Tapahtuman ajankohta: 01.06.2014
Sijainti: Loviisa (tilausajokuljetukset Hki:stä/-iin)
Lisätty: 10.05.2014 klo 14:39 (päivitetty 24.05.2014 klo 13:49)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Avoimet puutarhat ja ruukkikylä 1.6.

Hei kaikki viherpeukalot, pihoista, puutarhoista ja kasveista kiinnostuneet!

Olemme vierailleet useana vuonna Loviisan joulutapahtumassa, mutta nyt menemme sinne kesällä, jolloin kaupunki on vehreimmillään. Kun joulun alla tutustumme wanhan ajan joulukoteihin, pääsemme nyt kurkistamaan yksityiskotien loisteliasiin puutarhoihin! Avoinna on hyvin erilaisia kohteita, kuten romanttinen ruusupiha, rehevä hyötytarha, kaupunkipiha mukulakivineen, klassinen muotopuutarha sekä tyyni lampi kosteikkokasveineen. Kysy neuvoja, vaihda mielipiteitä, nauti kaikilla asteilla, tee ostoksia ja maista vaikka kuusenkerkkäsimaa tai kuulua Pöllö-olutta. Keskustan lähikohteisiin tutustutaan kävellen, mutta muutoin siirrymme kohteiden välillä kätevästi omalla tilausajobussillamme. Lisätietoa, kartta ja 13 kohteen esittely löytyy osoitteesta: www.avoimetpuutarhatloviisa.com.

Loviisan keskustan lisäksi käymme myös ruukkikylässä. Strömfors Bruk on kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen tehdas- ja asuinmiljöö käsityöläispajoineen. Kymijoen läntisen haaran eräs pikkuhaaroista virtaa Ruukin läpi, joka vuodesta 1746 lähtien loi teollistumisen edellytykset, kuten myllyn, sahan ja seppien pajat vesikäyttöisineen vasaroineen. Idyllinen keskustaajama on peräisin 1700-luvulta, johon kuuluu mm. vuonna 1771 valmistunut kaunis puukirkko sekä ylä- ja alapaja. Vanhaan rakennuskulttuuriin sidoksissa olevat puistomaiset pihat ja Kymijoen rannat komeine tervaleppäpuuvanhuksineen nousevat omaan arvoonsa juuri Ruukissa. Paikalla filmattiin tv-sarja Vihreän kullan maa.

Pihojen kiertelyn lisäksi on kiinnostuneilla mahdollisuus lähteä hetkeksi patikoimaan kauniille ja historiallisesti kiinnostavalle Ehrensvärdin luontopolulle kaupungin linnoituksilla. Siellä voi mielenkiintoisen rakennusperinteen lisäksi tutustua alueelle tyypilliseen rikkaaseen luonnon kasvillisuuteen sekä linnustoon.

Tapahtuma on sunnuntaina 1. kesäkuuta. Retki tehdään tilausajobussilla Helsingin keskustasta käsin. Lähtö on klo 10 ja paluu noin klo 17. Päiväretken hinta on 28 euroa. Lapset 8-17 v. puoleen hintaan, sitä nuoremmat ilmaiseksi. Ilmoittautumiset www.tahtoomukaan.net.

Tervetuloa mukaan viettää antoisa teemapäivä silmiähivelevissä kohteissa, ja ovathan monet kukat ja pensaat juuri nyt kauneimmassa väriloistossa.

Tapahtuman järkkärinä häärää

Mikko.S.P.


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet