Tapahtuman ajankohta: 28.10. - 30.10.2011
Sijainti: Heinävesi (kuljetukset Hki:stä / Hki:iin)
Lisätty: 28.07.2011 klo 19:33 (päivitetty 26.10.2011 klo 16:20)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Luostarivaellus ja Valamon luostari (TÄYNNÄ)

Ota erilainen irtiotto arjesta. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Tämän vuoden vaellusretket päätetään juhlavasti, sillä lokakuun viimeisenä viikonloppuna suuntaamme kohti Valamon luostaria. Lauantaina patikoimme 22 km pitkän luostarivaellusreitin Lintulan ja Valamon luostarin välillä. Sunnuntain aamupäivällä on lisäksi Valamossa 4 km pitkä patikointi rukousmetsään ja hautausmaalle sekä 1,5 tunnin opastettu kierros luostarissa. Meillä on matkalla oma opas, joka luennoin jo bussimatkalla mm. Valamosta ja ortodoksisuudesta.

Muu aika tutustutaan Valamon luostariin. Nälkä häviää varmasti luostarin ravintolassa mahtavien ateriakokonaisuuksien parissa ja rentoutumaan pääsee luostarin saunassa.

Voit niin halutessasi osallistua jumalanpalveluksiin ja tutustua luostarikirkkojen ikoneihin, museokokoelmien ortodoksisiin aarteisiin sekä näyttelyihin. Valamossa voi piipahtaa myös ostoksilla. Tämäkään ei ole nykyajan keksintöä, sillä pyhiinvaeltajat ja muut matkailijat ovat aina halunneet tuoda luostarimatkalta kotiinsa joitain muistoesineitä – rahan puutteessa vaikka kiviä luostarin mailta. Matkamuistokaupan lisäksi on luostarin viinitilan myymälä, josta saa ostaa valamon omia viinejä.

Matka tehdään tilausajobussilla Helsingistä. Lähtö on perjantaina klo 16 ja paluu sunnuntaina Helsinkiin noin klo 19. Matka-aika on noin 5 tuntia suuntaansa. Majoitus on luostarin vierasmajoissa, joissa vuoteiden lisäksi varustukseen kuuluu pöytä, tuoli ja kaappi. Suihku ja wc ovat käytävän varrella. Liinavaatteet ja aamiaiset sisältyvät majoitukseen.

Matka maksaa 165 euroa per henkilö, joka sisältää tilausajokuljetuksen bussilla, majoituksen, ruokailut luostarin ravintolassa (2 aamiaista, lauantaina pitkä illallinen ja sunnuntaina lounas noutopöydästä), ryhmällemme varatun tilaussaunan ja opastuskierroksen luostarissa. Ryhmäkoko 35 henkilöä.

Tervetuloa mukaan monessa suhteessa elämykselliselle matkalle aina mukavan *es-seuran mukana.

Lisätietoa kohteesta: www.valamo.fi.

Järkkärinä toimii

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet