Tapahtuman ajankohta: 07.06.2015
Sijainti: Kouvola ja Loviisa
Lisätty: 29.05.2015 klo 17:38 (päivitetty 03.06.2015 klo 17:22)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Luontoretki Mustilan arboretumiin ja Loviisaan

Sunnuntaiaamuna 7. kesäkuuta lähdetään retkelle. Tällä kertaa on pääkohteena koko Pohjois-Euroopan tunnetuin metsäpuisto Mustilan arboretum Elimäellä, nykyisessä Kouvolassa. 120 hehtaarin puistometsässä kasvaa yli 100 havupuulajia, noin 200 lehtipuulajia sekä satoja erilaisia pensaita ja perennoja. Mustila tunnetaan erityisesti eksoottisista havupuumetsiköistään sekä kesäkuussa kukkivista
sadoista alppiruusuista ja atsaleoista. Värien ilotulitus on vierailumme aikana häikäisevä. Yhteinen kierroksemme painottuu Atsalearinteelle ja Alppiruusulaaksoon. Sen jälkeen on omatoimista aikaa tutustua puiston muihin osiin, esimerkiksi 4 km:n patikointiretkelle, jossa voi käyskennellä niin japanilaisessa, venäläisessä, serbialaisessa kuin kanadalaisessa metsässä.

Päivän toinen kohteemme on Loviisan kaupunki, jossa on Avoimet puutarhat-tapahtuma. Pääsemme kurkistamaan yksityiskotien loisteliasiin puutarhoihin, kuten romanttiseen ruusupihaan, rehevään hyötytarhaan ja kivipuutarhaan. Kysy neuvoja, vaihda mielipiteitä ja nauti kaikilla asteilla. Monenlaista ostettavaa.

Teimme vastaavan retken samaan aikaan 2012, jolloin meitä oli lähes 50 matkassa.

Mukaan päästäksesi laita vastausviesti osoitteeseen: eurosinkut@luukku.com. Lähtö Helsingistä noin klo 8, paluu takaisin klo 16 maissa. Kokoontuminen Kuninkaantien ABC:llä VT7:n varrella (Vanhankyläntie 77, 07740 Gammelby) ja siitä lähdetään klo 9 Kouvolan suuntaan ja Mustilan arboretumiin.

Järkkärinä toimii

Mikko.S.P.


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet