Tapahtuman ajankohta: 26.06. - 28.06.2015
Sijainti: Mathildedal, Salo
Lisätty: 03.05.2015 klo 12:23 (päivitetty 26.06.2015 klo 06:43)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Ruukkiretki

Ruukkiretki pe-su 26.- 28.6.

Tervetuloa retkelle maamme uusimpaan kansallispuistoon Teijolle! Retkeilyn lisäksi pääsemme tutustumaan ruukkikylän tunnelmaan ja vanhoihin rakennuksiin Mathildedalin Ruukkipäivässä, syömään merenrannan ravintolaan sekä saunomaan rantasaunaan. Löytyypä kylältä myös oma olutpanimo, alpakanvillatuotteita ja ne alpakat itse!

Majoitumme Meri-Ruukin lomakylän mökkeihin Mathildedalissa, lähellä kansallispuistoa ja meren rantaa. Mukaan mahtuu yhteensä 12 henkilöä kahdessa kuuden hengen mökissä. Teijon kansallispuisto sijaitsee Salossa, matkaa on Turusta noin 75 km ja Helsingistä noin 140 km. Julkisen liikenteen yhteydet Teijolle ovat heikot varsinkin sunnuntain paluun osalta, joten kulkemiset hoidetaan ensisijaisesti kimppakyydein. Saloon asti toki pääsee junalla tai bussilla, ja nouto sieltä järjestyy tarvittaessa.
Teijon kansallispuisto: http://www.luontoon.fi/teijo
Meri-Ruukin lomamökit: http://meri-ruukki.fi/

Alustava ohjelma:
Perjantai
- klo 16-18 välillä saapuminen & majoittuminen
- klo 19 illallinen Ruukin Krouvissa (omakustanteinen) http://www.ruukinkrouvi.fi/

Lauantai
- klo 10 jälkeen retki Sahajärven luonnonsuojelualueelle (2-3 km lenkki). Lue lisää: http://retkipaikka.fi/vapaa/salaperainen-sahajarven-luonnonsuojelualue-teijo/
- mahd. tutustuminen Teijon kirkkoon http://www.visitsalo.fi/haku/yritys/293
- lounas (omakustanteinen), esim. Meri-Teijo Marinassa http://www.meri-teijomarina.fi/
- iltapäivällä kiertelyä Mathildedalin ruukkikylässä Ruukkipäivän merkeissä (markkinatori, näyttelyitä, esitelmiä, elokuvaa ruukin historiasta – aiempina vuosina on päässyt myös käymään kylän vanhoissa taloissa sisällä)
- lisäksi tai vaihtoehtoisesti vapaata ohjelmaa: voit esim. vuokrata soutuveneen tai kanootin, kalastella tai käydä vaikka rinneautoilemassa http://meriteijo.fi/actionpark/mcc_esittely.html
- mahdollisuus maistella kyläpanimon oluita ravintola Terhossa ja ostaa niitä mukaan puodista
- klo 16-19 rantasauna (naisille ja miehille erikseen 1,5 tunnin vuoro)
- saunan jälkeen yhteinen illallinen mökeillä
- iltanuotiolla istuskelua tai visiitti paikallisiin kuppiloihin: Kyläravintola Terho valittiin Salon parhaaksi baariksi Radio Cityn äänestyksessä! https://fi-fi.facebook.com/pages/Ravintola-Terho/166728223389290

Sunnuntai
- toipumista edellisen päivän koitoksista, mökkien luovutusaika vapaa. Ohjelmaakin voidaan kehittää osallistujien toiveiden mukaan, jos jotain jäi vielä näkemättä!

Retki kustantaa 86 euroa / hlö, joka sisältää 2 yön majoituksen lisäksi rantasaunan. Yhteisiä ruokia varten (2 aamiaista + lauantain illallinen) kerätään kolehti paikan päällä, max. 20 euroa per henkilö. Ilmoittaudu viimeistään 17.5. osoitteeseen miamarita(at)luukku.com kertoen nimesi ja mahdollinen erikoisruokavalio. Maksu- ja ajo-ohjeet ja muut tarkemmat tiedot saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostilla.

Tervetuloa!
t. Var*es ruukki- ja retkeilyjaoston puolesta, Marita

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet