Tapahtuman ajankohta: 07.03. - 08.03.2015
Sijainti: Sipoo
Lisätty: 07.02.2015 klo 12:51 (päivitetty 27.02.2015 klo 14:12)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Pöllöretki (TÄYNNÄ)

Kevään retket aloitetaan viikonloppuna 7.-8.3., jolloin ensisijassa haluamme kuulostella pöllöjen keväistä soidinta. Huuhkajan, viiru- ja lehtopöllön huhuilut, helmipöllön puputukset ja varpuspöllön vihellykset luovat jännittävän yöllisen äänimaiseman, mutta oman lisänsä siihen voivat tuoda kiimassa olevien ilvesten mourunta ja kettujen omituinen käkätys. Mukana on luontoasiantuntija, joka saa niin pöllöt kuin muut metsän eläimet ääneen matkimalla suullaan niiden ääniä, ja lopulta saattaa jopa kommunikoida niiden kanssa. Tämä jos mikä on monesta aivan omituista, hauskaa ja jopa koomista.

Retki vaatii toki oikeat varusteet, joskin mitään erikoisvarusteita ei tarvita. Jotkut nukkuvat taivasalla, osa taas teltassa tai laavussa, jossa tulen loimutessa lämpötila saadaan pidettyä selvästi plusasteilla. Mukana tulee olla vähintään hyvä makuualusta ja makuupussi, riittävästi vaatetusta ja omat ruokailuvälineet. Ruoka tehdään tulella, jossa myös vesi ja kahvi lämpiää. Keitintä tai kattiloita et välttämättä tarvitse.

Kohteena on Sipoonkorven kansallispuisto. Säävaraus. Huonolla säällä ei metsän eläimetkään ääntele, vaikka kuinka niitä houkuttelisi. Oma-/kimppakyyti.

Ilmoittaudu mukaan eurosinkut@luukku.com.

Koollekutsujana

Mikko.S.P. ja Sari

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet