Tapahtuman ajankohta: 17.05.2015
Sijainti: Loviisa
Lisätty: 07.02.2015 klo 12:55 (päivitetty 25.04.2015 klo 10:57)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Saaristoretki Aspskärille

Aspskärin luonnonsuojelualue sijaitsee Loviisan uloimmassa saaristossa. Se on upea paikka, mutta vain harvat ovat sinne päässeet retkeilemään. Omatoimisesti sinne ei voi mennä, koska se on vartioitu suojelualue; siellä liikkumiseen tulee hakea erikoislupa hyvine perusteluineen. Tällä matkalla sinne kuitenkin päästään.

Aspskärin alueella muun muassa pääsee läheltä katsomaan Suomenlahden suurimman merilintuyhdyskunnan vilskettä: valtavasti ruokkeja, riskilöitä, etelänkiisloja, merimetsoja, haahkoja jne., joista monet tulevat aivan laivan viereen lentelemään – mahtava elämys aina.

Laiva lähtee sunnuntaina 17.5. Kotkan Sapokan satamasta (Sapokankatu 3) klo 9:00 ja palaa takaisin klo 15:00. Laiva on m/s Vikla II. Siihen mahtuu 130 henkilöä, tilava yläkansi ja sisätilat, jossa kahvila/baari. Matkan oppaana toimii luontoasiantuntija Urpo Koponen.

Risteilyn hinta aikuiset 43 EUR, lapset (4-11 vuotiaat) 12 EUR. Ennakkotilauksella voi varata lohi- tai kasviskeittolounaan 13 EUR /henkilö. Kyydin Kotkaan kukin hoitaa itse, mutta kimppakyytipaikkojakin on varmaan tarjolla.

Huom. Aiemmin tällä paikalla ilmoitettu retki Orrengrundiin on palveluntarjoaja perunut ja tämä on tuli sen tilalle!

Terveisin

Mikko.S.P.


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet