Tapahtuman ajankohta: 17.01. - 20.01.2013
Sijainti: Tartto
Lisätty: 22.12.2012 klo 13:59 (päivitetty 04.01.2013 klo 15:05)
Ikäraja: 35-60-vuotiaille

Hemmottelu- ja virkistysmatka Tarttoon

Monelle tuo vanha ja perinteikäs virolaiskaupunki on jäänyt tuntemattomaksi läpikulkupaikaksi, mutta tällä tuhatvuotisen historian omaavalla kaupungilla on paljon annettavaa. Tartto on Viron kulttuurin ja sivistyksen kehto.

Kolmelle päivälle on ohjelmaa runsaasti. Osa kohteista on ennakolta soviteltu ryhmällemme, osaan kukin voi tutustua omien mieltymysten mukaisesti yksin tai pienryhmissä.

Teemme kaupunkikierroksen oppaan johdolla, jolla saamme hyvän käsityksen historiasta ja arkkitehtuurista. Museokierroksella A. Le Coqin panimomuseossa tarjolla on eri mallasjuomien maistiaisia ja KGB:n Etelä-Viron päämajassa selleineen päästään kuulemaan Neuvosto-Viron koettelemuksista. Muita mielenkiintoisia museoita ovat mm. Lelumuseo (yli 6 000 lelua), Tarton taidemuseo, Tarton kaupunginmuseo, Yliopiston historiallinen museo ja Yliopiston taidemuseo. Nähtävyyksiä ovat myös mm. tähtitorni, yliopisto, kirkot (kuten 1300-luvun alun Jaani kirk) ja Emajoen ylittävät sillat.

Toiset varmaan haluavat kävellä kaupungilla vaikkapa jokivarren virtaa ja valaistusta ihailemassa tai rauhoittumassa talvipuutarhassa, toiset hakeutuvat kylpylään erilaisten saunojen ja altaiden lämpöön. Matkan hemmotteluun kuuluu olennaisena osana myös erinomainen ruoka. Shoppailijalle on hyvät ostospaikat, kuten Kaubamaja, Kaubahalli sekä yli 160 liikettä sisältävä valtava Lõunakeskus, joka erikoisuutena sulkee sisäänsä jopa normimittaisen jääareenan! Illansuussa heitetään vapaalle. Yöelämä on isossa yliopistokaupungissa tunnetusti vilkasta sitä kaipaaville.

Lähdemme torstai-iltana 17.1. Viking Linen XPRS:lla klo 21:30 ja yövymme laivalla. Aamulla nautimme runsaan aamiaisen, jonka jälkeen rantaudumme satamaan ja hyppäämme meitä odottaviin takseihin ja karistamme saman tien Tallinnan pölyt jaloistamme. Näin olemme Tartossa hyvissä ajoin ja koko perjantaipäivä on aikaa erilaisiin aktiviteetteihin. Sunnuntaina 20.1. taksit odottavat hotellin edustalla klo 14 ja vievät meidät takaisin satamaan. Helsingissä olemme klo 19:30.

Matkan hinta on 200 euroa, joka sisältää laivamatkat, B2-hyttimajoituksen menomatkalla, kolme aamiaista, kaksi yötä 2hh:ssa hyvätasoisessa keskustahotellissa, yhteisillallisen ja opastuskierroksen Tartossa. Lisähinnasta (65 euroa) B2-hytti yhdelle ja hotellissa 1hh.

Ilmoittautuminen tapahtuu www.tahtoomukaan.net. Lisätietoa tarvittaessa allekirjoittaneelta eurosinkut@luukku.com. Muista ilmoittautumisen yhteydessä mainita syntymäaika (laiva vaatii) ja puhelinnumero, niin matkalla sinut tarvittaessa tavoittaa. Oheistapahtumista voit valita 1hh ja ruokailuja. Lisätietoa tulee mukaan lähteville.

Tarvitko sinäkin irtiottoa arjesta? Ei muuta kuin tervetuloa mukaan Tarttoon. Yhdessä kaikki on hauskempaa!

Ryhmän puolesta

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet