Tapahtuman ajankohta: 29.08.2015
Sijainti: Loviisa
Lisätty: 14.08.2015 klo 13:31 (päivitetty 21.08.2015 klo 00:22)
Ikäraja: Alle 60-vuotiaille

Loviisan Wanhat Talot

Loviisan historiallisissa, yli sata vuotiaissa taloissa sijaitsevat yksityiset kodit avaavat ovensa Loviisan Wanhat Talot-tapahtumassa (LWT). Joka vuosi tarjonta on erilainen. Tämän vuoden teemana on kylpyläajan Loviisa ja ohjelma myötäilee Jean Sibeliuksen juhlavuotta; Jannehan lomaili nuoruusvuosina siellä sukunsa kotitalossa. Tänä vuonna kohteita on peräti 65 (uusia 16)! On linnaa, kartanoa, villaa, perinteisiä vanhoja puutaloja ja jokunen ihastuttava mummonmökkikin. Kaikkea ei tietenkään ehdi käydä, mutta isosta tarjonnasta on kiva valita mielenkiintoisimmat.

Tapahtuma tarjoaa myös hurmaavia puutarhoja, antiikkia ja keräilyesineistöä sekä monia yksityisiä pihakirppiksiä.

Voit myös osallistua asiantuntijaesitelmiin: tv:stä tuttu arkkitehti ”talotohtori” Panu Kaila luennoi kosteiden tilojen rakentamiseen liittyvistä ongelmista, Mia Grönstrand puhuu Sibeliuksen ajan Loviisasta ja sen rakennuskannasta, Eija Keckman kertoo 1800–1900-lukujen puutarhoista.

Eikä tässä vielä kaikki. Päivä on moniulotteinen, sillä talokohteiden lisäksi on tarjolla: Itutori (lähi- ja luomuruokaan keskittynyt tuottajien ja korkealaatuisten artesaanien kohtauspaikka), kirpputoreja, Keräilymessut, Aleksanterin Antiikkimarkkinat, Laivasillan käsityöläismarkkinat ja ihastuttavia kahviloita.

Tapahtuma on itäisen Uudenmaan vuoden suurin yleisötapahtuma, jossa vierailee vuosittain noin 25 000 vierasta!

Me eurosinkut olimme alkukesällä Loviisan Avoimet puutarhat-tapahtumassa, jossa oli hyvä ”pöhinä” ja päätimme lähteä uudestaan tähän tapahtumaan. Eurosinkut lähtevät nyt isolla kokoonpanolla tilausajobussilla Helsingistä, kuten tehtiin vuonna 2012, ja bussilla myös kätevästi sukkuloidaan ns. etäkohteissa kaupungin ulkopuolella. Keskustakohteita kierretään kävellen.

Matka on lauantaina 29. elokuuta. Lähtö on Helsingistä klo 8:50, paluu klo 18 maissa. Päivän retki maksaa 38 euroa (lapset 20 euroa), joka sisältää tilausajobussikuljetukset ja LWT:n rannekelipun (15 €), jolla pääsee tutustumaan kohteisiin.

Ilmoittaudu osoitteeseen: eurosinkut@luukku.com.

Tapahtuman järkkärinä

Mikko.S.P.


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet