Tapahtuman ajankohta: 08.09. - 15.09.2012
Sijainti: Irlanti
Lisätty: 17.07.2012 klo 12:47 (päivitetty 03.08.2012 klo 18:43)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Irlanti (TÄYNNÄ)

Irlannin matkan pääteemana ovat patikointiretket maan vanhimpaan kansallispuistoon ja lounaiseen vuoristoalueeseen Kerryn kreivikunnassa, mutta matkalla ollaan pari yötä myös pääkaupungissa Dublinissa.

Kerry Wayn vaellusreittiä pidetään maisemien suhteen yhtenä Euroopan vaikuttavimmista, jossa on tunturimaisia kukkuloita, pieniä järviä, puroja ja putouksia, niittyjä, Atlantin jyrkkäreunaista rannikkoa, metsää ja ihastuttavia pikku kyliä. Syksyinen väriloisto voi olla silmiä hivelevä, joka siloutuu udun sekaisen, lilan ja sinertävien kukkuloiden ja järvien mosaiikkiin. Reitin varrella on monia vanhoja kirkkoja ja linnanraunioita.

Majoitukset ovat reitin varrella kylien viehättävissä pikkuhotelleissa tai hostelleissa. Päiväetapin jälkeen pääset lämpöiseen suihkuun, illalla syöt vaikkapa aina vihannilla niityillä laiduntaneen lampaan grillattua satulaa, teet visiitin paikalliseen pubiin, jossa irkkumusiikin soidessa saat hanasta eteesi aitoa, vaahtoavaa irkkuolutta, ja miksei joku hetki voisi maistua lämmikkeeksi lasillinen irkkuviskiä takkatulen ääressä, kunnes onkin jo aika kääriytyä puuvillalakanoihin ansaituille unille. Aamulla nautit maukkaan aamiaisen ja lähdet jälleen virkeänä patikoimaan tai muulle retkelle; päiväetappien vaihtoehtona on vaikkapa koskenlaskua, merisafari, ratsastusta tai höyryjunalla ajelua paikallisiin nähtävyyksiin tutustuen.

Teemme matkan omakustannusperiaatteella ts. ilman matkatoimistoa. Siten kukin joutuu varaamaan mm. lennot itse, mutta annamme tarkat ohjeet näiden varausten osalle. Matkavarustukseksi riittää päiväreppu ja yhdet kahdet vaihtovaatteet (makuupussia yms. ei tarvitse).

Ryhmämme on lähestulkoon kolme- ja nelikymppisiä (keskim. 45 v.), mutta muutoin iällä ei suurta merkitystä ole, kunhan tulee toimeen nuorekkaan porukan kanssa ja omaa pientä seikkailumieltä. Ilmoittautuminen tehdään tahtoomukaan.nettiin (www.tahtoomukaan.net).

Tervetuloa Irlantiin!

Terveisin ryhmän puolesta

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet