla, Naxoksella ja Paroksella.

Kerro myös, aiotko osallistua matkaohjelmassa mainittuihin vuoriteillä
fillarointeihin? Entä patikointiin? JA MISSÄ KM MÄÄRÄSSÄ ON SINUN
KIPURAJASI?
Toivoo:) Susanna


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet